Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

CSSML 

všechny recenze uživatele

Divím se, že film není zařazen mezi romantické. Životopisná složka je ucházející, akční složka je na rozdíl od předchozích Ip Man filmů značně za hranou fyzikálních možností, dramatická zápletka je hodně hloupoučká, ale ta romantická, ta funguje a drží film nad vodou. Je to paradox, chci se podívat na film o bojovém umění, a dostane se mi místo něj rozverného romantického snímku, o němž pohybuji, že by mohl dnes na západě vůbec vzniknout. – „Ten panák mi ublížil, potrestej ho.“ ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol tak nezávisle v tieni svojich epických predchodcov. Ale nič to, film si udržiava svoju úroveň a rozhodne stojí za pozretie. Dostaneme sa na začiatok 20. storočia, dozvieme sa niečo o jeho detstve, štúdium v HK, zdokonalenie sa vo wing chun, konfrontácia dvoch svetov západ/východ. V koniec koncov som spokojný. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Akce se nesnaží zviditelnit na úkor děje ... a děj se nesnaží zviditelnit na úkor akce. A jelikož spolupráce všech složek příběhu je tvůrčí, vstřícná a vůbec po všech stránkách přátelská, nemůže přinést špatný výsledek. P.S.: Zdá se, že mám značné mezery ve vzdělání. Netuším, nakolik snímek odpovídá reálnému Ip Manovu životu - ani ho momentálně nemůžu porovnat s filmy, ve kterých se hlavní role zhostil Wilson Yip ("Ip Man" z roku 2008 a "Ip Man 2" z roku 2010). Nicméně nemyslím, že by to nějak zásadně ovlivnilo mé hodnocení. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nutnost fanoušku předchozích dvou filmu Donniem vidět toto? Radši ne, protože by mohli po shlédnutí být znechuceni, jako já. První půl hodina ještě maskuje ten příšerný příběh, který je .... dost trapný, bohužel, začátek zachraňuje alespoň na chviličku také Sammo Hung. Po třičtvrtě hodině mě to celé začlo nudit a po hodině mě to znechutilo. Ještěže má film rozumnou stopáž a ke konci má celkem spád. Potěší cameo Ip Chuna, který byl v náročnějších scénách stejně dublován. Některé boje osahovali prvky, které mají do Wing Chunu hodně daleko, ale je to film a je třeba potěšit neznalé oko divákovo. Za slušné technické zpracování a alespoň zase nějakou propagaci tohto nádherného stylu, jsem schopen přivřít oči, protože alespoň několik málo scén mělo koule, takže za mně 45 % a nedivím se, že Donnie už radši vycouval z projektu o Ip Manovi, protože věděl kam to povede. Tohle je zatím slabý, ale stále trochu slušný film, nic víc. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Ip Mana ( o kterém jsem si podle názvu původně myslel, že se jedná o nějakého čínského hackera ) je v podobě prequelu k prvnímu dílu. Co musím pochválit, jsou bojové scény, které se tu od druhého dílu výrazně zlepšily a nepřipadalo mi celou dobu, že se každých pět sekund vypíná gravitace. Bohužel až na jeden zvrat, který mi v podstatě všechen děj vysvětlil, mi příběh připadal už hrozně stereotypní a tentokrát narozdíl od předchozích dílů i odfláknutý a nepředstavitelně stručný. Celé bych to asi shrnul jako pouhá fakta s rozsáhlými bojovými scénami, kde až na pár výjimek jsem měl pocit, že všechny postavy jsou jen loutky. Snad se Ip Man příště zase vrátí do starých kolejí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama