Reklama

Reklama

V létě roku 1950 se 71 studentů na vojenské základně, provizorně vytvořené z dívčí střední školy v Pohangu, bránilo stovkám severokorejských vojáků. Bránili se 11 hodin a díky jejich odvaze se spojenecká vojska posunula více do útoku. Film je natočen na základě skutečné události a děj byl inspirován dopisem jednoho ze studentů. (balone)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Korejci umí natočit velkolepé válečné scenérie, často pak ale jejich filmy pohoří na slabý děj. To je právě i případ Pohwa sogeuro. Připravte se na klasické asijské přehrávání, přílišnou dávku geroismu a velice jednoduchý příběh. Pokud chcete jen odreagovat u akční jednohubky, pak si rozhodně film užijete. V případě, že byste chtěli cokoliv navíc, najděte si raději jiný snímek. 50% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych dát pět hvězd, protože co se Leemu nepovedlo v Sayonara itsuka, to se mu povedlo teď - já vím, že se děj nedá srovnávat. Mám na mysli to jak na mě filmy zapůsobily po emocionální stránce. Konec jsem prostě probrečela, přišlo mi strašně líto těch zmařených životů. Ti kluci měli život ještě před sebou... Ale právě proto zůstanu u čtyř hvězdiček. Řemeslně je film perfektní, nic jinýho jsem ani nečekala - počínaje hereckými výkony, kamerou a muzikou konče. Tu pátou nedám prostě proto, že "válka je vůl." ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Režisér Jae-han Lee je prostě učedník Johna Woo, už od úvodních minut víte odkud vítr fouká, ale to není vůbec na škodu. Ten film je sice jednoduchý lineární příběh o partičce studentů co se brání v korejské válce přesile KLDR, jenže všechno tady šlape a funguje jak švýcarské hodinky. TOP mi konečně ukázal, že dokáže být herec, doteď jsem ho vnímal jen jako celebritu těžící ze svého vzhledu a popularity v hudební kariéře. V roli severokorejského lídra neskutečně charismatický Seung-won Cha, v miniroličce zdravotnice se tady mihne Jin-hee Park. Film vrší klišé na klišé, jenže ty postavy byly životné, bavily mě, věřil jsem hercům jejich role, perfektní kamera, hudba, akce, ale hlavně z toho fakt tekly emoce. Režisér prostě umí dostat diváka kam chce, dojme Vás heroickým krveprolitím a příběhem dvou hlavních hrdinů, tleskám, fakt povedené. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi nelíbí koukat na rákosnické filmy. Jejich ksichty jsou totiž k nerozeznání a těžko se v nich orientuje. Korejci nicméně točí nejlepší válečné filmy na světě, takže moc nemůžu jinak. Tahle skutečná událost je něco neuvěřitelného a válečná vřava na hranicích únosnosti, takže jsem byl po skončení zdrcený jak emocionálně, tak fyzicky, protože počty mrtvých se kvapem blížily killcountu největších masakrů. 100% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Podle mého až příliš teatrálně a na efekt natočené... Všechno je tak nějak strojově přesné a až nerealistické... Na druhou stranu nasnímané scenérie, akce a jednotlivé obrazy film posouvají do výrazného nadprůměru a i ti študentící jsou silnou složkou filmu.... Nejvíce mi ale utkvěl, ten generál Lidové armády v bílém... Až lidsky slušný komunista... to se jen tak nevidí... A nemůžou samozřejmě chybět zpomalovačky a srdceryvné scény umírání... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Českou stopou ve filmu je Dvořákova symfonie „Novosvětská“, kterou hraje v odlehlé místnosti jeden ze studentů. (poz3n)
  • Severokórejský generál nosí na ruke hodinky známej značky Rolex zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Od ztvárnění postavy Oh Jang-buma vystupuje Choi Seung-hyun ve videoklipech a na koncertech své kapely Big Bang v oblečení, které je zpravidla stylizováno do podoby vojenských uniforem (sharik002)

Reklama

Reklama