Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu jsou v zásadě dost otravnou záležitostí (srov. Invaze barbarů). Ačkoliv na něj musím myslet a mám z něj dojem, že se mi autor snažil cosi říct, nemám tuchy co. Být šťastným není samozřejmé a možná je to dědičné (láska hory přenáší)? V posledku stejně nicneříkající jako otázka na nejlepší životní vzpomínku. Nepříjemně jemně nepříjemný film. PS pro odlehceni: mam za to, ze si uzivatel Iguaner koupil cervenou corsu 1.4 ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se bavil, načež na mne se závěrečnou scénou padla deprese těžká jako stará péřová deka. Až pozdě mi došlo, jak smutný to byl film. Úspěšní lidé se nakrucují coby charita před těmi neúspěšnými. Wtf? A to má těm loserům jako že pomoct?!? A to si navíc hlavní hrdinka říká psychoterapeutka? Film o prohlubování beznaděje, o bezvýchodnosti, o nemocech moderní doby a o dobrých úmyslech, které dláždí jiným cestu do pekel. Počasí se mění, depka zůstává. Pěkné. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Interesting but boring and annoying. Asi takhle bych to shrnula. Postava Mary mě neuvěřitelně lezla na nervy, to nebyla ztřeštěná ženská, to byla neuvěřitelně otravná zoufalá a šílená baba. A popravdě ani další postavy (ani herci) mi nebyly nijak zvláště sympatické. Námět neotřelý a ne tak často zpracovaný, ale možná že taky ostatní ví proč, se do toho nepouštějí... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Čtvero ročních období ve společnosti pohodáře Toma a usměvavé Gerri. Mají leccos za sebou, přesto .. anebo spíše proto s nimi není ani chvilku nuda, přesto se pár dalších výrazných postav v jejich společnosti ještě objeví, aby pobavili, doplnili nebo se jen prošli tímhle spíše humorným než dramatickým příběhem o ničem a přesto o všem. A opominout nelze ani 'tetu' Mary, která tu rozhodně není do počtu. Mike Leigh dokáže tvořit úžasné filmy .. Another Year je toho důkazem a já nenápadně pokukuju po tom, že někoho ze své režisérské topky vyřadím, abych pro něj uvolnil místo. Je stejně hořkosladký jako třeba náš Bohdan Sláma, ale dokáže vyprávět věrohodněji .. prostě jako byste sledovali příběh někoho od vás ze sousedství a neustále přikyvovali. Jen je mi líto, a to neberte jako mínus, že Imelda Staunton příběhem jen tak prosviští bez nějakého vysvětlení .. ale i během těch pár minut těch svých depresí byla úžasná .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Mikea Leigha som videl doteraz iba jediný film, Tajnosti a lži, ale môžem povedať, že majú spoločne s Ďalším rokom mnoho styčných prvkov. Je to predovšetkým príjemná atmosféra anglického mestečka, rázne, ale životné figúrky a podobné životné peripetie, aké poznáme veľmi dobre z našich životov my sami. Leigh je geniálny v tom, ako dokáže natočiť film o bežných veciach a strastiach bez výraznejšieho zásahu do deja nastolením nejakej menej uveriteľnej zápletky, aby film dostal spád. On ho má vďaka hercom a chytrým dialógom, pri ktorých sa nebudete chytať od smiechu za brucho a ktoré neponúkajú žiadne životné poučky, ale ktoré nikdy nenudia a pôsobia prirodzene. Ak chcete točiť nezávislý film zo života, nerobte to, nechajte to na Mikea Leigha. Film sa rozbieha možno trochu pomalšie a svedčilo by mu viac okrúhlych 100 minút stopáže, ale berme to tak, ako to je. Už sa teším na jeho dalšie filmy, ktoré pred Another year natočil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama