Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Čtvero ročních období ve společnosti pohodáře Toma a usměvavé Gerri. Mají leccos za sebou, přesto .. anebo spíše proto s nimi není ani chvilku nuda, přesto se pár dalších výrazných postav v jejich společnosti ještě objeví, aby pobavili, doplnili nebo se jen prošli tímhle spíše humorným než dramatickým příběhem o ničem a přesto o všem. A opominout nelze ani 'tetu' Mary, která tu rozhodně není do počtu. Mike Leigh dokáže tvořit úžasné filmy .. Another Year je toho důkazem a já nenápadně pokukuju po tom, že někoho ze své režisérské topky vyřadím, abych pro něj uvolnil místo. Je stejně hořkosladký jako třeba náš Bohdan Sláma, ale dokáže vyprávět věrohodněji .. prostě jako byste sledovali příběh někoho od vás ze sousedství a neustále přikyvovali. Jen je mi líto, a to neberte jako mínus, že Imelda Staunton příběhem jen tak prosviští bez nějakého vysvětlení .. ale i během těch pár minut těch svých depresí byla úžasná .. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Interesting but boring and annoying. Asi takhle bych to shrnula. Postava Mary mě neuvěřitelně lezla na nervy, to nebyla ztřeštěná ženská, to byla neuvěřitelně otravná zoufalá a šílená baba. A popravdě ani další postavy (ani herci) mi nebyly nijak zvláště sympatické. Námět neotřelý a ne tak často zpracovaný, ale možná že taky ostatní ví proč, se do toho nepouštějí... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nechápem, prečo to má aj žánrovú nálepku komédia. Dotyčný musel byť opitý. Ide o nádhernú drámu, ktorá keď sa na príbeh a na jednotlivé postavy pozrieme trochu s nadhľadom, ponúkne aj veľmi dobré filozofické pozadie daných tém. Hlavne o vzťahoch a o živote. Čo je dôležité a čo nie. Zároveň to má sugestívnu, clivú atmosféru, ktorá si diváka ľahko získa a vtiahne do deja. A tiež tu je typický britský šmrnc a užasní herci, pričom nie všetko tu stojí len na Jim Broadbentovi. Na hranici 4-5 hviezd. Do päťkového pocitu niečo chýbalo, no keby ste ma mali aj zabiť, nevedel by som povedať, že čo to je. 89/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí nahořklé konverzační drama, které musí být noční můrou všech těch šťastných singlů, kteří nikoho nepotřebují protože mají prima život plný kamarádů a volnosti. A nejspíš taky té části mladých, kteří stojí na startovní čáře a věří, že jejich život bude zhmotnělou kompilaci nablýskaných reklamních klipů. I když ti se nejspíš nebudou dívat na dvě hodiny plkání nehezkých lidí žijících ten nejvšednější možný život, navíc v nehezkých kulisách. Film, který ze mně energii a pohodu vysával, ale současně mě také obojím nabíjel, je vyváženým mixem zdánlivě banální všední pohody a smutné deziluze osamělých ztroskotanců, kteří uvízli v omšelé bídě nižší střední třídy. Občas pohladí, občas přiměje k úsměvu, ale stejně tak je smutný, občas nepříjemný a místy až depresivní. Má své kouzlo a rozhodně nepatří k filmům, které se do týdne vykouří z hlavy. A není to jen díky skvělým hereckým výkonům a jistou rukou vedené režie, která, občas až příliš ochotně a dlouho, dává prostor nepříjemně syrovým emocím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná, ale takmer výlučne konverzačná vec, ktorá prináša pohľad do jednej rodiny, ich priateľov a zoznamuje nás s ich radosťami a starosťami. V každom ročnom období...Film je rozdelený na štyri časti - jar, leto, jeseň, zima, ale nejde o nejaký hlbší význam, skôr iba naznačenie ubiehajúceho času. Výborné a často vtipné dialógy si zaslúžia pochvalu a film stojí hlavne na nich. V úvode si istá životom otrávená pani pýtala prášky na spanie. Jej výkon sa mi pozdával a celý film som čakal kedy sa opäť objaví, ale nič. To jediné mi na filme vadilo. Fakt netuším prečo sa nevrátili k postave, ktorej v úvode venovali 5 minút. Je tu niekoľko hlavnejších postáv, ale najviac pozornosti na seba strháva nešťastná a po chlapovi túžiaca Mary. Jej historka s autom pobaví a možno niektorých aj poučí (auto niečo stojí). Na niektorých sa jednoducho smola lepí neustále...80%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama