Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Další rok je přesně tím typem filmu, který vážně nemám rád. Drama. V podstatě strašně prázdný žánr. Naštěstí to ale bylo tak dobře natočené, napsané a zahrané, že mi dvě hodiny stopáže utekly jako nic a celou dobu jsem si říkal, že snad štáb nacpal kamery do normálního domu a rok tam natáčel osudy běžných lidí. Hodně zajímavá záležitost. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí na úchvatných hereckých výkonech, kdy Jim Broadbent standardně dokazuje svou kvalitu, ale hlavní hvězdou je zde Lesley Manville, která naprosto skvěle ztvárnila postavu, jež jí byla nabídnuta. Dokonale zachytila ve dvou hodinách vývoj své postavy, s níž budete tesknit, stejně jako ji můžete, ale nemusíte litovat, protože to není vyloženě postava příjemná. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Nápadně nezávislý film, už od prvního tónu soundtracku. Zazní v něm několik fakt dobrých replik, k vidění je pár fakt dobrých typů a Broadbentovi sedí role asi o 500 % líp, než když hrál Křiklana v HP. Spokojený úsměv ale začne divákovi tuhnout na rtech poměrně záhy poté, co zjistí, že celý film bude jako kolovrátek opakovat jeden motiv pořád dokola, až se ta kontrapunkty doplňovaná selanka docela zprotiví. Stáhnout o 45 minut, já to pořád říkám, že ty natahované stopáže škodí zdraví. 2¾. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Interesting but boring and annoying. Asi takhle bych to shrnula. Postava Mary mě neuvěřitelně lezla na nervy, to nebyla ztřeštěná ženská, to byla neuvěřitelně otravná zoufalá a šílená baba. A popravdě ani další postavy (ani herci) mi nebyly nijak zvláště sympatické. Námět neotřelý a ne tak často zpracovaný, ale možná že taky ostatní ví proč, se do toho nepouštějí... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Výborně zahrané, to ano, samotný film bych si ale uměl spíše představit na prknech nějakého komornějšího divadla než na plátnech kin a obrazovkách. ~~~ Pohádkový milující se pár vs. tlupa neúspěšných s nesmířených přátel, kteří jen hledají, kde se vymluvit ze svého nešťastného života. ~~~ Dvě hodiny! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama