Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zatímco podivná Zoe Kazan mi ve filmu sedla, Daniel Radcliffe je pro mě nevěrohodný. A to mu tolik sedly horory jak Rohy, tak Žena v černém. Ne, podle mě by Daniel neměl točit dětské filmy ani romantické snímky. Ten kluk má prostě divnej kukuč. Jinak What if jako film o tom, co by bylo, kdybyste ve svých vztazích byli upřímní, funguje. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nesnasim romanticke komedie a jedina u ktere jsem udelal vyjimku bylo 500 dni se Summer, protoze vlastne paroduje zanr romantickych komedii a nekonci klasickym happyendem. Tohle je klasicka sablona, ani nebyla nejak moc vtipna. Na druhou stranu abych jen nekritizoval je to asi tak milion procent lepsi nez ta ukecana sracka pred usvitem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další upovídaný kus plný energie. Možná má okoukaný námět, ve kterém opisuje klasické atributy komediálních romancí pro mladé, zpracování je ovšem nesmírně fajn. Tuhle dvojku „jakože budeme kámoši“ spojuje prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Samozřejmě některým nemusí sedět to, že mluví, jako kdyby denně přespávali na akademické půdě, přesto je chemie mezi potencionálními milenci uvěřitelná. Pár chybek a umělých popostrčení v ději tvůrcům odpustíme a můžeme se kochat tím, že obrýlený čaroděj Daniel Radcliffe má po potterovské éře sakra dobrý čuch na neotřelé role. Má to asi jako Elijah Wood. Oba jsou navždy spjatí s jednou až hystericky populární postavou, oba si (Radcliffe pečlivěji) vybírají, do čeho půjdou. Frodo třeba Maniakem šokoval coby šmírák v zaplivaném městě skalpující své oběti, Harry si užil role v žánrovém mišmaši Horns nebo ve velmi funkční duchařině Žena v černém. Nyní se vypořádává (už rok) z rozchodu s přítelkyní. Vzala mu chuť do života i do pokračování studia medicíny. Introvert nyní po roce potkává Zoe Kazan (napsala Ruby Sparks), která by mohla být TOU. Jenže má přítele. A není to úplný ňouma, kterého půjde snadno vystrnadit z role. Základ je ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. A vůbec nevadí, že jsou mnohdy potrhlé. Mají uvěřitelné jádro, jsou citlivé a výborně zahrané. A v tom to asi celé je. Je to obyčejné a možná proto tak příjemné. Velká pochvala pro scenáristu Elana Mastaie. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Klasické romantické, velmi lehce komediální, drama. Daniel opravdu buduje svou hereckou kariéru další skvělou rolí a sekunduje mu ne moc okoukaná Zoe. Celý příběh je taková snadno-propojitelná řada různých ostrůvku, se kterými se dá ztotožnit, či sympatizovat nebo se jinak nechat vtáhnout do momentu. Všechno spěje k pozitivním věcem a jediné drama a utrpení je čistě na emocionální rozpolcenosti a neurčitosti ústřední dvojice. Ale celé to funguje a je to ve skutečnosti velmi sympatické ač místy melancholické. Ale to k tomuto sub-žánru patří. Takže za mě je to velmi dobrá indie-ish romantická podívaná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa naozaj veľmi tešil, o to väčšie je napokon to sklamanie :( Skvelý námet o kamarátstve medzi mužom a ženou, ktoré balansuje na hrane medzi priateľstvom a Láskou. Práve na toto som sa tešil (a samozrejme aj na Zoe). Byť zaľúbený do zadanej kamarátky, to sa predsa stálo nejednému z nás. A k tomu tá klasická dilema, či sa oplatí pre úprimné odkrytie citov riskovať cenné priateľstvo... Ale taký sľubný námet a skvelo rozvíjajúci film zbombardovať tupými klišé? To fakt NEPOCHOPÍM!... A pritom som mal z toho po celý čas dobrý pocit, že tento príjemný kanadský film sa bude klišé vyhýbať až do samého konca. No to nebolo jediné, čo mi na tomto filme v konečnom dôsledku vadilo. Tie časté trápne dialógy (akože sarkastické) medzi Wallacom a Chantry sa podľa mňa fakt dali nahradiť aj niečim zmyselnejším. Čo sa týka hereckého obsadenia: k Radcliffovi mám akúsi harrypotterovskú averziu a jeho herecký prejav mi príde fakt protivný, aspoň že Zoe Kazan to ako tak zachránila. No tomu klišé scenáru to už nepomohlo... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)
  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)

Reklama

Reklama