Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Absolutní šílenost a divočina, studie nevyrovnanosti člověka, kterej je od mládí utlačovanej a šikanovanej. A jak se říká: "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." A tady se to teda utrhlo se vším všudy. Výborný herecký výkony (V. Cassel tomu dává brutálně), skvěle napsaný charaktery hlavních postav - přerod obou, totální změna osobnosti. Takovýhle filmy se moc nevidí a od Francouzů už vůbec ne. A klobouk dolů, že pro režiséra R. Gavrase je tohle prvotina. Čekal jsem od toho něco úplně jinýho, ale nakonec jsem byl mile překvapen i tímhle. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci...Tahle známá větička mi připadá nejpřiléhavější k danému snímku. Vynikající scénář s nadupanou hudbou, excelentními herci a šokujícími scénami, u nichž násilí hraje hlavní roli. Tento film jen potvrzuje, jak pestrá je francouzská kinematografie, byť za kamerou stál Řek... ()

Reklama

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Tak tato "sociální sonda" zajela řekl bych až moc hluboko, a bohužel ne do toho správného otvoru, kde by to bylo zrovna příjemné. Nechutná story o teplém retardovi a postarším úchylovi nemá opravdu nic, co by mohla "96-procentnímu" divákovi, ve kterém právě neklíčí nepochopený masový vrah, nabídnout. Je to zvláštní, ale snad bych si raději dal znovu aktuální extrémní kocovinu z Rychlé Univerzální Medicíny, než si ještě jednou pustit tenhle rozkošný snímek. 1* za dva nadějné magory, kterým bych to opravdu věřil. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film je neriadená delová strela - bizarná anti-buddie road-movie, deštrukčná a sebedeštrukčná utopická kamikadze jazda plná podivnej psychológie, terapeutická "oidipovsko-nihilistická" sonda do vnútra totálne frustrovaného a strateného jedinca, artová štúdia nenávisti a inosti a predovšetkým najčudnejší a najnevybúrenejší comming of age film, aký som doposiaľ videl; áno - je to trochu maniera, gavras sa snaží napakovať do filmu čo najdivnejšie indivíduá, najbizarnejšie postavičky, obchádza logiku na úkor emócie, "umenia" a svojho podivínskeho vkusu, ale všetko to drží pokope - asi len nejakou podivnou mágiou alebo vnútornou energiou; filmy ako tento je zbytočné rozoberať, nemajú podľa mňa hodnotu vzhľadom na vonkajšiu realitu, ale na tú vnútornú; je to vlastne sen, ktorý kolíše medzi nočnou morou, mokrým snom a surealistickým bdelím snením, fatamorgánou; ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit kdy Vám někdo podsouvá celkem zajímavou myšlenku v okamžiku kdy ji absolutně vůbec nejste schopni přijímat? Moje projekce tohoto filmu. Jo, jo... teď už chápu Náš den přijde je amorální festivalovka, která nemá v přehravači obyčejného, žánrového milovníka raději co pohledávat. Mně zůstane v hlavě pouze Vincent Cassel, který je jako vždy výborný a zbytek je jen hodně WTF úprkovou roadmovie po francouzském území, kde se homosexuálové ohánějí kuší, protože se někomu nelíbí barva jejich vlasů. Ale i taková je občas vlastně ta země galského kohouta. 49 % ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno