Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Ant 

všechny recenze uživatele

Něco tak šíleného a neuchopitelného jsem už dlouho neviděla. Gavras asi přesně věděl, jak má jeho film vypadat a proto celý příběh působí konzistentně. Ale nevadilo by mi, kdyby se víc soustředil na souvislosti, i když na ty se v tomhle případě zřejmě nehraje. Cassel samozřejmě nezklamal a Barthelemy mu skvěle sekundoval. Celkově to na mě velice zapůsobilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem asi nepochopil. Dvoum francouzským psychopatům rupne už totálně v kouli, oháknou se, koupěj si káru a vyrazí do Irska. Na cestě krosí všechno, co se jim namane a pokud to nesejmou, tak to přefiknou. Kdybych si to takhle přečetl, tak by mě to lákalo. Jenže ten pokus o jakousi psychologii a vůbec celkový zpracování mi přišlo naprosto cizí. Pokud by tohle natočili Britové, tak věřím, že by z toho mohla bejt parádní řežba, podpořená klasickym suchym humorem, ale protože to vzali do ruky žabožrouti, je z toho paskvil o ničem. Ústřední herecká dvojice byla dobrá a zejména Cassel si svojí roli užíval, ale čekal jsem teda mnohem mnohem víc. 10% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jde to i jinak, cítit že žiju, než že jen z plezíru někomu rozbiju hubu... a obávám se, že barva kštice kvalitnímu životu nezabrání (pro je i Patrickův šátek od Hermése), navíc, na Irsko jsou oba magoři málo zrzaví... takže se nám opět otevírá segregační prostor... třeba pro dvojku. Odpudivý Barthelemyho Rémy nedokáže vzbudit štipku soucitu a Vincent Cassel mně sice znovu dokazuje, že umí hrát, akorát, že převážně agresivního hajzla, což nebude nic těžkého, když právě tak vypadá... Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov, jako oblíbený film mého oblíbeného uživatele... smůla, a to nejsem ani zrzka. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Psycho amorálna jazda dvoch zrzavých a nasraných debilov, bez pravidiel. Tak neprijemne pri sledovaní fimu som sa cítil pri minulých Stoenových normalních zabijakov. Prvá polovica je fakt výborna, ale neviem či Gavras to zrobil naschval, ale druhá polovica sa zmení na maximalne psycho, čo by mi i vyhovovalo nebyť pri daktorých scénach až fakt zbytočne tlačenie na pílu.Cassel výborny a Berhelemy tak isto. Z hodnotením na CSFD súhlasim a tých 70% je opravnených. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Tenhle film mě vůbec neoslovil... . Hlavní postavy mi byly od začátku nesympatické, místy dokonce nechutné, jejich jednání nepochopitelné... (možná jsem hloupá, ale to, že jsem byl kdysi šikován, přece neomlouvá to, že budu zabíjet nevinné lidi) a také jsem nepochopila tu zvláštní roli zrzků v tomto filmu. Zrzci jako nejsou normální lidé, nebo o co vlastně šlo??? O to víc mě naštvalo, že z toho oba vyvázli a to naprosto bez trestu. Přitom francouzské dramata miluju, takže jsem byla plná očekávání, ale dostalo se mi jen hořkého zklamání.... Vlastně ani nevím proč nedám odpad.. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama