Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Terva 

všechny recenze uživatele

Bůh < > Vlast. CITÁT - Jak dlouho budeš tupím zrzounem ?.......... Musel jsem se smát okolo 16 minuty, když psycholog vyvolal tu rvačku. CUTÁT - Nedokázali tě ani zabít, to že jsou teroristi ??!!......... Vlastně skoro všechny situace, do kterých se buzerantsky tvářící fanoušek Arzenalu a a agresivní psycholog, dostanou, jsou legrační i přes fakt, že by vlastně měly být k pláči. Dva rozdílní muži, kdy starší učí mladšího, se chtějí někam začlenit. Maj totiž komplex, že jsou zrzavý. Jenže jednoho dne se učeň stává větším svého učitele. ( < > ). CITÁT - Jdem pěšky.......... Nějakou náhodou,ale zjišťují, že v Irsku je to skoro samí zrzoun a tak se rozhodnou tam vyrazit. Okolo 60 minuty jsem chcal smíchy. Situace - Mladší šlape na rotopedu, míří kuší na staršího, který se tváří jako dement a chčije do vířivého bazénu, kde se koupou další dva hosté - no a nesmějte se, je to vlastně k pláči., ale já se smál. Žádná morálka, žádné hodnoty. Zpočátku jsem vůbec, ale vůbec netušil, že příběh nabere takové obrátky a takový směr. Měl jsem při sledování smíšené pocity a někdy ani nevěděl zda se scéně smát nebo ne. Černý humor ale převážně zvítězil. Tak se rozhodněte, zda našim dvou postavám fandit nebo je litovat nebo je odsuzovat. Já jim docela fandil. CITÁT - Zajebaná Francie.......... Konec filmu sice podchytil jejich svobodu, ale jinak........... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Vzpoura zrzků zvaná Náš den přijde je naprosto geniální. Vincent Cassel tady vypadá jako dokonalý dvojník doktora House (ovšem tady je totální psychouš), Olivier Barthelemy předvádí úžasného maniaka s kuší a celá tahle jízda je neuvěřitelná od začátku až do konce. Režisér Romain Gavras pravděpodobně nemá rád lidi. Ale co, tohle bylo tak zrůdně krásné. A trochu osobní. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Redheads jsou takovým tím filmovým obrazem nepříjemných a dekadentních a násilných a šílených skutků narušených myslí, na který člověk fascinovaně zírá a ptá se sám sebe proč. Každopádně jde o Artový film, žádné spolknutí dvou kuliček popcornu. Určitě zajímavá studie, nikterak příjemná teda. Bez Casselova herectví bych se asi potrápil ještě o něco víc. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film je neriadená delová strela - bizarná anti-buddie road-movie, deštrukčná a sebedeštrukčná utopická kamikadze jazda plná podivnej psychológie, terapeutická "oidipovsko-nihilistická" sonda do vnútra totálne frustrovaného a strateného jedinca, artová štúdia nenávisti a inosti a predovšetkým najčudnejší a najnevybúrenejší comming of age film, aký som doposiaľ videl; áno - je to trochu maniera, gavras sa snaží napakovať do filmu čo najdivnejšie indivíduá, najbizarnejšie postavičky, obchádza logiku na úkor emócie, "umenia" a svojho podivínskeho vkusu, ale všetko to drží pokope - asi len nejakou podivnou mágiou alebo vnútornou energiou; filmy ako tento je zbytočné rozoberať, nemajú podľa mňa hodnotu vzhľadom na vonkajšiu realitu, ale na tú vnútornú; je to vlastne sen, ktorý kolíše medzi nočnou morou, mokrým snom a surealistickým bdelím snením, fatamorgánou; ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prapodivný film, jehož scénář nejspíš napsal ufon (a to patrně zrzavý), protože postavy se chovaly nesmyslně brutálně a agresivně. Možná to bylo podobenství o dvou nešťastnících, kterým svět dával jen kopance, a proto se rozhodli, že je načase začít prosazovat svoje vlastní pravidla. Jenomže je to zbytečně surové, nevěrohodné, pokřivené a často i protivné. Možná jsou oba dva blázni, i to by mohlo fungovat, kdyby se ostatní lidé pravdivě odkryli podle toho, jak se k nim budou chovat. To ale nenastane. Ostatní lidé téměř nemají prostor, jsou jen zaměnitelnými figurkami, na kterých hlavní postavy zkoušejí svou čím dál zběsilejší agresi a nechutně přehlíživou nadřazenost. Jednoduše řečeno: celé mi to připadalo jako blábol. /28. 4. 13./ ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama