Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

verbal 

všechny recenze uživatele

Psychicky nemocný psychoanalytik potká začínajícího psychopata, je z toho psycho na první pohled a naší milí pacienti se pod dohledem psychotického režiséra chovají asociálně. No a co? Nenaperu tomu přece za pět jenom proto, že mám rád Casselovic Vincka, že jsem svým mohutným intelektem pobral všechna ta, tupému divákovi skrytá !!!, podobenství a proto tu teď můžu arogantně naplácat dvě áčtyřky o kořenech xenofobie, agresivity, zla, hledání identity, poetice chcaní do vířivky atp. atd., když mě druhá půlka přivedla na hranu totálního znudění, žádná "epesní" katarze ne a ne přijít a ta tzv. "nadpozemská" hudba mě celý film vyloženě srala. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Zvláštne - chvíľu sa mi to páčilo a chvíľu zas nie. Na čo všetko sa snaží režisér poukázať a o čom film vypovedá to tu už mnohý písali predo mnou. Odporúčam pozrieť si jeho krátkometrážne filmy (STRESS , BORN FREE) aby ste si spravili obraz o jeho tvorbe (aj keď nemajú s jeho celovečerným debutom nič spoločné). Romain Garvas je odvážny tvorca, ktorý sa nebojí ukázať to čo sa väčšinou neukazuje, a aj keď je jeho NORTE JOUR VIENDRA zaujímavý počin, na jeho naozajstnú pecku si budeme musieť asi ešte počkať. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Vzpoura zrzků zvaná Náš den přijde je naprosto geniální. Vincent Cassel tady vypadá jako dokonalý dvojník doktora House (ovšem tady je totální psychouš), Olivier Barthelemy předvádí úžasného maniaka s kuší a celá tahle jízda je neuvěřitelná od začátku až do konce. Režisér Romain Gavras pravděpodobně nemá rád lidi. Ale co, tohle bylo tak zrůdně krásné. A trochu osobní. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Tak tato "sociální sonda" zajela řekl bych až moc hluboko, a bohužel ne do toho správného otvoru, kde by to bylo zrovna příjemné. Nechutná story o teplém retardovi a postarším úchylovi nemá opravdu nic, co by mohla "96-procentnímu" divákovi, ve kterém právě neklíčí nepochopený masový vrah, nabídnout. Je to zvláštní, ale snad bych si raději dal znovu aktuální extrémní kocovinu z Rychlé Univerzální Medicíny, než si ještě jednou pustit tenhle rozkošný snímek. 1* za dva nadějné magory, kterým bych to opravdu věřil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem asi nepochopil. Dvoum francouzským psychopatům rupne už totálně v kouli, oháknou se, koupěj si káru a vyrazí do Irska. Na cestě krosí všechno, co se jim namane a pokud to nesejmou, tak to přefiknou. Kdybych si to takhle přečetl, tak by mě to lákalo. Jenže ten pokus o jakousi psychologii a vůbec celkový zpracování mi přišlo naprosto cizí. Pokud by tohle natočili Britové, tak věřím, že by z toho mohla bejt parádní řežba, podpořená klasickym suchym humorem, ale protože to vzali do ruky žabožrouti, je z toho paskvil o ničem. Ústřední herecká dvojice byla dobrá a zejména Cassel si svojí roli užíval, ale čekal jsem teda mnohem mnohem víc. 10% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno