Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tedy vážně klobouk dolů před těmi herci. Zahrát něco takového vyžaduje nejen talent, ale i týdny studovaní chování takto nemocných. Ti tři se s tím popasovali, jak jinak, než s německou precizností. Když je chuť do života, nezkazí vám jej ani žádná takováhle praštěná choroba. A to je dobře. Když to pochopil i politik, tak to časem pochopí i anorektička... Jeden z nejlepších německých filmů, co jsem v poslední době viděl. 75% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že cítím přímo euforii - přesto ... jako bych najednou mohla volně dýchat. Možná zažijete něco podobného - pokud se necháte zlákat a absolvujete spolu s Vincentem cestu k moři. Možná se alespoň na chvíli zbavíte přebytečné zátěže - a třeba vás napadne taková ... skoro až hříšná myšlenka, že život se všemi svými křižovatkami, nadjezdy, podjezdy, tunely a serpentinami nemusí být nutně nepřiměřeně složitý. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vincenta nejde nemilovat. Je to kouzelný film ještě s kouzelnějším Florianem, který Vincenta zahrál famozně. Piča, kurva, mrdat....z jeho roztomilé pusinky zní , jako když másla ukrajuje. Němci jsou ve formě a v tomhle žánru excelují. Nemohla jsem nevzpomenout na Naboso, hodně mi ho tenhle film připomínal. Viděla jsem 100 Dinge a Nejkrásnější den v celkem krátké době a Vincent vede na plné čáře. Trojice magůrků na cestě do Itálie a jim v patách terapeutka čadící, jak tovární komín a sebestřednej, sobeckej papá, to nemůže dopadnout špatně + krásné Alpy a Bach k tomu. Za mě 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Traja dospelí ľudia, ale tak trochu deti, každý so svojím problémom. Spočiatku divné situácie, divní ľudia, chrapúňsky otec, ale postupne sa to vyjasňuje, postavy dostávajú nové rozmery. V každom človeku sa nájde aj niečo dobré a smeruje k novým nečakaným zážitkom. A práve o tom má byť správna road-movie, neutápa sa v sentimente, ale zabáva diváka. Nemcom tie filmy o ľuďoch s postihnutím nejako idú. –––– Já mám cvrčka v hlavě, kterej mi sere mezi závity. Pořád mě nutí dělat to, co právě nepotřebuju. –––– Vypadá to hnusně, když lidi jedí. Je tu hnusný, nechutný, je to zvrhlý. Když se jí, je to divný. Jó, zní to trhle, ale je to tak. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Sotva se na film začnete dívat, už v něm někdo "fakuje", a dokonce na svatém místě. U někoho to možná vyvolá pobouření. Když však zjistíte, že se jedná jistý syndrom, hlavnímu představiteli odpustíte :) a s napětím sledujete jeho další osudy. Je to parádní jízda přes krásné území okořeněná výbornou hudbou. Německý film překvapil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)
  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama