Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Madison 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcela v úlohe slávnej Marilyn Monroe vidieť Scarlett Johansson, ktorá sa jej vizuálne viac podobná a disponuje tým nezameniteľným koketným šarmom, no napriek tomu ju Michelle Williams stvárnila priam famózne - celkom presne si osvojila Marilynin pôvab, zvodnosť a vzrušujúce gestá. Okrem toho ma vždy zaujímali filmy zo zákulisia a natáčania a sledovať rovnako excelentného Branagha v úlohe cholerického Laurenca Oliviera bolo neskonale perfektným zážitkom. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměl takové potěšení z hereckého výkonu, jak zde v případě Michelle Williams. Ta sice postrádá tu sexy jiskru, jako měla skutečná Marilyn Monroe, ale zato dokonale odkoukala její gestikulaci, pózy a herecké manýry a ta řada filmových ocenění, kterou si Michelle za to odnesla, je zcela zasloužená. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Malý velký film o týdnu života několika lidí, z nichž se jedna osoba náhodou jmenovala Marilyn Monroe. Její jméno tu ale není podstatné. Podstatné jsou chytře napsané dialogy, věrná stylizace do tehdejší doby, umně vybraná hudba, a příjemná komorní atmosféra. Každý z nás pamatuje moment, kdy jsme přišli o naivní růžové brýle, ve kterých nám svět připadal stejně jednoduchý, jak jednoduché přijde misskám propagování světového míru. Snad se Colin poučil, jak pro příště zvládnout víc holek najednou. To je totiž podobně důležitá schopnost, jako umět natočit dobrý film. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ve filmu sledujeme hollywoodskou ikonu Marilyn Monroe očima až k vzteku naivního Colina, "třetího asistenta režiséra". Tenhle film měl potenciál něčím být, ale nakonec to dopadlo všelijak. Přestože Michelle předvedla pravděpodobně svůj nejlepší dosavadní výkon a perfektně okoukala manýry, gesta, styl mluvy, nebo chůzi, tak oproti Marilyn zkrátka stále působí jako škaredka. Ale chápu, že vybrat někoho, kdo by se podobal Marilyn po všech stránkách není jednoduché. A nevím, jestli je taková i předloha, nebo jde jen o špatné zpracování, ale onen týden nám nenabízí nic jiného než pohled na hysterickou a jednoduchou Marilyn (tak v tom filmu zkrátka působila) a její pozdní příchody na natáčení. Vleklé, táhlé, nudné. Film trvá sice "jen"99 minut, ale mně ho trvalo dokoukat celé tři dny! Jako plus mě napadá asi jen Emma Watson nebo Judi Dench a samozřejmě výkon Michelle... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Po dvou životopisných zklamáních (J. Edgar, Železná lady) jsem už začala mít strach, že mě čeká další. Naštěstí se tak nestalo. Můj týden s Merilyn ani není klasický životopisný film. Nezobrazuje nám celý život Merilyn Monroe, nezobrazuje nám její vzestupy a pády. Jde o nahlédnutí do života jedné velké hvězdy během pár dní. Přesně to jsem čekala a tato cesta se mi líbila. Film mi tak přiblížil, co všechno musela Merilyn prožít během natáčení jednoho filmu. Michelle Williams je tady naprosto úžasná, nechybí jí půvab a schopnost okouzlit všechny kolem. Nedovedu si představit lepší Merilyn (že by možný černý kůň na letošních oscarech?). Líbil se mi i Eddie Redmayne, kterého pozoruji už delší dobu. Od filmu nesmíte čekat nic zázračného, nic vás ve filmu nepřekvapí, ale jedná se o příjemný snímek. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první film Emmy Watson s ratingem R. (Cheeker)
  • Aby se Branagh více podobal Olivierovi, trávil každý natáčecí den dvě hodiny v maskérně, kde mu připevňovali umělou bradu i se spodním rtem. Později žertoval, že bylo příjemné zjistit, jaký je to pocit mít rty. (StarsFan)
  • Colinovo (Eddie Redmayne) auto je MG TC Midget. (Cheeker)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama