Reklama

Reklama

Red Hill: Krvavý zapadákov

  • Česko Red Hill (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý policajt Shane Cooper (Ryan Kwanten) sa práve prisťahoval do mestečka Red Hill, kde sa chce usadiť so svojou tehotnou manželkou Alice (Claire van der Boom), aby si oddýchli od ruchu veľkomesta. Hneď v prvý služobný deň na novom mieste však príde správa, že z väzenia ušiel Jimmy Conway (Tom E. Lewis), nenapraviteľný vrah. Ten sa vracia do Red Hill, aby si vyrovnal účty s niektorými obyvateľmi mestečka. Pokojná služba sa tak pre Shanea rýchlo mení na nočnú moru. Ak má prežiť deň a noc, musí vziať zákon do vlastných rúk... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

dopita 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemném překvapení. Především atmosféra australského venkova, nebo chcete-li buranova, nemá chybu. Taktéž řemeslné zpracování je na velice slušné úrovni. Všechno to vraždění, napínavé i akční scény maj velmi slušnej šmrnc a film bez slabších míst utíká jak voda. Titulní "záporák" mě připomněl Mike Meyerse - taky má hnusnej ksicht kterej se ani nehne, taky nemluví (skoro) a taky koho potká, toho sejme. A nutno říct, že se s tím vůbec nesere. Závěrečný dějový veletoče kdy klaďasové nejsou pokaždý klaďasové a záporáci naopak záporáci, mě tentokrát ani moc nenaštvaly. Hrůza pomyslet jaké hovno by z takovéhoto scénáře vytlačili amíci. Jo a i na pantera dojde... :-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S australskou filmovou produkcí nemám tedy příliš mnoho zkušeností, nicméně tento film ve mně vzbudil zájem především díky jménu jeho tvůrce, který je nyní velmi úzce propojen s Expendables 3 a já jsem byl tedy velmi zvědav, na základě čeho se Sly rozhodl právě pro něj a jak moc správná to byla volba. A po shlédnutí Red Hillu se nemohu zbavit dojmu lehké rozpačitosti. Jediné, co mě totiž na tomto snímku přišlo působivé, byla atmosféra, kterou ale tedy zrovna Postradatelní ke své vlastní funkčnosti vážně nepotřebují. Jinak jde totiž ale o zcela průměrný a hlavně nenápadný western, převedený do současnosti, který ovšem pan Hughes jaksi zapomněl čímkoliv oživit, či okořenit. Celá ten film probíhá dost poklidně, bez většího tempa a nasazení, originalita scénáře naprosto nulová, napětí nefunkční a finále toporné jako Rocco Siffredi ve filmu s Jennou Jameson. Avizované explozivní násilí a krutosti se také jaksi nedostavili (nebo že bych viděl nějakou vystříhanou verzi?), a tak prakticky, tedy krom zmiňované atmosféry, co mě ještě dokázalo oslovit, bylo už jen obsazení, kdy přítomní herci byli jak sympatičtí, tak herecky kvalitní a snímku fakt pomohli. Jinak mi ale Red Hill přišel prostě jako slabý, nízkorozpočtový filmeček, jehož minimálně festivalový úspěch si nedokážu příliš vysvětlit a volbu pana Hughse pro trojku Postradatelných nechápu už vůbec. No, uvidíme, uvidíme. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa Sylvestra Stallonea pýtali, prečo ako duchovný otec univerza zveril réžiu Expendables 3 "nejakému" Patrickovi Hughesovi, starý dobrý Sly sa tajuplne usmial a dodal, že kvôli Red Hill. Tak som si zohnal Red Hill... a bol som zaskočený. Atmosféra je fajn, ale inak to rozhodne nie je jednak žiadny zázrak a jednak v podstate ani nejde o akčný film. Má to pár akčných momentov, ale kebyže som Stallone, asi by mi len ťažko napadlo práve n a základe takéhoto filmu zveriť réžiu Expendables 3 práve Hughesovi. Okrem zručnej réžie je plusom ústredný Conway. Hrá ho šialene spálený a pomerne drasticky charizmatický Tommy Lewis. Ťažko z neho spustiť zrak. Vyzerá trocha ako Luis Guzmán, ale bez komediálneho pozadia. Brutálny chlap, ktorý si evidentne tyká s desivými temnými vecami, z ktorých pozostáva svet. Budí rešpekt a autoritu napriek tomu, že povie „až“ cca tri slová a aj to až tesne pred záverečnými titulkami. To, že sa film odohráva v Austrálii som postrehol snáď len z toho, že postavy sem-tam jazdia na koňoch. Samozrejme je tu motív Aborigéncov, ale nič extra z neho nie je vyťažené (až na bumerang a oštep) ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Australské napětí mám rád. Storm Warning a Loved Ones obvzláště. Tyto filmy spojuje jméno John Brumton. A máme ho i tady, i když v malé a kladné roli. Tu zápornou zde převzal Tommy Lewis, kterému popálená část obličeje v roli psance perfektně sedla. Klidný a rodinný rozjezd se změni ve střílečku ala Hodný zlý a ošklivý. Oškliveho už máme. Hodný je tady Ryan Kwanten a zlý.....? To musíte už zjistit sami:-) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller z austrálskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladom policajtovi, ktorý sa spolu s manželkou práve prisťahovali do malého pokojného mestečka, kde má nastúpiť na miestne oddelenie, aby si oddýchli od stresového veľkomesta. Lenže hneď v prvý deň sa dozvie o úteku brutálneho vraha z väzenia, ktorý má nevyriešené účty s niektorými obyvateľmi mesta a tie si aj príde vybaviť, pričom sa nezastaví pred ničím. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Prvý dojem je výborný, žiadny problém nemám ani s celkovým zoznamovacím úvodom, ktorý má tu správnu atmosféru osamelého malého mestečka, ale keď sa už začne diať to hlavné, tak je to síce tiež dobré, ale už len predsa trochu cítiť nie práve ideálne využitý potenciál. Výborná tématika, mesto plné lovcov a iných ozbrojencov proti jednému drsnému vrahovi, lenže zatiaľ čo jednotlivé scény pôsobia správne nekompromisne a niekedy aj štýlovo, ako celok to už funguje trochu horšie. Hlavne je to dejovo až príliš jednoduché, chýba tomu pocit gradácie, v ktorom by sa vrah postupne približoval k svojmu cieľu, tu to celé pôsobí tak zvlášne náhodne a navyše tu kvôli chovaniu postáv úplne chýba uveriteľnosť. Ale aj tak to dokáže zabaviť, no najlepšia je aj tak celá záverečná fáza, tá sa vydarila. A navyše sa to celé nesie v takom dobrom westernovom duchu, čo je len plus. Celkom spokojný som aj so samotnými akčnejšími scénami, poteší, že je to podané v štýle slasheru, takže úmrtí a krvi je pomerne dosť, síce nie sú až tak nápadité, keďže sa využíva hlavne brokovnica, ale svoj účel splnia. Len to trochu kazí to spomínané správanie postáv, ktoré mali zabijaka na muške až príliš často a napriek tomu k výstrelu došlo len minimálne. A chválim aj samotnú postavu zabijaka, kvôli reálnej zápletke bol potrebný normálny človek, ale rešpekt vyvolať vie. Herecké obsadenie je na tom dobre, všetky výrazné postavy, mladý policajt, jeho šéf, ale aj zvyšní lovci sú v poriadku, takže nemám problém. Réžia a technická stránka sú vydarené, páči sa mi vizuál, celková atmosféra a aj viacero scén je pojatých správne štýlovo. Ja som spokojný, síce to stále mohlo byť ešte o trochu lepšie, ale všetky stránky sú nadpriemerné a celkovo je to slušná zábava. 73% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Shane Cooper (Ryan Kwanten) použije satelitný telefón vo vnútri domu, kde však tieto komunikačné zariadenia nefungujú. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se v oblasti Omeo v australském státu Victoria na jihovýchodě země. (Cheeker)

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama