Reklama

Reklama

Red Hill: Krvavý zapadákov

  • Česko Red Hill (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý policajt Shane Cooper (Ryan Kwanten) sa práve prisťahoval do mestečka Red Hill, kde sa chce usadiť so svojou tehotnou manželkou Alice (Claire van der Boom), aby si oddýchli od ruchu veľkomesta. Hneď v prvý služobný deň na novom mieste však príde správa, že z väzenia ušiel Jimmy Conway (Tom E. Lewis), nenapraviteľný vrah. Ten sa vracia do Red Hill, aby si vyrovnal účty s niektorými obyvateľmi mestečka. Pokojná služba sa tak pre Shanea rýchlo mení na nočnú moru. Ak má prežiť deň a noc, musí vziať zákon do vlastných rúk... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Patrick má rád westerny všeho druhu a jeho film je něco mezi poctou a další generací žánru. Zápletka je jednoduchá a přímočará, prostředí je silně ikonické (mrtvé maloměsto, měsíc, bouřka), postavy jednorozměrné (ale "šerif" má styl), hlavní hrdina prochází klasickým vývojem a scénář je plný stereotypů jako trauma, pomsta, spiknutí a závěrečné zúčtování. Atmosféra tu ale je, tempo soustředěné, film pomalu graduje, přestřelky jsou přehledné a hudba sedí. Je to prostě neowestern, který dobře baví, ale v žánru revoluci nezpůsobí. Sotva se ubytujete v novém městě, musíte nahánět grázla, jenž zabíjí ve volném stylu a vaši kolegové u něj mají sakra velkej vroubek... 70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S australskou filmovou produkcí nemám tedy příliš mnoho zkušeností, nicméně tento film ve mně vzbudil zájem především díky jménu jeho tvůrce, který je nyní velmi úzce propojen s Expendables 3 a já jsem byl tedy velmi zvědav, na základě čeho se Sly rozhodl právě pro něj a jak moc správná to byla volba. A po shlédnutí Red Hillu se nemohu zbavit dojmu lehké rozpačitosti. Jediné, co mě totiž na tomto snímku přišlo působivé, byla atmosféra, kterou ale tedy zrovna Postradatelní ke své vlastní funkčnosti vážně nepotřebují. Jinak jde totiž ale o zcela průměrný a hlavně nenápadný western, převedený do současnosti, který ovšem pan Hughes jaksi zapomněl čímkoliv oživit, či okořenit. Celá ten film probíhá dost poklidně, bez většího tempa a nasazení, originalita scénáře naprosto nulová, napětí nefunkční a finále toporné jako Rocco Siffredi ve filmu s Jennou Jameson. Avizované explozivní násilí a krutosti se také jaksi nedostavili (nebo že bych viděl nějakou vystříhanou verzi?), a tak prakticky, tedy krom zmiňované atmosféry, co mě ještě dokázalo oslovit, bylo už jen obsazení, kdy přítomní herci byli jak sympatičtí, tak herecky kvalitní a snímku fakt pomohli. Jinak mi ale Red Hill přišel prostě jako slabý, nízkorozpočtový filmeček, jehož minimálně festivalový úspěch si nedokážu příliš vysvětlit a volbu pana Hughse pro trojku Postradatelných nechápu už vůbec. No, uvidíme, uvidíme. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to dívá, je to docela nervák, fajn natočený (i když strašně často na hraně "klišé jako prase") i herci solidní (vesměs všici neznámí). Velkej problém je tu v žánrový nevyhraněnosti - což normálně vítám, ale tady je to nikoli záměrem ale spíš stylem: "nevím sice co chci natočit, ale mám rád akčňáky, westerny, srajlery i horory... no tak to tam prostě nějak naseru všechno a je to (ono to nějak dopadne)!" ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Shane Cooper(Ryan Kwanten) je mladým policajtem kterej se nechal převelet do zapadákova Red Hill. A to především kvůli manželce které před časem potratila. Nyní je o5 těhotná a bylo jí doporučeno klidné prostředí kde by dítě v klidu donosila. Manželka možná klid bude mít ale na jejího manžela první den v práci rozhodně klid a pohoda nečeká. Z přísně střeženýho vězení totiž utekl vrah Jimmy Conway(Tom E. Lewis) a jak se zdá má namířeno právě do Red Hill. Místní ho totiž dobře znají. Víc prozrazovat nebudu. Ale je snad jasný, že v Red Hill poteče krev. Film je to z ranku thrilerovýho lze zde ale pocítit(Patrick Hughes zřejmě rád westerny) i prvky westernu. Škoda, že vše působí takovým TV dojmem. Ale v bedně běží kolikrát daleko větší sračky a tohle tak špatný nebylo. Dokonce jsem se i párkrát zasmál. Krev tekla, vrah byl dostatečně slizkej. A z filmu si lze vzít i ponaučení. Né vždy je zlo tam kde bys ho hledal na první pohled. 3slabší hvězdy dám. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě, proč si Stallone na režii EXPENDABLES 3 vybral zrovna Patricka Hughese, tak jsem se rozhodl zhlédnout jeho zatím jediný celovečerní film, který by se dal označit za thriller s westernovými prvky. V první půlhodině se nestane v podstatě nic (pouze povinný rozjezd, kde se představují postavy, prostředí a pomalu rozjíždí zápletka), druhá je poněkud monotónní vyvražďovačkou (ne špatnou, jen málo atraktivní) a až v té poslední to začne být mírně nadprůměrné (zpočátku totálně přímočarý děj se trochu zkomplikuje a příběh tak konečně začne fungovat a naplno dávat smysl). Pomalé tempo sice docela přispívá lehce ponuré a depresivní atmosféře, ale v akčních a napínavých scénách by to přece jen chtělo kapku dupnout na plyn... Těžko říct, zda je třetí díl Slyovy důchodcovské sleziny v dobrých rukách... 50 - 60 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v oblasti Omeo v australském státu Victoria na jihovýchodě země. (Cheeker)
  • Shane Cooper (Ryan Kwanten) použije satelitný telefón vo vnútri domu, kde však tieto komunikačné zariadenia nefungujú. (MikaelSVK)

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama