Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho ultradebilního závěru, dám bez problémů 4*. Takhle bohužel musím dát jenom silné 3*. F je překvapivě dost dobrý a napínavý slasher. Začne jako drama o učiteli, se kterým se rozešla žena, vzala si dceru a on žije sám. Dcera chodí do školy, kde on dělá učitele a zrovna chodí do jeho třídy, jenže moc dobrý vztah mezi sebou nemají. No a jedné noci takhle, společně s ostatním personálem, jsou ve škole a ohrožují je čytři lidi v kapucích. A ono to fakt funguje dobře, postavám se dá fandit, fakt jediné, co to výrazně kazí, je ten stupidní závěr, SPOILER ze kterého se prostě nedozvíme, co byli ti šílenci zač a o osudu některých postav se nedozvíme - jak třeba dopadla matka Kate? A co ten zbabělý policista? KONEC SPOILERU. Jo, pak mě ještě vytáčela ta hudba, co tam hrála většinou, když se ti šílenci objevili a něco by tam bylo ještě třeba dotáhnout. Jinak to je celkem dobrý, ale mohlo to být o dost lepší. Silné 3* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem v životě neviděl. Horor, u kterého bych vyjmenoval minimálně 10 superlativ, stejně tak bych ale mohl 10x vysolit odpad. Absolutně neuvěřitelně rozkolísané. TO SKVĚLÉ = hudba a zvuky, ze kterých mě ještě teď při psaní komentáře mrazí v zádech, troufám si tvrdit, že se jedná o nejlepší hororovou hudbu vůbec - přitom je to takřka neznámý nízkorozpočťák. Scénář je napsaný uvěřitelně a vhodně v rámci žánru. Další pochvala pro herce, až na toho trapnýho strážníka jsem neměl s nikým problém. Kamera si vychutnává každý moment a každý detail, paráda! Ale to nejpodstatnější je zde hororové napětí. Naposledy jsem byl takto napnutý u Eden Lake. TO TRAPNÉ = to nejhorší se týká především vrahů: jejich pohybování opravdu spíš připomíná opice, než hloupé násilníky a vrahy. Další kravina je to, že jim není vidět do tváře. V jistou chvíli je sice vidět, že má jeden ten zjev na obličeji černou kuklu, ale to nic nemění na tom, že světlo se odráží od všeho a tudíž musí být vidět i pod kapucu. Nesmyslné chování strážníka už jsem zmínil. Problém mám i s jejich motivem. Proč to dělají? A stejně tak je totální kravina, že se v noci nebo večer ve škole zdržuje tolik lidí. To nemají doma rodinu, a nebo rádi spí ve škole? ... už nebudu řešit, co tam byla kravina a co mě nadchlo, to by bylo na dlouho. Objektivně by se všechny klady a zápory měly vyškrtat a zbyl by mi jen holý průměr, jenže to napětí a ta hudba! Už kvůli tomu se vyplatí si tento nenápadný slasher stáhnout nebo sehnat na DVD. (sledováno po půlnoci sám na pokoji) 65% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Drsná noc na škole, v ktorej dochádza k stretu žiakov a učiteľov s tajomnými, zamaskovanými psychopatmi, ktorí všetkých vyvražďujú. Príjemne nepríjemne strašidelná záležitosť. Režisér to bohužiaľ v budúcnosti moc nezvládol a následne prišiel so snaživými, ale v konečnom efekte (pod)priemernými hororovými béčkami (napr. Storage 24, 47 metrov, Temná strana dvier). Mierne nadpriemerné F (viac takých názvov!) si však pozrite. A to aj v prípade, že ste učitelia. ()

predators 

všechny recenze uživatele

L U X U S N Í ! ! ! Pro ty, co mají na svém těle rádi husí kůži, tak můžu jenom doporučit. Už jste někdy byli poškole? Večer? Myslím, že uplně blahodárný pocit vás nehřál. A co teprve, když se po temných chodbách a tělocvičnách začnou promenádovat pomstichtiví parchanti v mikinách s kapucí a v rukách mající místo učebnic přírodovědy páčidlo. To v tom lepším případě. Prostě a jednoduše, oskara za nejlepší výchovný film by měl dostat eF! To bez debat. 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, tento film mohol byť brutálne premakaný, ale nebol a prečo? Je útočník a obeť, je tam v pohode svetlo, kamera tiež ok, ale útočníkovi nieje vobec vidieť tvar, ma kapucňu, ale v takom uhle je nemožné, aby mu nebola vidieť tvar, ledažeby to bol neviditeľný muž na úteku alebo na tvári mal kuklu, ale neboli mu vidieť ani oči a nebolo to ani vysvetlené, tak z mojej strany to je len dohad. Tento film mal pochybný scenár a je celkom bez logicky mysliacich postáv. Keby sa žiaci zabíjali medzi sebou, aspoň by to bolo uveriteľné, ale tí opičiaci s neviditeľnými tvárami určite uveriteľný neboli. Ma ale dve veci, ktoré mali úroveň a za každú dávam 1*. Masky zmrzačených ľudí sa podarili a atmosféra v niektorých scénach bola mimoriadne hustá. A ten koniec dal na známosť, že rátajú aj s dvojkou, ale či si ju po tomto zázraku pozriem je otázne. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen ve skutečné škole v Cambridge, která si ale nepřála být jmenována. (hladass)
  • Týden před zahájením natáčení si první asistent režiséra všiml jak místní děti cvičí parkour. Okamžitě je najali do filmu. (hladass)
  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)

Reklama

Reklama