Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Velká Británie The Innocents
Trailer

Guvernantka na rozsáhlém gotickém panství nabývá přesvědčení, že děti svěřené do její péče posedli perverzní duchové mrtvých členů služebnictva. Adaptace klasického duchařského příběhu Henryho Jamese Utažení šroubu, která se vám díky mistrovské režii Jacka Claytona dostane hluboko pod kůži. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V poslední třetině film nabízí výbornou dusivou atmosféru společně s gradujícím výkonem Deborah Kerr i obou dětských herců. Ale celkově to na mě neudělalo takový dojem jak jsem čekal, což je dáno i tím, že až na výjimky nedokážu horory natočené před sedmdesátými léty plně docenit. Hodnotím tudíž stejným způsobem, jako letošní verzi. 50% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tohle je na svou dobu velmi silný film, který dokáže děsit (ano, bál jsem se) i bez využití efektů či lekaček. Herecké výkony jsou upřímné a neuvěřitelné - dětí nevyjímaje. Bylo hodně scén, které se mnou zatřásli. Například ta v dešti, kdy je vidět postava v rákosí, mě dost rozklepala. Na šedesátá léta je tenhle horor opravdu špičkový. Děsivě a překvapivě, tak má podobný film vypadat. Nejednoznačnost se povedla na výbornou, každý si film může vyložit po svém. Lze doporučit i prequel s Marlonem Brandem, ale ten už není tak působivý. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film je veľmi znepokojivý. Aj keď mal pomalí rozbeh , ale potom to naplno rozbalil do atmosferickej dokonalosti. Žiadny krvák, film si vystačil aj bez prítomnosti nasraných duchov, a aj bez lakačiek. Tak film ťahajú vynikajúci, ale hlavne presvedčivý herci, a čiernobiela kamera bola tiež dokonalá. Príbeh je dosť prekombinovaný a vyznať sa v ňom je celkom veľký problém. Na mňa veľmi vplývalo to Gotické až Viktoriánske zátišie rozsiahleho sídla z veľkým panstvom, temný interiér, ktorý je presvetlený len sviečkami, dažd, ktorý bubnuje do okien, a hmla znášajúca sa nad cintorínom. To je len zlomok Atmosferickej vychytávok. A aj hudba bola parádna. Vyvrcholenie bolo poňaté veľmi strašidelne aj keď celkovo to skončilo nedopovedané, ale som spokojný, práve takéto filmy vyhľadávam. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hmm....žena s dvoma deťmi a služobníctvom uprostred opusteného viktoriánskeho sídla v ktorom sú duchovia ..... aspoň už viem čím sa inšpiroval Amenábar pri natáčaní Tých druhých. Nutno však podotknúť, že tento film má trochu odlišný dej . No v oboch prípadoch možno hovoriť o skvelých hereckých výkonoch, sústredenej réžii, kvalitnom scenári a stupňujúcom sa napätí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Šuplík nadepsaný jako "Duchařský horor" patří mezi má oblíbená odvětví bubu žánru, protože se tvůrci nemohou spolehnout jen na explicitní násilí a hektolitry různě zbarvených tekutin (pokud nejsou ochotni jasně ukázat svou neschopnost), ale musí předvést opravdu kreativní práci s příběhem, atmosférou i napětím, pokud chtějí, aby výsledek za něco stál. No, a pokud jde o mně, Britům se to při natáčení tohoto snímku podařilo, přestože si myslím, že přece jen nešlo o typickou duchařinu. Tvůrci se rozhodně nevydali zkratkou, tempo bylo opravdu pozvolné, film nebyl hlavně zpočátku zrovna nabitý napětím a víte co? Vůbec mi to nevadilo, protože jsem na sebe už nejednou proflákl, že jsou anglická venkovská sídla mou slabostí, a když je ještě usadíte do viktoriánské doby, máte u mě první body k dobru. Takže jo, užíval jsem si pomalou část, užil jsem si i část atmosférickou, ale s veškerým respektem k ženám a dívkám musím konstatovat, že na mě ty ječáky působily stejně jako zubařská vrtačka. / Poučení: Pokud si nejsi naprosto jistý, nepouštěj se do větších akcí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle románu Henryho Jamese „Utažení šroubu“ (1898). (Pavlínka9)
  • Neviňátka vznikla jen pět let po snímku The Bad Seed (1956), kde se poprvé představilo v hlavní roli „ďáblovo dítko“. (Pavlínka9)
  • Claytonova verze byla ihned po premiéře označena za nejlepší z dosavadních adaptací Jamesovy předlohy. Nejen filmových, ale i operních a divadelních. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama