Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou přinesla kořenářka starému králi zvláštní rybu. „Kdo ji sní, porozumí řeči zvířat“, řekla. Kousek ryby, i přes přísný zákaz, snědl mladý králův sloužící Jiřík. Král ho za to potrestal a poslal ho do světa, aby mu přivedl nevěstu, krásnou Zlatovlásku. Klasickou pohádku K. J. Erbena zná v Čechách, na Moravě a ve Slezsku snad každé malé dítě. Tato pohádka patří k těm nejmilovanějším už od roku, kdy se na našich obrazovkách objevila poprvé. Písničky napsali Angelo Michajlov a Eduard Krečmar. Zlatovlásku si zahrála Jorga Kotrbová (zpívá Jitka Molavcová) a Jiříka Petr Štěpánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (329)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Zlatovláska je pro mě nejlepší česká pohádka. Pěkné písně (především Nes mě loďko ke břehu, to by mělo dostat Oscara za nejlepší song, čistá ulice styl ghetto život!), dále pak silný příběh ze života, který chytne za srdce a v neposlední řadě příjemní herci. Díky Zlatovlásce jsem se naučil, že nemám podceňovat rybičky či mravenečky, bo když pro ně něco udělám, tak mi pak oplatí službu. Psaní tohoto komentáře mě navnadilo a proto si du pustit ten "oscarový" song a zapěji si ve vaně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zlatovlásko, krásko, kdoví co bude dál? Zlatovlásko, krásko, chce tě bohatý král. Nezapomenutelná Červená Lhota, solidní herci (i když ten Štěpánkův nablblý výraz...), chytlavé melodie, milá klasická pohádka v místy úsměvném televizním balení. Jen by si ten Jiřík neměl lít mrtvou vodu do dlaně, když zachraňuje mouchu ze spárů pavouka. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát původně tomu filmu 3 hvězdičky, jenže pak jsem si uvědomila, že to je PRAVÁ POHÁDKA se zámkem, princeznou, hodným králem a zlým králem. Je to pohádka bez lítajících příšer, draků a čertů, zkrátka pohádka pro děti i dospělé. Vždyť to má tolik krásné hudby a pěkných písniček, z některých se staly evergreeny (Líbí mě se líbí...) Ne všechny supermoderní pohádky se dětem líbí. Děcka duše je stejná a pokud se nepřikrmuje absurditama, pak náhled je stejný ať se píše rok jakýkoli. Jedině co mě rozesmálo byla mrkající mrtvola (Jiřík leží na marách a prostě pevně zavřená víčka neustál). Ale toho si samozřejmě dítě nevšimne. Paní režisérka JANEČKOVÁ natočila milou pohádku. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Jako malá Lyli, jsem tuhle pohádku milovala. Díky ní vznikla moje nekonečná touha, stát se modrookou princeznou se žlutýma vlasama (těžce nepravděpodobné). Stojí za zmínku, že již tehdy jsem propadala lásce k zomboušům, i když z mrtvých vstalý Jirka, je na můj vkus málo olezlý. No jo, chutě se tříbily s věkem uživatelky. Z dnešního pohledu velké Lyli, dílko neztrácí nic na pohádkovosti a romantice, jen ty blond vlasy už mě moc nelákají (kecááám). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek v dětství. Nejen díky pěkným zpívaným písním, nádhernému prostředí, velmi slušným hereckým výkonům, ale především i díky samotné atmosféře. Petr Štěpánek v roli Jiříka předvedl opravdu solidní výkon – jeho dobré skutky byli po zásluze odměněny a samozřejmě nesměl chybět ani happyend jak má být. Na Zlatovlásku já prostě nedám dopustit ani po tolika letech… ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Rybáři hovoří o zámku na jezeře, kam nelze dojít po souši. Zámeček Červená Lhota ovšem je dostupný přes dvouobloukový most. (Robbi)

Reklama

Reklama