Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dospěle laděný "animák", který nechává stranou všechny roztomilé postavičky a nedostatek krve a jde pomalou cestou budování atmosféry směle ke svému krvavému cíli. Průhledný příběh by snesl lepší propracovanost, ale zase dává průchod všem typickým W40k symbolům, které postupně dostávají v příběhu své slovo. Vysvětlování je málo, ale stačí a dveře pro další podařený kousek jsou otevřená. Budování atmosféry autorům jde, teďka je možná čas na komplexnější pohled na celé universum. Divák si to zaslouží a klidně v téhle "drsňácké" animaci. (alespoň malá znalost W40K vítána, ale podle mě není nutností) ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je to po technické stránce slabota, ale je to WARHAMMER 40K! We march from Macragge! Burn the heretic! - Skoro by to takto stačilo, ale trochu víc. To zpracování je opravdu děsné. Nejde ani tak o samotné postavy, obličeje jsou víceméně statické a jen se zalívají krví, ale hlavně planeta výsadku Mithron byla víc než ubohá. Samozřejmě chrám už byl fajn a všechno kolem taky, mateřská loď, thundehawk, land speeder, prostě vše. Zápletka nijak nepřekvapila, ale tady o to přece nejde. Pěkně se na to kouká a když tedy prominete některé drobnosti a jste dostatečně zapálení pro warhammer, užijete si to! ()

Reklama

kaspar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to jen takové nahlédnutí, nebo spíš nakouknutí do světa W40k (který se mi líbí svojím netradičním laděním dystopické sci-fi). Kdyby se objevil filmeček o Horově herezi, tak by mě asi polilo blaho. I tak to ale ujde - některé pasáže jsou trochu prvoplánové, některé patetické, ale jako první takový "filmový" pokus to beru. Pro nezasvěcené: "ze zkumavky" - jo, to by docela sedělo. "Objevit Císař" - ne, to by nešlo, protože v době příběhu je císař už jen uměle udržovaný "android". ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Takové delší intro k nějakému brutálnímu Warhammeru. Scifi svět velmi temný a bezútěšný, nekonečná pouť pouští spuště. Trochu čitelný děj je hlavní problém, jinak zvláštně stylizovaného filmečku - neobvyklá mluva proti vytříbené brutalitě. Základní motivy vyjmuté z nějakého patetického rytířského příběhu. Velkolepé zbroje a smrt. Další prosím! ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Bežný deň člena Ultramarines: Ráno vstane, naleští zbroj, požehná munícii, a s ochranou od samotného cisára ide rúbať bezvercov. K tomu mu dopomáhaj poriadny kvér v jednej ruke a motorová píla v druhej. Animácia nie je nijak prepychová a aj tá fyzika pohybu je miestami mimo, ale stále by to šlo na štyri. No keď na konci do démona nasypú tri zásobníky a jeho to decentne "pošimrá", ale rana hrdzavou helmou ho skolí na zem(!!!), tak za to chlapi, za to štyri nebudú! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama