Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (42)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrození jednoho z nejgeniálnějších seriálů, co jsem kdy viděla. (A také jednoho z mých nejoblíbenějších homosexuálních shipů. :D) Tempo začíná velice slušně, dalším dílem se trochu uklidní a v tom třetím graduje na maximum. Doslova, hlavně konec epizody The Great Game je odzbrojující. Což ostatně je každý poslední díl tohoto seriálu. Za zmínku stojí i postupné odhalování Jima Moriartyho, o kterým zpočátku nic moc nevíme, užíváme si to zahalení tajemna a na konci se ukáže v celé své potrhlé kráse. Zaručeně jeden z nejlepších záporáků. Hlavně seriál je plný ikonických hlášek, obzvlášť hned v prvním díle. Jo, takhle se vybudovává závislost.. I’m not a psychopath, Anderson. I’m a high-functioning sociopath. Do your research. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě i na druhý pohled velmi bavila. Jasně se v ní ukázalo, že Sherlock není James Bond, ve chvíli, kdy se ve druhé epizodě tvůrci uchýlili ke spíše akčnímu pojetí, přestalo kouzlo působit a kvalita šla dolů, aby hned následující díl, jehož děj probíhal v mnohem klidnějším tempu, fungoval jako ten nejlepší z první řady. Pořádná porce dedukce a suchého humoru na mě platila mnohem víc než divoce vykopávající členové čínské mafie. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle promyšlené, napínavé, vtipné. Benedict se pro roli Sherlocka narodil, kam se hrabe s Doctorem Strangem, jako Sherlock je daleko lepší. Martin Freeman v roli jeho společníka Johna Watsona take skvělý. Líbí se mi, že je to zasazené do modern doby, je to něco originálního a nového. Funguje to na jedničku. Měla bych ale jednu výtku k seriálu a to je délka dílů. Škoda, že díly nejsou kratší a není jich vice, například v prvním díle je toho až moc najednou. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem se tomuto seriálu bránila kvůli fanouškovské základně, který úplně šílí po hlavních hrdinech. Navíc se mi příčila myšlenka umístění klasického Sherlocka do současnosti. Kupodivu mě zpracování a scénář nesmírně překvapil. Bohužel stala jsem se taktéž fanouškem a třesu se na další díly. Dokonce jsem se koukla i na Pilot, který nebyl oficiálně odvysílán :) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až príliš šialené a rýchle, ale nakoniec práve to je najväčšou devízou tohto do súčasnosti preneseného Sherlocka. Cumberbatch s Freemanom si paldi do noty a milujem pochmúrnu britskú atmosféru, ale inak nie som jednak fanúšik postavy ako takej (bavil ma len hororový Pes baskervillský) a jednak ani tohto seriálu. Prvú sériu ešte hodnotím nadpriemerne - predsa len, bolo to nieoč nové, svieže a nečakané. Ale ďalšie série... no, potom ma to už prestávalo baviť. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Táto epozóda bola čiastočne natáčaná v nepoužívanej čističke odpadových vôd. (Greenpeacak)
  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) utíká před střelcem v muzeu a sklouzne se po zemi, tak přitom posune dosti velkou sochu vojevůdce i s podstavcem. (Malory)

Reklama

Reklama