Reklama

Reklama

Za vším hledej nakrknutou ženu. Odlehčený pohled na boj za ženskou rovnoprávnost s vynikající Sally Hawkinsovou v hlavní roli. Vyrobeno v Dagenhamu je svěží britská retro komedie zachycující skutečné události z roku 1968, kdy se v továrně společnosti Ford v britském Dagenhamu vzbouřilo 187 šiček proti pracovním podmínkám. Jejich požadavkem byly rovné platy pro všechny a konec diskriminace žen. Přes vážnost tématu se režiséru Nigelu Coleovi, známému komediemi Bílá vdova nebo Holky z kalendáře, podařilo zachytit tehdejší události zábavnou formou, aniž by sklouzával k lacinému humoru. Film se tak dá zařadit po bok britských sociálních komedií, jako je divácky velmi úspěšný titul Do naha! s Robertem Carlylem v hlavní roli.
Celý film doslova táhne svým živelným projevem Sally Hawkinsová v roli Rity O'Gradyové, která se postavila do čela tehdejších protestů. I v dalších rolích se objevují známí herci, mimo jiné Bob Hoskins, Miranda Richardsonová, Andrea Riseboroughová, Daniel Mays či Rupert Graves. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (65)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Plyšové sociální drama, kdy do dělnic nestřílí četníci, jen je prostě málokdo bere vážně, protože jsou to jen ženský…. Československo v té době řešilo také svoji revoluci, o dost závažnější, a docela by mě zajímalo, jak to tehdy bylo s rovností platů mužů a žen u nás, ve státě, kde si podle ideologie byli všichni rovni. ___ Docela velký posun ve společnosti za 50 let od zmiňovaných událostí, nezdá se vám? Ať už u nás nebo v Anglii. ___ Snímek je snaživě přístupný a milý, proto spíš působí jako hra na retro než jako reálné drama z reálné doby. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jako filmového nadšence mě především zaujalo herecké obsazení - výkvět mladé anglické herecké ženské generace v jednom filmu (speciálně Sally Hawkins, Andrea Riseborough a Rosamund Pike) se jinde jen tak nevidí. Jako ženu mě zaujal jejich boj a to, že se nedaly odbýt a nakonec opravdu dosáhly svého. A v neposlední řadě mě jako Češku zaujaly (nebo spíše naštvaly) některé zdejší komentáře, jejichž autoři si myslí, že celý svět si z nás sedne na zadek jen proto, že u nás se v létě 1968 řešilo něco naprosto jiného než práva pracujících žen v Anglii. Poznámka na konec - v závěrečných titulcích byly ukázány dobové fotky a je zajímavé, že žádná z Fordových šiček nebyla tak sexy jako těch pár v tomhle povedeném filmu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Všechny ven!" Půvabné, barevné retro drama o tom, že práva nejsou výsada, odlehčené tak, jak dovedou dramata odlehčit asi jen Britové. Všechny role bez výjimky jsou skvěle obsazené (ale obzvlášť před Sally Hawkins smekám), napsáno i natočeno je to s lehkostí a myšlenka je - želbohu - stále aktuální, jak kromě aktuálního dění u nás i ve světě ostatně dokazují také některé zdejší ignorantské komentáře (autory nebudu jmenovat). Doporučuji všem. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Milujem Sally Hawkins. Ja viem, že to hovorím vždy, ale ona neni ani mladá, ani pekná, ani sexi, a aj tak vždy keď ju vidím chcem, aby ma zabalila do deky a spravila mi horúci čaj ❤️. Jo a tiež som feminista. Vždycky som bol. Lebo ak tomuto svetu urýchlene nezačnú vládnuť ženy, čoskoro skončíme v prdeli, niekde naspäť v 30.tych rokoch. A ten film je tiež dobrý, také milé retro. Celý čas som sa usmieval. Robilo mi to radosť, ten film mi robil radosť. 85% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jaime Winstone, která mě tak uchvátila v druhé epizodě True Love, byla důvodem, proč jsem si film pustila. A krom toho, že nezklamala a zařazuje se mezi mé objevy roku, přinesl tenhle film celou plejádu nadprůměrných hereckých výkonů, kdy na některé je učiněná radost koukat (Sally Hawkings, Rosamund Pike a excelentní Miranda Richardson, z té jsem nedokázala spustit oči). Povedená dramedy o tom, že když něco chcete, nesmíte se vzdávat, protože nikdo nedokáže odolávat věčně. A tyhle baby si za svým teda stojí! 70% ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama