Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

teutates 

všechny recenze uživatele

Mám rad J.P Joaquina aa možno som túto "recesiu" nepochopil najlepšie, ale žiaľ šlo to mimo mňa. Neviem či všetko jebnuť do uvodzoviek, pretože herci to majú strašne ťažke, sú umelci, majú radi čistú lásku, sex, rádi pomáhaju priateľom a dú si za svojím snom... aaa vôbec nerozumiem tomu, možno je JP taký umelec, že predčil svoju dobu, čo ja viem? 4/10 Potešil Ben Stiller a jeho úprimnosť, taktiež mluva do duše v podobe "kvapky vody". ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Prosím pekne, čo malo toto akože znamenať? Film? Dokument? Komédia? Fraška? Nerozumiem a ostávam mierne zhrozená. Snažila som sa na to pozerať s nadhľadom, ale každou minútou to bolo ťažšie a stávalo sa z toho väčšie utrpenie (pre mňa a mám pocit, že ja pre Phoenixa). Ono je naozaj náročné pozerať sa na to, ako sa váš obľúbený herec totálne zhovaďuje. A keď niekto povie, že končí s hraním, tak nech to prosím aj splní - tobôž v tomto prípade! Zbytočná vec. ()

Reklama

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý experiment s rozhodně úžasným Phoenixem. S tím, že jde o jeho životní roli souhlasím. Druhá věc je, že se to dalo udělat i jinak. Neříkám líp, ale jinak. S takovým hercem, takovými hosty a takovým prostředím bych bývala vsadila spíš na delší záběry a scény, než na rychlý střih toho a toho, protože on se tu v podstatě opakuje jen ten jeden astejný motiv a namluví se tu toho až příliš a přece vlastně nic. Každopádně zajímavý a docela sympatický projekt. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo neuvěřitelné. Hlavou se mi honí tolik věcí, ke kterým bych se teď chtěla vyjádřit, že určitě minimálně na půlku z nich zapomenu.. Je mi jasné, že není snadné vžít se do nějaké role a natočit zcela běžný film.. A právě proto obdivuji to, že Joaquin dokázal svoji roli hrát tak strašně dlouho bez toho, aby na sobě dal na veřejnosti cokoliv znát. Záměrně říkám na veřejnosti, protože čím déle na tomhle "projektu" pracoval, tím víc ho to ubíjelo.. Viděla jsem jednoho z mých nejoblíbenějších herců na dně, viděla jsem ho brečet.. Nevím, jak pro ostatní, ale pro mě to bylo celé hodně silné! Bylo na něm vidět, jak hraní miluje a nemohl by bez něj žít.. A tak to má vypadat, tomu se říká herec! To už nebyla jen póza, bylo to skutečné.. V show Davida Lettermana mě naprosto dostal, byl skvělý.. Stejně tak i na vystoupení ke konci snímku, ta skladba byla vynikající (nádherná slova!!!) a to, co následovalo, bylo prostě šokující.. Ono to vlastně celé bylo dost šokující. A ačkoliv jsem díky Walk the Line věděla, že je Joaquin výborný zpěvák, docela mě překvapilo, jak skvěle rapoval. To jsem vážně nečekala (i když rap neposlouchám, ten jeho byl super.. lidský..). Tohle byl snad první film, při kterém jsem četla i celé závěrečné titulky a i po jejich skončení jsem ještě chvíli seděla a pokoušela se to celé vstřebat. Když se na to mimochodem podívám i z lehce filmařského hlediska, tak musím říct, že hudba na konci byla vážně skvělá, úžasná! Tento snímek pro mě byl prostě hodně silný zážitek a jsem ráda, že jsem ho viděla.. Teď už je pro mě Joaquin legenda!!! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou Phoenix se švárou dohodli, že všem naserou na hlavu. A začnou nejdřív u sebe. J.P. je macho hovado a Affleck to celé točí jako Třeštíková. Je to totální nářez od začátku do konce, trapnost nejtvrdšího kalibru, humor par excellence. Top moment je u Combse ve studiu. Compli-fuckin'-cation! Jenom doufám, že Phoenixe ještě někdo nechá hrát v normálním filmu. Herec je to vynikající. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení odstartovalo oficiálně 16. ledna 2009 v Las Vegas. Po dobu jeho trvání bylo každé Phoenixovo veřejné vystoupení součástí jeho role. (Sony1994)
  • Phoenix v následující návštěvě v Late Show potvrdil, že rozhovor s Lettermanem nepřipravovali. Údajně si však myslel, že zkušený Letterman pozná rozdíl mezi hranou postavou a reálnou osobností. (Brousitch)
  • Pravdu o filmu odhalil režisér Casey Affleck světu na začátku září 2010 a výkon Phoenixe označil za "jeho životní roli". Samotný film měl poté premiéru na MFF v Benátkách 6. září. (Sony1994)

Reklama

Reklama