Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok ma obišiel oblúkom s párciferným polomerom. West sa (ne)vedomky začína škatuľkovať do interiérových záležitostí , kde môže rýchlo naraziť držkou o stenu. Priestory sa totiž začnú zužovať a nebude mať kade uniknúť. Ak ma mala vyplašiť atmosféra , tak to nevyšlo. Sara to uhrala , ale to by dokázala (asi)každá a sympatie ani nespomínam. Central"KUBRICK"camerawork bola žalostne odpozeraná a ak ma mali vydesiť duchovia v záverečnej polhodinke , tak aj ten resetovaný záver som frkla susedom do poštovej schránky. To paraABnormálne pátranie , tápanie , zisťovanie a vyčkávanie na neviditeľné nič za výdatne mikrofónno slúchadlovej výpomoci už neplatí a bodíky lepím len za slušné technické spracovanie , sound a za " kakadu " účes Sarinho parťáka. Ak by tam nabehla klasická REC zelenkavá , tak to pochovávam do mínusu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Režisérov predošlý House of the Devil bol veľmi príjemným mrazivým potešením. Nový horor sľuboval mnohé, znovu tajomný dom a znovu hrdinku v hlavnej úlohe. Nepodarilo sa to. Scenár je priam úbohý a 80 minút z filmu ponúka len nezaujímavú a nudnú vatu. Nedeje sa jednoducho nič. Postavy blabocú, pobehuje sa po dome a celé to postráda akúkoľvek atmosféru. Posledných 10 minút filmu je už akčnejších a napínavejších, ale celé to jednoducho nedáva zmysel, nemá to dej a pôsobí to maximálne zbytočne. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání nesou The Innkeepers režisérovy typické znaky z Domu ďábla, tedy kromě náhlého finále i celkovou roztahanost a minimum lekacích scén. To ovšem nevadí, protože tím buduje skvělé napětí a člověk se zkrátka nebojí toho, co se děje, ale toho, co může následovat. Ovšem přecijen bych doporučil nedívat se před zhlédnutím filmu na trailer, který krapánek spoiluje. Všechny takové silnější momenty můžeme vidět v traileru a pak jsme s filmem trochu zklamaní. Ti West vytvořil upřímný a realistický pohled na primitivní duchařský příběh se sympatickými postavami. Skvěle napsané a zahrané charaktery jsou jedním z hlavních taháků snímku. Určitě se těším na režisérův další počin, tohle byla dobře odvedená práce, i když s odstupem času bych jí zas tak moc nepřechvaloval. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po uvážení a nechání filmu na mě plně dopadnout, musím ten plný počet dát. Takovýto film se málokdy vidí. Většinou se po úvodní nudě silně šlape na pilu a dbá se na co nejvíce lekaček, popřípadě krve. The Innkeepers jsou opakem. Na pilu vůbec netlačí a West nechává film pomalu plynout a rozvíjet se. Nechává diváka až cíleně mimo děj, jako pozorovatele, a nesnaží se ho zatáhnout do děje. Tedy, jen na oko snaží, jelikož vzhledem k více a více informacím o ději a v jeho pozdější fázi, ho stejně zatáhne. The Innkeepers jedou podle úsudku, že člověk se nejvíce bojí toho, co nevidí a v tomto vyhrává na celé čáře, jelikož i poklidná atmosféra filmu dokáže pěkně navodit tísnivou atmosféru. Kdy už tam ta Madelaine bude, sakra? Trailer jsem neviděl, zásadně se na ně nedivám, takže nevědomí jen umocnilo mé pocity. Herecké duo, Sara Paxton a Pat Healy snad ani lepší být nemohlo. Oba své role nepřehrávali a já měl pocit, jako když pozoruji opravdové pracovníky hotelu se zálibou v paranormálních jevech. Jejich, dá se říci, proměna, či "výměna rolí", v průběhu filmu byla zřetelná a přitom nenásilná. Poslední půlhodinku byla Sara Paxton skvělá a celkově film již přešel do "očekáváné" podoby, ale stejně ve smyslu "méně je více". Tím vzrůstající a nepříjemnou atmosféru jen více umocnil. Není to totiž jen přehlídka lekaček, ale je vidět, že jsou použity promyšleně. The Innkeepers je milá, plíživá změna, která by si podle mě zasloužila za své kvality většího uznání. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Měla jsem vysoké očekávání - už jen díky traileru, který mi toho dost nasliboval a když tak na to koukám zpětně, tak je samotný trailer lepší než celý film. Žádné zvraty, překvapení, příběh, slabý dialog a nejhorší ze všeho je snad ten konec. Dvě hlavní postavy je nudné sledovat, pořád čekáte až se něco stane a ve finále se vlastně nestane vůbec nic. Prostředí, kde se film odehrává je sice pěkné, ale co z toho? když zbytek filmu je nuda. Škoda, škoda.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama