Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Úchyle v temnotě... Prozřu a čapnu tě!" Darovaným očím na zuby nekoukej. Ostatně, zřejmě pocházejí od milujícího oběšence. Přehlížejme i očividné díry v logice scénáře. Např. dablslepou mutr, která nám, po synáčkově odborné, láskyplné práci s jehlou, najednou z příběhu zmizela jak vygumovaný text. I to, že pro orientaci ve scénáři, napsaném zřejmě Braillovým písmem, by bylo nutné zhlédnout film znovu a tentokrát si na všechny postavy důkladně posvítit. Např. na souseda chlíváka a jeho dceru, podezřele informovanou. Fakt netuším, odkud věděla o bodání do očí, to jako panu Neviditelnému při tom svítila? A její fotr? Celou dobu ťunťa, který neumí do pěti dioptrií napočítat, pak ho zničehonic chytne ošmatlávací rapl a ... ? A dál nic. Stejně jako dablslepá mutr si odpíchnul odchod z natáčení a už se nevrátil. Njn, třeba šlo jen o jakože artový záměr, ty ze scénáře postupně mizející postavy. V temnotách, kam ani světlomety dabldekru nedosáhnou :-). Ale nešť. I tak poslepu otvírám hodnoticí šuplík a nahmatávám... čtyři hvězdy! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dobrý mysteriózny thriller, horor ani omylom, možno tak na samom začiatku. Atmosféra bola slušná, aj keď na môj vkus dosť nestabilná, často sa striedala s nudnejšími, slabšími pasážami. Spočiatku to ani tak nevadilo, ale odkedy bol vrah jasný, tak už logicky áno. Celkový dojem však nie je vôbec zlý, možno aj kvôli tomu, že tu nechýba napätie a herečka zvládla svoju postavu veľmi dobre. 70/100 ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se bála. Technicky nelze nic vytknout. Staré známé zase trochu jinak, zručně a strašidelně. Stíny, šero, zvuky, rybí oko, rozmazané vidění, skvělá hudba, herci... Lahoda. Hned ze začátku napínák, co strhne zápletkou pozornost diváka a zbytek pozornosti se soustředí na krásnou, přirozeně hrající a neskutečně sympatickou Belén Rueda. Další "sympatický" fakt je, že ač se tu moc krvákových scének nekoná, ty co uvidíte, jsou mnohem údernější a silnější, než kdyby na vás od začátku z obrazovky padaly končetiny. Nicméně zápletka nezačne od půlky košatit a vrcholit, spíš slábnout a vyplňovat (moje) obavy, že je to opravdu tak a ne jinak. Konečná premisa je dosti triviální a navíc mi hořce připomněla tucty hororů se stejným "typem zla" a vedle tak skvostně budovaného napětí a strachu působí až moc jednoduše a nezajímavě. I tak je to ale jeden z nejlepších hororů, co jsem poslední dobou viděla a fandům atmosférických a stupňovacích hororů doporučuju všema deseti! Srovnám-li tohle a třeba... no, třeba zrovna Captivity, je tohle skvost nad skvosty. Ideální volba na večer, bát se budete! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nakonec měl přeci jen vytáhnout na těch pět hvězd, bylo by to za nádhernou Ruedu a posledních deset minut snímku. K té Belén: když má divák celou dobu tendenci se více než na obličej herečky soustředit na její výstřih, říká si pak, jestli něco není špatně: příště ať s ní natočí péčko :-)! Na horor jsem se moc těšil, nějak jsem ale očekával mysterióznější/paranormálnější (no prostě víc sci-fi!) háv, takže nakonec mírné zklamání - takhle je to spíše thriller, než horor, řekl bych; zejména ke konci potěší odkaz na jeden slavnější film... Los Ojos de Lujia si zapamatuji jako výtečný španělský napínák; modrá, šedá a černá dělají super atmosféru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ona měla Julia něco s očima? Já se nedostal nad její výstřih, sorry jako. Film je to príma, já se ale krom háčkování v životě nenaučil ještě jak se vypořádat s tím, když má reálná postava nadpřirozené schopnosti. Je to pro mě jako stavět sněhuláka z prašanu. Navíc průhledná měla být Juliina blůzka a ne scénář, samotná atmosféra bez překvapení je mi k prdu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama