Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kam ti Španělé na to chodí? To je jedna pecka vedle druhé. Vždy ten samý vzorec - skvělý nápad, kvalitní filmařina, OBSAZENÍ a herecké výkony. Výsledkem jsou filmy, které plně atmosféry napínají jako struny (Mientras duermes, La Cara oculta, Los Cronocrímenes, El Orfanato). Zkoušeli jste si někdy byť jen představit, že jste přišli o zrak? Že nic nevidíte a máte pocit, že někdo cizí je ve vašem domě a tiše vás sleduje? Ne? Vyzkoušejte Juliiny oči! ;) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Až na telenovelovité romantické vsuvky, občasné iracionální chování hlavní hrdinky a sem tam zbytečný hororový patos velice slušná práce. Morales je možná až moc hyperaktivní - v celkovém souhrnu ne zase tolik složitý film zahustil takovým způsobem, že by to jiným vystačilo na tři snímky různých žánrů. Co na tom, že jsou Juliiny oči v cílové rovince možná i poněkud hloupé. Jsou totiž také hezké, cílevědomé a roztomile nakažené hravostí svého tvůrce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Současné španělské horrorové filmy jsou poněkud nevyzpytatelné... Tenhle je naštěstí velmi důstojným zástupcem temné španělské strany. Na začátku se vyrojí spousty otázek ohledně Juliiny sestry, jejíž sbevražda vypadá podezřele. Ale jen pro Julii. Pátrání po pravdě však není příliš úspěšné, a tak se Julia chystá se svým mužem k odjezdu, jenže toho někdo vzápětí unese... Julia ztrácí zrak a nočním můrám narůstají křídla. Druhá část snímku se z roviny mysteriozní přesouvá do thrilleru. Julii jde o život a krátké chvilky štěstí nemohou zastavit lavinu hrůz, která se na ni řítí. Krvavou lavinu. Lavinu bez očí s jehlami a noži... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je potřeba zmínit, že Belén Rueda po Sirotčinci potvrzuje svůj MILF status, aspoň v mých ojos :) -- Klasicky španělská interiérová žánrovka dokáže po šablonovitém rozjezdu nečekaně nakopnout a překvapit množstvím lahůdkových napínavých okamžiků. Vůbec mi přišlo, že kolem půlky filmu přebral otěže jiný, schopnější režisér. Vyčítat se dá přílišné množství zbytečných"klamacích" twistů, ale Rueda to válcuje, celkový dobrý dojem převažuje a to se v té záplavě nudných hororů musí počítat. 7/10 P.S. Zdá se, že Guillem Morales má slabost pro handicapované postavy ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SÁRA SPÁCHALA SEBEVRAŽDU, PROTOŽE...../// Když Sára nešťastnou náhodou zůstane viset (za krk) ve sklepě, vydá se Julia po jejích slepých stopách. CO KDYŽ NEBYLA SAMA?... Jestli někdy někdo bude chtít natočit atmosférickej úvod, ať vykrade G. Moralese (inspiraci Svěráku...!)! Zajímavě natočený scény, slepé ženy se zvláštníma očima, ale hlavně ten muž.... – udržuje mě to v téměř neustálým (a hlavně) v příjemným napětí. Z neviditelnýho nebezpečí mi naskakuje ,,husina“, (je super, když i kameraman chce točit horor!) nikomu se nedá věřit – HONBA ZA PŘÍZRAKY může začít! Škoda, že závěr ubral na ,,neviditelnosti“ a rozjel hororovou klasiku, při který ze mě ta ,,husina“ spadla. Každopádně super myšlenka, Belén Rueda a většinu času i atmosféra. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám filmy, kde se to hemží slepci a oběšenci. 2.) Pochopím, proč není dobré věřit chlápkovi, kterej po mě chce otevřít svůj mražák. 3.) Zjistím, že bejt slepej neznamená bejt (vždycky) mrtvej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama