Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vnější efekty a vychytávky překrývají myšlenkovou prázdnotu, což je zvláště vidět na konci snímku. 1) Technické pseudoretro pobaví, zvláště pak v českém překladu (Lazarovy kleště). 2) Hudba nemohla být dramatičtější. 3) Mladí herci příjemně okořenili předkládaný filmový kýč: 26letý Daniel Radcliffe (Frankensteinův asistent z cirkusu Igor), 36letý James McAvoy (Frankenstein), 39letý homosexuál Andrew Scott (vyšetřovatel inspektor Turpin), 25letý Callum Turner (vyšetřovatelův pobočník konstable Alistair) či třeba 26letý bisexuál Freddie Fox (mecenáš Finnegan). 4) Výstižný koment: choze***. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom bieda. Nie že by to bolo zlé, ale neprišlo mi to ani extra dobrá. Nie že to malo byť extra, ale kedže tých Frankenštajnov už pár bolo, čakal som, že tento prinesie niečo zaujímavé, čo sme ešte nevideli. A aj keď to vyložená nuda nebola, herci, kostýmy, hudba a dobová atmosféra, vytiahli film len zo šedého premiéru. Slušná jednohúbka, ktorá ani moc nepobaví a ani moc nezaujme. Na druhu stranu ani moc nenudí a ani neurazí. 60% - 3* ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady konečně tvůrci pochopili, že film o tom, kterak sešitej kus homunkula páchá alotria, už dnes nikoho ze židle nezvedne a moudře si nechali monstrum až nakonec a první tři čtvrtiny stopáže tak servírují dobové skoro-drama se sympaticky retro-scifi nádechem, který dodává Laboratoř Viktora Frankensteina, která není steampunková jen proto, že tu je všechno na eletřinu a jediná pára se line za okny industriálního Londýna. Aktualizace příběhu taky rozhodně sluší a oba hlavní aktéři jsou ve svých rolích sedící a dobře je hrající. Ovšem to, co brání nadprůměrnosti je jednak zcela zbytečná postava detektiva, který se zdá být jen tupým blbem a pro příběh je zbytečným přívěškem, dále celá finální pasáž, kde je samotné monstrum, ovšem ne děsivé, nýbrž humorné a trochu lepší dialogy by taky rozhodně pomohli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $5,775,076Tržby Celosvetovo $34,140,474Tržby za predaj Blu-ray v USA $586,951Tržby za predaj DVD v USA $1,198,914║ hlavný problém je že si režisér nevybral tú správnu polohu pre danú tému, chcel to pojať uvoľnenejším spôsobom ako Ritchiho Sherlock Holmes, čím dobre potom nevynikne dusnejšia atmosféra okolo oživovania výtvorov Victora Frankensteina, herecky v pohode, dokonca aj Daniel Radcliffe sa dal, aj keď detská tvárička a lá Harry Potter sa len tak ľahko nevymaže, trošku mi vadil vizuál, tam sa malo uberať určite cez iné filtre, lebo takto to vzhľadom má bližšie k TV filmu než k dusnému kino hororu /videl v kine: 60%/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Victor Frankenstein nabízí alternativní pohled na příběh točící se okolo jednoho z nejslavnějších filmových monster všech dob, přičemž se filmaři tentokrát snažili podat tento námět vlastním a osobitým způsobem a zaměřili se zejména na vztah Victora a Igora, což bylo ale v závěru jak plusem tak i mínusem pro film. Tvůrci si vskutku pěkně vyhráli s vizuální stránkou, kterou prokládali mnohými zpomalenými záběry a počítačovými efekty do nitra (nejen) lidí, takže to nevypadalo tak fádně. Samotný děj byl místy poněkud divočejší (SPOILER!) a osobně jsem čekal tedy trochu větší "angažmá" Frankensteinova monstra, takže jsem byl trošku zklamaný (KONEC SPOILERU!). Zkrátka jeden z dalších experimentů, jak obléct klasiku do poněkud jiného hávu, který ve výsledku přistál v šedém průměru. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Exteriéry byly natočeny v Dunnottaru, velkolepé, rozpadající se pevnosti na vrcholu útesu s výhledem na moře v Aberdeenshiru ve Skotsku. (Zdroj: CinemArt)
  • Shawn Levy se měl původně účastnit natáčení, ale nakonec z projektu vycouval. (BloodMax)
  • Filmová produkce bouřek kreativně využila pro jednu z ikonických scén filmu - stvoření netvora a podpořila tak i nejúchvatnější filmovou dekoraci: interiér hradu a laboratoře, kde Viktor přivede jeho "experiment" k životu. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama