Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Při úvodní digitální křižácké bitvě jsem si říkal, že to bude ještě větší béčko, než jsem čekal. Jenže to je jen nutný prolog a pak mě to fakt začalo bavit. Má to atmosféru a Cage, když zrovna nemá na hlavě nepadnoucí helmu, tak se do toho fakt hodí. Provařená scéna s vratkým mostem byla super a i to tajemství kolem čarodějnice mě bavilo. A jelikož mi to prostě takhle sedlo, tak mě nerozhodil ani ten digitální konec a fandil jsem Cageovi ať nakope zlu prdel. Je to lepší, než Solomon Kane i Ironclad. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si musel oddychnout, protože jsem čekal daleko větší průser. Ne že by to bylo něco extra, ale do škatule průměr to může bez problémů spadnout. Vůbec to není odfláknutý, obsazení je s přehledem áčkový, kdy sice Cage je do této role vsazen úplně omylem, ale zato potěší Ulrich Thomsen, Claire Foy a Ron Pearlman. Celkově je to drsné téma zpracované velmi light, tedy spíše dobrodružně. 60% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodějnici se nekoná, protože ta byla chycena, ještě dřív než film začal.. A tak nám náš hlavní hrdina v trošku novém sestřihu a buclatých tvářičkách seznamuje se svým špatným svědomím, které touží po očištění.. A jak jinak mu ulevit, než pomoc krásné a mladé dívce, obviněné z čarodějnictví.. Spravedlivý soud, zadostiučinění, poznání pravdy, akce a napětí, šok, zneužití.. To všechno nezažili jen naši hrdinové, ale i já jako divák.. Celý tenhle fantasy thriller má jeden velký problém a to malý rozpočet, který při závěru filmu byl hodně znát.. Zvrhlo se to v nesmyslnou frašku, která ze soliního nášupu, udělal lehký propadák.. Ale já se nezlobím, protože jak Cage v jednom článku říkal, že pro něho nejsou žádné role špatné, hlavně že může hrát a to ho baví.. Mě se na to pak baví dívat! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som prekvapený, pretože to nedopadlo tak zle ako som si myslel. Príbeh je celkom jednoduchý, ale dobrý, hercom velí jednoznačne Nic Cage, ktorého skvelo dopĺňa Ron Perlman a aj Claire Foy zahrala celkom presvedčivo tu bosorku bez metly. Takže po hereckej stránke by to bolo fajn. Efekty sú trošku slabšie, ale moc ich tam nie je, takže to dojem vyložene nekazí a navyše ich prekrýva výborná dobová atmosféra, výprava, kostýmy a v závere aj hrad. Keby sa trošku pritvrdilo v tom napätí a bolo to aspoň trošku ako napr. film Black Death bolo to určite lepšie. Inak je to celkom slušná Dark Fantasy, ktorá ma pri kratkej stopáži nenudila. Jeden s tých lepších filmov Nica Cagea. 75% - 4* ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak to byla celkem slušná řežba a oddychová záležitost. Výborně hrající Nicolas Cage má pořád co ukazovat a dokáže z lehce nadprůměrný fantasy slátaniny udělat něco o hodně víc a drsnej hláškující Ron Perlman mu v tom dobře sekunduje. Film neztrácí celou stopáž tempo a tam kde mě Solomon Kane krapet zklamal (konec) tak tahle jednohubka dobře vynahrazuje. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Severoamerické tržby byly 24,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 91,6 mil. (NIRO)
  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama