Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lobotomie, při které se možná otrlejší smějí, ale já odmítám hýkat v ‚guilty-pleasure‘ opojení, neboť mě to uráželo už od první digitální bitvy až ke konci z ranku herního průmyslu. Nevadí mi středověký rytíř Nicka Cage, neboť mu kryjí záda drsňáci Perlman s Thomsenem, ale vytáčí mě Senova snaha být cool za každou cenu, pričemž je vidět, že skromný rozpočet rozházel už na začátku, tudíž se hlavně žvaní, pak dojde na digitální vlky a vy chcete vrátit čas a ten most nechat spadnout o pár vteřin dříve. První letošní film, u kterého mi bylo stydno. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, ako by vyzeralo Meno ruže, keby ho napísal Michael Crichton :-) Asi by som mala znížiť hodnotenie Čarodejovmu učňovi (ktorého som s tými 3* aj tak iba vzala na milosť), lebo Hon na čarodejnice ho o poriadny kus prekonal. Od začiatku ma upútal mrazivou až hororovou atmosférou, sympatickou dvojkou ústredných hrdinov (z ktorej ten šarmantnejší je jednoznačne Perlman;-) aj celkovou témou. Ja milujem čarodejníctvo a čierny mor, aj keď to asi znie dosť úchylne, a navyše v tomto filme ide vyslovene o dobrodružnú hororo-fantasy a trošku hrania na city... No tento rok ma v morovej tematike hlboko sklamala Beanova Black Death, takže v Hone na čarodejnice som sa vyváľala ako prasiatko v bahne. Čisté guilty pleasure, aj keď záverečné moralizovanie krásky vyslobodenej z nesnází si mohli odpustiť a digitálny diabol mohol byť menej umelý. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodějnici se nekoná, protože ta byla chycena, ještě dřív než film začal.. A tak nám náš hlavní hrdina v trošku novém sestřihu a buclatých tvářičkách seznamuje se svým špatným svědomím, které touží po očištění.. A jak jinak mu ulevit, než pomoc krásné a mladé dívce, obviněné z čarodějnictví.. Spravedlivý soud, zadostiučinění, poznání pravdy, akce a napětí, šok, zneužití.. To všechno nezažili jen naši hrdinové, ale i já jako divák.. Celý tenhle fantasy thriller má jeden velký problém a to malý rozpočet, který při závěru filmu byl hodně znát.. Zvrhlo se to v nesmyslnou frašku, která ze soliního nášupu, udělal lehký propadák.. Ale já se nezlobím, protože jak Cage v jednom článku říkal, že pro něho nejsou žádné role špatné, hlavně že může hrát a to ho baví.. Mě se na to pak baví dívat! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Film sa začína v roku 1332, keď sa už križiacke výpravy do svätej zeme nekonali. Posledná križiacka pevnosť Acra padla v roku 1291. (Arsenal83)
  • Svoj záujem o úlohu Behmena vysvetľoval Nicolas Cage aj tým, že sa nebojí zúčastňovať filmov, ktoré skúmajú paranormálne a nadprirodzené javy. (Greenpeacak)
  • Z historického hľadiska je film veľmi nepresný. Väčšina prilieb a mečov by mohla byť datovaná do 11. storočia, brnenia do 14.-15. storočia, hrady a zámky do 16. storočia a samotný skutočný "hon na čarodejnice", ako ho poznáme dnes, začal v 16. storočí, kedy už žiadny križiak nemohol žiť. (Scar)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama