Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (311)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v prvom rade nadchne svojou dobovou atmosférou. Výprava pomerne podmanivo vystihla dobové reálie počiatkov industrializácie. K tomu pekné kostýmy, takže v tomto smere spokojnosť. Na druhú stranu ale dejová linka je iba taká priemerná, šedivá a s minimálnym dôrazom na jej romantickú časť, čo bola veľká škoda, pretože naopak, v originálnej predlohe tvorila jej najpodstatnejšiu časť. A tak to v spojení s týmto monštrom malo byť. Tu sú len dvaja blázni zbláznení do medicíny, pár pokusov, oživovanie, pár bleskov, krátky boj... a to je asi tak všetko. Slabší priemer. 55/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem takový miniprequel ke starším adaptacím, ale když se blížila premiéra, bylo mi jasné, že mě čeká jakýsi paskvil, co ukuchtili v laboratořích u Foxů. McAvoy i Radcliffe jsou oba fajn a těžko říct, jestli čekali béčko, ale pokud se člověk smíří s faktem, že to opravdu žádná sláva není, dá se to brát jako taková pohodová béčková jednohubka s příslibem toho, že další díl nebude...6/10 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Herecké trio Radcliffe & McAvoy & Scott bez chyby (nikdy jsem neviděl jediného Harryho Pottera, takže moje první konfrontace s Danielem Radcliffem proběhla až zde s už coby dospělým hercem a hodně mě bavil), a Jessica Brown Findlay jejich společnost velmi příjemně oživuje. Společně nechali vzniknout filmu, který je velkolepě zábavný a nečekaně působivý - z premiér poslední doby mě tenhle nový Frankenstein bavil možná nejvíc a chvíli jsem uvažoval i o 5 hvězdách. Z předlohy nezůstal kámen na kameni, ale co na tom - osobně mě právě nadchlo, jak invenčně si scénář pohrál s touto zaprášenou viktoriánskou klasikou a oživil ji pro nové tisíciletí - ten film je plný nejrůznějších filmových hrátek a výtečných momentů, které nedají v kině ani na chvíli pocítit nudu (nutno zmínit i skvělou trikovou a hudební stránku, jakož i výtečné kostýmy). Filmu bych snad vytknul určitou nechutnost, k níž se v některých scénách uchyluje ("odstranění hrbu", apod.), jakož i, řekněme, velmi svérázné zacházení s poznatky o lidské anatomii - každý student medicíny, který má za sebou 1. ročník a výš, se musí nad tou hromadou nesmyslů ve filmu docela pobavit. Jinak ale za mě velké nadšení a radost z osvěžujícího závanu filmařské invence. Nejen všem fandům Jamese McAvoye vřele doporučuji - jeho ztvárnění titulní postavy budu z hlavy dostávat dlouho. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $5,775,076Tržby Celosvetovo $34,140,474Tržby za predaj Blu-ray v USA $586,951Tržby za predaj DVD v USA $1,198,914║ hlavný problém je že si režisér nevybral tú správnu polohu pre danú tému, chcel to pojať uvoľnenejším spôsobom ako Ritchiho Sherlock Holmes, čím dobre potom nevynikne dusnejšia atmosféra okolo oživovania výtvorov Victora Frankensteina, herecky v pohode, dokonca aj Daniel Radcliffe sa dal, aj keď detská tvárička a lá Harry Potter sa len tak ľahko nevymaže, trošku mi vadil vizuál, tam sa malo uberať určite cez iné filtre, lebo takto to vzhľadom má bližšie k TV filmu než k dusnému kino hororu /videl v kine: 60%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jednoho deštivého večera se takhle Mařenka Godvinová zoufale zmítala uprostřed sendviče mezi lordem Bájrnem a budoucím manželem Byšyšelym. A znáte to, počátek 19. století, takže děsná divočina. Opium, houbičky, dřevěná dilda, do toho pár bladhaundů, jezdecké bitchíky a kapající vosk, prostě vše, co upjatou mladou dámu z významné rodiny běžně přinutí odpoutat své myšlenky od pití čaje a vyšívání deček a věnovat se zajímavějším kratochvílím. Avšak ti dva romantičtí cákalové po chvíli horoucně vzplanuli a vyjeli si po análech, což Mařenku okamžitě deklasovalo do role nehrající kapitánky. Plácat je při tom kriketovými pálkami po prdelích ji zjevně nebavilo, a tak začala roupama vymýšlet hrůzostrašné pičoviny. Výsledkem pak byla nudná, nezáživná a nečtitelná goticko-romantická slátanina o ručně spíchnutém zombígolémovi, který si chtěl tak zoufale zapíchat, až mu z toho ruplo v transplantované prasečí hlavě. Slátanina dnes již tisíckrát omletá, kterou má ale kdovíproč kdejaký kokot potřebu furt dokola zfilmovávat. A tak tu máme pokus číslo 1001 s pracovním názvem Franknštajn a Relikvie smrdí. Slizký skřet Mekevoj si tu adoptuje z cirkusu krpatého Heryho Potrata, odsaje mu hubou ze zad gangliom, narve ho do korzetu, naonduluje a udělá z něj nefalšovaného viktoriánského transvestitu jménem Ájgor. No a poté se hned dají do toho šití, prokládaného otravnými etickými polemikami o tom, jestli si má člověk hrát na Dárvina. A hádejte co? Děsně překvapivě to předlohu netrumflo a vylezla z toho zase jen nudná a nezáživná goticko-romantická sračka pro zbuznělé dandý panice a zoufale neopičovávané, škaredé manželky konzervativců. Ale s pěknou výpravou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Exteriéry byly natočeny v Dunnottaru, velkolepé, rozpadající se pevnosti na vrcholu útesu s výhledem na moře v Aberdeenshiru ve Skotsku. (Zdroj: CinemArt)
  • V tomto příběhu je nestvůra příhodně pojmenovaná Prométheus, podle postavy, která se pokusila ukrást oheň bohům. Stejně tak jako se Viktor snaží svým způsobem ukrást životodárnou sílu Bohu. (Zdroj: CinemArt)
  • Jedná se o první zpracování literární předlohy, které je z velké části odvyprávěné z pohledu Igora (Daniel Radcliffe), sluhy Frankensteina (James McAvoy). (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama