Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (311)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Frankenstein není Sherlock a McAvoy není Downey, ale to si tu zjevně nikdo neuvědomil. Notabene těch geniálních excentriků začínám mít už plné zuby. Je jich moc. Nový Frankenstein nenabízí prakticky nic, co by stálo za pozornost. Hororového tu mnoho nenajdete, viktoriánskou atmosféru si člověk lépe užije ve většině televizních produkcí a kvůli hercům se na to koukat také nevyplatí. McAvoy nevkusně přehrává, Radcliffe je k uzoufání nudný a Andrew Scott, který jediný za něco stojí, tu má minimální prostor a navíc je jeho postava nábožensky založeného policisty mizerně napsaná. Zklamaný ale nejsem, protože jsem prakticky nic nečekal. 30% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O level níž než Van Helsing či Underworld, pořád ale o několik stupňů snesitelnější než Já, Frankenstein.Už z traileru bylo evidentní, že nás žádná velkolepá show ani za boha nečeká, takže víc než průměrnou zábavu od toho mohl čekat maximálně jen průměrný idiot.Na celém filmu je jednoznačně nejlepší herecký výkon McAvoye v roli ulítlého Viktora.Ten jasně dokázal snad v každém záběru, že jeho herecký talent je o několik tříd výš než naprosto nevýrazného Radcliffa, který snad kromě filmu Horns nikdy nic nezahrál.Na jedno podívání to šlo, ale snažit se pochopit, proč se ještě v roce 2015 točí za takové peníze tak obyčejné a unylé filmy...to se nesnažte, nebo vám mrdne v kuli.55%: ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moderný pohľad na SHERLOCKA HOLMESA ( 2009 ) mala väčšina divákov rada, podobne pojatý príbeh o stvoriteľovi ,,mŕtveho života,, už ale zdvíha žalúdok množstvu rovnakých čumilov. Poviem vám, že na pokrytecké žvásty som už dávno zvyknutý. Takže prosím dámy a pánov, ktorý sa nevedia rozhodnúť čo im presne sedí, hoďte si nejakého toho panáka na rozšírenie obzorov a vedzte, že táto neškodná zlátanina romance a ( akčného ) hororu, nieje zďaleka taká ohavná, ako si to myslíte. Možno by vám to sedelo viac s našimi ´´geniálne´´ talentovanými domorodými hercami ( viď obsadenie ktoréhokoľvek dnešného slovenského seriálu ). ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se nesešlo vůbec nic. Hrozná patlanina, která neví, čím chce být. Chvíli osudové drama, chvíli komedie, chvíli sci-fi a i ta romantika se tady chtěla vlézt. Nefungovalo to a už dlouho mě to tak během filmu nemrzelo. Nejlepším bodem filmu je jednoznačně vynikající James McAvoy a jeho nasazení na 120 %, škoda jen, že scénář z této postavy udělal sice šílence, ale ne takového toho správného magora, kterému byste celý film fandili, ale spíše si u jeho chování nejednou řeknete, že je to vlastně úplně hrozný člověk a nic hezkého mu přát nebudete. Těžko posoudit, jestli to být tvůrčí záměr, nebo zkrátka chyba na straně scénáristy či režiséra. Film, na který si za pár dnů po zhlédnutí ani nevzpomenete. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kdybych na to šel do kina, tak bych se asi odtřelil. Herecké výkony skvělé, ale horrorové zachvění uvidíme až na konci. Takže je to spíše drama. Nebojíme se, nelekneme se, vlasy nám nestojí hrůzou, krev žádná a kromě blesků i žádné hollywoodské efekty. Zřejmě byl v kinech mládeži přístupný :-( ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Autorkou dekorací je filmová architektka Eve Stewartová, která představila Viktorův byt/pracovnu/laboratoř jako masivní prostor, odrážející průmyslovou revoluci, kdy stroje nabíraly velikosti budov. Tyto scény byly natočeny v londýnské čerpadlové stanici Crossness, která byla postavena v roce 1865 jako součást hlavního kanalizačního systému viktoriánského Londýna. (Zdroj: CinemArt)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)
  • V tomto příběhu je nestvůra příhodně pojmenovaná Prométheus, podle postavy, která se pokusila ukrást oheň bohům. Stejně tak jako se Viktor snaží svým způsobem ukrást životodárnou sílu Bohu. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama