Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Naprostý výsměch původnímu dílu Mary Shelley, úplná ostuda jejímu odkazu a absolutní úražka kohokoli, kdo kdy četl její román. Veškeré noční můry těch, kdo se nebojí knih, a mylné představy "chytrolínů", kteří o skutečném Frankensteinovi ví jen to, co jim Hollywood kdy nasolil pod nos (stvoření = zrůda, Frankenstein = šílenec aj.), se tu stávají skutečností... Napsat cokoli více by bylo plýtvání energie, které si však tento výtvor vskutku nezaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $5,775,076Tržby Celosvetovo $34,140,474Tržby za predaj Blu-ray v USA $586,951Tržby za predaj DVD v USA $1,198,914║ hlavný problém je že si režisér nevybral tú správnu polohu pre danú tému, chcel to pojať uvoľnenejším spôsobom ako Ritchiho Sherlock Holmes, čím dobre potom nevynikne dusnejšia atmosféra okolo oživovania výtvorov Victora Frankensteina, herecky v pohode, dokonca aj Daniel Radcliffe sa dal, aj keď detská tvárička a lá Harry Potter sa len tak ľahko nevymaže, trošku mi vadil vizuál, tam sa malo uberať určite cez iné filtre, lebo takto to vzhľadom má bližšie k TV filmu než k dusnému kino hororu /videl v kine: 60%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE SE SMRT MŮŽE STÁT JEN DOČASNÝM STAVEM. ŽIVOT JE DOČASNÝ. PROČ BY MĚLA BÝT SMRT JINÁ?... /// Režisér i scénárista jsou kreténi! Divně to vypadá, divně to mluví, navíc divný herecký kreace. Maximální snaha o šílený vědecký pokusy by parádně sekla k Burtonovi. Tady je to laciný pozlátko, který se nerozzáří ani stvořením bezbožné stvůry pomocí blesku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stojím na prahu stvoření života ze smrti. 2.) Film nemusí bejt dobrej, stačí když je temnej. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kdybych na to šel do kina, tak bych se asi odtřelil. Herecké výkony skvělé, ale horrorové zachvění uvidíme až na konci. Takže je to spíše drama. Nebojíme se, nelekneme se, vlasy nám nestojí hrůzou, krev žádná a kromě blesků i žádné hollywoodské efekty. Zřejmě byl v kinech mládeži přístupný :-( ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neznámy režisér Paul McGuigan ponúka najmä pohľadový zážitok, ktorý dokáže zaujať, nenudí a drží pozornosť. V cirkusových scénach zo začiatku filmu hrajú pestré farby, hravé kulisy a detailné zobrazenie výpravných prvkov. Rovnaké princípy platia aj pre laboratórium doktora Frankensteina, obohatené o kvantum telesných tekutín, rôzne kombinácie zvieracích orgánov a vzhľadom k vykreslenému obdobiu precízne anatomické perličky ako röntgenové zábery na skelety. V prostredí škótskeho hradu sa vizuálna mágia filmu ukazuje v plnom svetle, elektrizujúca atmosféra a temný nádych predznamenávajú príchod známeho monštra, precízne upraveného do podoby hromotĺka s výrazom Hulka. A to všetko v sprievode klasickej dunivej hudby. Živelnosť a vzájomná súhra však okrem zvuku a kamery funguje aj medzi hercami. James McAvoy podáva mimický výkon a jeho fanatický prejav robí doktora Frankensteina ešte o chlp zaujímavejším. Daniel Radcliffe si však nedokáže vziať toľko priestoru, aj keď je rozprávačom. A vo verzii s dlhšími vlasmi je skôr zženštilým partnerom. O jeho hereckých kvalitách však nemôže pochybovať. Napríklad vo filme Horns by som mu za jeho výkon hodil Oscara. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Shawn Levy se měl původně účastnit natáčení, ale nakonec z projektu vycouval. (BloodMax)
  • Filmová produkce bouřek kreativně využila pro jednu z ikonických scén filmu - stvoření netvora a podpořila tak i nejúchvatnější filmovou dekoraci: interiér hradu a laboratoře, kde Viktor přivede jeho "experiment" k životu. (Zdroj: CinemArt)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno