Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

unclejack 

všechny recenze uživatele

V každom prípade súhasím s tým, že film je skutočne dojímavý. Veci ako empatia alebo súcit sa tu dajú ľahko vypozorovať a nie sú skazené povrchnosťou mainstreamovej produkcie. V tomto ohľade ide o príjemnú záležitosť a samotný delfín je neskutočne roztomilý. Lenže aby to stačilo na nadpriemerné hodnotenie, to teda nemyslím. Predsa len by to chcelo kvalitnejší scenár a trochu nápadité spracovanie a mohli sme sa baviť o úplne inom filme. Takto je síce príbeh zaujímavej Winter sugestívny a realistický, ale miestami na povrch vyplávajú diery v scenári, ktoré svojim hereckým výkonom nedokáže ani jeden z hlavných predstaviteľov prekryť. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji tento rodinný film, po jehož zhlédnutí jsme si celá rodinka sedli k internetu a naťukali stránku, která se objeví v závěrečných titulcích. A hle - ten delfín opravdu žije v tom americkém akváriu! Tento film si na nic nehraje, není zbytečně patetický a v některých chvílích není ani jednoduše odhadnutelný. Film nám sice vypráví příběh o těžce zraněném delfínovi, kterému musí být amputována ocasní ploutev. Je to ale film, který je schopen dodat sílu i lidem, které postihl podobný osud jako hlavního hrdinu. Je to film o tom, že by si člověk měl uvědomit, že je možné východisko a alternativa i z celkem bezvýchodné situace. Je to film, který prostřednictvím dramatického životního příběhu delfína dává naději mnoha dalším lidem s podobným osudem. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh samičky delfína skákavého menom Winter, ktorá sa 9.12.2005, v Mosquito Lagoon neďaleko Mys Canaveral (Florida), zamotala do pasce na kraby, ktorej lano jej odtrhlo celú chvostovú plutvu a zlomilo dve krčné stavce. Mala vtedy iba 3 mesiace. Hneď bola prevezená do morského akvária Clearwater na rehabilitáciu, ale neočakávalo sa, že prežije. V auguste 2007 dostala Winter umelú plutvu a stala sa populárnou atrakciou v akváriu. "Je úžasné, že Winter bola zachránená, ale tento film propaguje odchyt veľrybovitých cicavcov. Delfíny nepatria do zajatia, ale do oceánov." Protestujú niektorí ochranári. Winter prežila. Stovky delfínov zahynú v rybárskych sieťach každý rok. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Taková variace na Zachraňte Willyho, ale tentokrát podle skutečné události. Je to miloučký, pro děti a pro ty, kdo si rádi prvoplánově popláčou. Mně byly sympatické postavy, příběh taky hezký, ale kdyby se trochu ubralo na komičnosti a přidalo se na dramatu, byla bych ještě spokojenější. A rozhodně můžu prohlásit, že jde o jeden z nejhůř nadabovaných filmů, co jsem měla tu čest (nebo smůlu) vidět. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se emotivně v některých pasážích neudržel a prostě jsem to pustil ze sebe ven. Nemám co bych ani k filmu řekl, snad je to, že mě velice překvapila účast "Morgana Freemana" v roli "kutila" doktora. Na uvedeném odkaze se můžete kouknout na skutečnou "delfínku" Winter -> http://seewinter.com/winter/media/webcam-3 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)

Reklama

Reklama