Reklama

Reklama

Instruktážní video Lovce Lidí

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Děsivý dokument o legendárním Lovci Lidí, tajemném muži v masce putujícím křížem krážem po České republice. Reportér Shabba a kameraman Štěchýto tráví 3 dny v lese se sériovým vrahem a točí ho při „běžném“ životě. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům přičítám k plusovým bodům zajímavé info o Kunratickém lesu a zábavnou formou podané způsoby sebeobrany a útoku. Jinak ovšem tohle „instruktážní“ video musím brát se značnou reservou a jak doufám, nebylo myšleno vážně, ale z recese. Proto se zdržuji jakýkoliv nadávek na adresu jednoho z účinkujících – to za mne udělají možná někdy v budoucnu jiní – jen jedna rada, pokud bude nějaké příště: „zdrž se raději svých údivných komentářů“. Místy jsem se ale i zasmál a jednou se to přežít dá. K dobru přičtu i těch pár okamžiků kdy se objeví místo trapnosti černý humor a Lovec lidí vypotí nějakou tu hlášku. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tady tu slabou druhou hvězdičku neobhájí ani samotný nápad, ani ten fakt, že to je amatérský film. Vidět to ale v době vzniku, tak jsem asi milejší, takhle se mi při mnoha scénách vybavovala videa jednoho nejmenovaného českého youtubera, který po lesech honí nadpřirozené "děsivé" klauny, lvy, jeptišky a co já vím koho ještě. A pokud víte o kom mluvím, tak vám je asi jasné, že to není žádná pochvala. Já chápu o co se tvůrci snažili a ten nápad se mi zamlouvá, ale to jeho zpracování - kromě dost amatérské kamery, která byla doufám účelem - se mi nelíbí vůbec. Navíc moc nerozumím ani záměru tvůrců. Tváří se to jako reces, ale v závěru se to pak 10 minut tváří jako něco, co je buďto pořád reces, nebo jako nějaká parodie na hlubokomyslné filmy a nebo se to fakt snaží o výpověď. Ono se to sice zdá být jasné, že je to celé recese, ale když vidím to zdejší žánrové zařazení, ve kterém je komedie až na poslední místě a před ní je třeba drama, nebo když si tu čtu zdejší zajímavosti, které tenhle film popisují jako dokument, tak fakt netuším, jaký ten záměr tvůrců byl... Jestli si ale mysleli, že by jim tu mystifikaci takhle podanou bral někdo vážně, tak jsou dost mimo. A nebo chtěli takhle "vtipkovat" i v těch zajímavostech a zdejších žánrech, ale v tom případě tomu jejich humoru moc nerozumím. On vůbec ten humor je tady na nic, všechno mi to přišlo buď trapné nebo jen hodně nevtipné. Navíc na 54 minut to nevydá ani náhodou, je v tom vidět, jak se to mermomocí snažili tvůrci natáhnout na co nejdelší stopáž, ale přitom celý ten film je vlastně o ničem, jde odnikud nikam a nepředvede nakonec taky nic. Možná kdyby to mělo 20 minut maximálně, tak to funguje. Ale takhle jsem u toho nudou skoro až umíral... Ale tak snahu cením vždycky, no, ale ani tady moc v mém hodnocení nepomáhá. Lepší 1* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Při natáčení byl Shabba několikrát vážně zraněn. (Štěchýto)
  • Účelem dokumentu není vydělat peníze, ale otevřít lidem oči, proto je také zdarma ke zhlédnutí online. (Štěchýto)
  • Štěchýtowood přijal nabídku natočení dokumentu hlavně kvůli vyzývavému a tajemnému tématu. (Štěchýto)

Reklama

Reklama