Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nerád sa pridávam k otrepaným rečičkám, ale v tomto prípade bohužiaľ musím uznať, že po hororovej náloži Martyrs je Tall Man od Pascala Laugiera trochu sklamaním. 1 z tých filmov, kde divák čaká horor a dostane podivnú žánrovú zmes, vyvíjajúcu sa až kdesi do rodinnej drámy. Je tu síce niekoľko skvelých, hustých a poriadne napínavých hororových scén, ktoré ponúkajú fajnovú atmosféru a sú natočené v krásnom, štýlovom vizuále, no film ako celok na mňa zapôsobil rozporuplne a budem si ho musieť časom zopakovať. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když francouzskému řezníkovi padne v masokombinátu, pověsí na hřebík zástěru a opláchne ruce od vepřové krve, je schopen po šichtě vykuchat i něco opravdu pořádného. Příjemné překvapení na pomezí thrilleru a agitky sociálních služeb, o němž bez přítlačného křídla nelze téměř nic napsat, a proto se budu věnovat výhradně anatomicky dokonalým rtíkům slečny Bílové. No prostě paráda! Kdybych měl někdy možnost pochválit jí je osobně, nechtěl bych jako reakci slyšet nic jiného, než huhňavé "Fy elice uafkaf, ueubaue!!" . ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vzdor všemu zamotávání a kličkám poněkud předvídatelné. Naštěstí se spokojili až se třetím nejhorším rozuzlením, které mne v průběhu napadlo, takže jsem nemusela na konci dštít oheň a síru. Přes onu předvídatelnost a jistou naivitu docela příjemně koukatelné - na tom se ovšem nemálo podílí výborná obrazová stránka, zejména dobrý střih. Chodemmimo, v první části to mělo o dost víc atmosféry než do nebes všude možně vynášený Sinister. A velmi mne potěšilo opět vidět Jodelle Ferland. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zobrazenie predstavy, že niekto unáša deti rodinám z chudobnejšej časti sveta pre ľudí, ktorí týmto deťom dokážu ponúknuť lepšiu budúcnosť na mňa pôsobí tak či tak zvrátene. Príde mi to ako chlácholujúca predstava, že unesené dieťa nemusí vždy skončiť na "predajnom pulte" pre nejakého pedofila či pri obchode s orgánmi. Tento film nemá s hororom spoločné absolútne nič a mysteriózny je akurát tak názov. Je to skôr dráma ktorá vyobrazuje myšlienku jedného muža (režiséra), ktorý zrejme po únose dieťaťa verí v lepšie, avšak spôsobom obetovania jedného človeka (J. Biel) pre dobro detí a ich budúcnosti. Nič to však nemení na fakte, že týmto "dobrým" krokom aj tak niekto trpí a bolo mu ublížené (rodina). Je to zase len polo "dobro", ktoré navyše opäť vyobrazuje, že peniaze majú neobyčajnú moc za ktoré sa dá kúpiť skoro všetko. Na mňa tento film pôsobil dosť stereotypne. Dlho sa nič nedialo a o napätí snáď nemôže byť ani reč. Prišlo mi to ako priemerná kriminálka. Myslím, že J. Biel sa síce na tento film svojou anjelskou tvárou hodí viac ako ja na kraso, no presto všetko, ako zo mňa nikdy nebude Sabovčik, ona nebude hororovou postavou. Rodinné, romantické komédie plné lásky a nehy jej sedia rozhodne viac .. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná režijná prácička, so scenárom už som si nie taký istý. Asi dve tretiny filmu paráda, zásadný zvrat v polovici luxusný. Ku koncu to už však stráca akúkoľvek logiku a finálny twist už bol vyslovene navyše. Chápem, čo sa tvorcovia snažili povedať, ale vo finále sa im to solídne vymklo z rúk. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama