Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem Laugierovi u předchozích kousků spílal za ledabylý scénář, musím zde tuhle výtku proměnit v pochvalu, protože skvěle napsané postavy vtáhnou do děje, přičemž jsou natolik životné a skvěle zahrané (Jessica Biel není jen hezká tvářička), že ustojí i dějové zlomy, které nemám problém si logicky obhájit, což je jev v žánru nevídaný. Možná taky proto, že do hororu to má vlastně docela daleko. [Btw: Stephen McHattie je reinkarnace Lance Henrinsena v tom nejlepším slova smyslu. :)] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos, ale Laugierovi se znovu podařilo překvapit. Zhruba první třetinu působí The Tall Man přesně tak, jak napovídá synopse, pak přijde žánrový veletoč a všechno je najednou jinak. Což nasere horrorfany, toužící po čisté hororové žánrovce (kterou ale paradoxně nebyli ani Mučedníci), ale já to vnímám docela pozitivně. Na jednu stranu je to úplně jiné než Mučedníci, ale z určitého úhlu pohledu se jim to dost podobá - v tom smyslu, jak snímek pracuje s diváckými očekáváními, uhýbá do jiných žánrů a předkládá témata k zamyšlení (to zní hrozně, když se to napíše! :-D). Jessica Biel v pohodě. The Tall Man je zcela jednoznačně nadprůměrný film (technická stránka bez výhrad), ale abych s jistotou řekl, "jak moc nadprůměrně" se mi líbil, ho budu muset nechat chvíli uležet, případně si dát druhou projekci. Nejsem zklamaný, nejsem nadšený. Tedy, rozumově nadšený možná ano, protože to, jak pěkně a důmyslně je ten film vystavěný, prostě musím ocenit, ale srdíčko mi nevzplálo... :-D Prozatím 8/10. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl snímek, na který jsem byla opravdu docela zvědavá a nakonec se z toho vyklubal celkem dobrý thriller. Bylo tam přiměřeně dost dějových a překvapivých zvratů, ale v některých vypjatějších situacích se mi zdálo, že Laugier tlačil moc na pilu až do absurdna (pes, bahno). To všechno mohlo uškodit i na herecké přesvědčivosti Jessice Biel, která by jinak v roli hodné mladé sestřičky July obstála velmi dobře. Pro mě byla jinak zajímavá a hezky zahraná role Jenny v podání Jodelle Ferland. Jeden z filmů, na který se budu muset podívat asi ještě jednou, už jen kvůli závěru, který sám o sobě měl sice určitou myšlenku, nicméně šlo vše řešit naprosto jinou cestou, ale to by byl už asi naprosto žánrově jiný film i když tady se jich prolínalo docela dost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Laugier vlastně nezklamal. Viděl jsem od něj Mučedníky, ale hlavně Ghostland mě hodně dostal. The Tall Man zase jednou pěkně klame tělem a finální mozaiku si divák poskládá díky chytrému scénáři až úplně na konci. Jessica Biel určitě nic vyloženě nezkazila, navíc tady opravdu nejdůležitější roli hraje příběh. Určitě doporučuji všem, kteří se nechávají rádi překvapovat. 65% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dnes už čistě žánrové filmy nestačí. Musí klamat a překvapovat. Většinou mě to sere, ale Tall Man je rozhodně jeden z těch povedených. Je to přitažené za vlasy, ale není to debilní a zvraty ten film snese. Navíc je to moc hezky zrežírované a parádně se na to kouká. Přece jen malebná příroda okolo vidlácké prdele udělá hodně. Jessica Biel to zahrála skvěle. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)

Reklama

Reklama