Reklama

Reklama

Medvídek Pú

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve Stokorcovém lese začíná den jako každý jiný. Pú se probouzí velice hladový a nemá doma žádný med. Takže se vydává ho sehnat, ale jeho pouť posléze nabere zcela jiný směr – nejprve kvůli soutěži, ve které se mají všichni pokusit najít Ijáčkovi nový ocas. Pú později nachází vzkaz od Kryštůfka Robina, který zní: „Odešel sem. Moc práce. Hnet tu budem.“ Pak ale Sova celý vzkaz pochopí zcela jinak a tvrdí, že jejich přítele uneslo stvoření, zvané „Hnetubud“. Velice záhy se všichni vydávají na napínavé dobrodružství ve snaze zachránit Kryštůfka Robina před imaginárním nebezpečím. Jak se ukazuje, medvěd, který původně toužil jen po trošce medu, má před sebou náročný den.
Společnost Walt Disney Animation Studios se ve filmu Medvídek Pú vrací do Stokorcového lesa. Tento nový snímek, který oživuje nadčasové kouzlo, vtip a žertovnou atmosféru původních krátkých filmů, divákům znovu nabízí možnost bavit se ve společnosti "přihlouplého Medvěda" a jeho přátel Tygra, Králíčka, Prasátka, Sovy, Klokanice, Klokánka... a pochopitelně také Ijáčka, který ztratil ocásek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (134)

waits 

všechny recenze uživatele

No toto. Pamatoval jsem kra´tasy Medvídka Pů jako uhlazené blábolivé verze výtečné Milneho knihy (četli jste Milneho životopis? Podivný chlapík) a taky jsem dětem četl práve jen tu. Tenhle film je ale vyloženě snesitelný, Ijáček je dokonce tak depresivní jak jen v animáči může být. Tygr sice mohl skákat méně a Jirákův dabing bych oželel, ale Prasátko je vyloženě skvělé, esence příběhu vychází z knihy, používá dokonce knižní dialogy a vtipných situací je dostatek (Prasátko dostává ostatní z pasti, P přemýšlí o medu). Jenom, Brzopije, hm, jsem prostě zvyklý na skvrnitého nebo býložravého Hnetubuda. Za pět to není, protože postavy jsou oproti knize přece jen příliš zjednodušené. "Ijáčku, zažil jsi někdy den, kdy se ti nic nedařilo? Jo, skoro každý." ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na (celo)večerní animované adaptaci slavné Milneho prózy jsem ocenil, jak se život všech postav (jejichž česká jména mě /spolu se strašlivým dabingem Jiřího Knota/ vždycky pú-ovský mythus distancovala) prolíná s jejich legendou-prózou, která jako literární smršť vpadá do jejich osudů. Žel zde jen papírových. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Na nové klasicky animované Disneyovce je dobře znát ruka Johna Lassetera a vliv jeho studia Pixar. Dvojrozměrně animovaný příběh se odehrává v knížce, jeho hrdinové často pobíhají mezi písmenky a Pú vtipně reaguje na vypravěčovy poznámky. Úvodní scéna, během které jsou hračky vidět ve "fyzické" podobě rozházené po pokoji, připomene Toy Story. Až tak zábavný sice Medvídek Pú není, některé písničky jsou až moc vlezlé, ale jinak je to náramně povedená, chytrá a díky skromné délce i patřičně svižná podívaná. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Hlavní věc, která je na Medvídkovi Pů (nemyslím medvěda) ta nejlepší je bezpochyby animace. Na tu by se dalo dívat pořád a pořád dokola. Naprostá nádhera. Sledoval jsem film se svým synovcem a jak mě, tak i jeho film hodně bavil. Dabing je taky jedna z těch povedených věcí, které na Medvídkovi mám rád. Příběh sice úplně stoprocentní nebyl, ale i tak by mi prsty urvalo kdybych nedal všech pět hvězd. Vždy se rád znovu podívám na další dobrodružství ze Stokorcového lesa. :) 84% ()

Macintosh 

všechny recenze uživatele

Medvěd hnědý se páří od května do července. Se svým druhem zůstává několika dnů, ale i týdnů. Samice dosahuje pohlavní dospělosti v 5. až 7. roce života, zatímco samci se páří o několik let později, až když jsou mohutní a silní, což je důležitý předpoklad při soubojích o samice a území. Samice má utajenou březost, kdy se časné zárodečné stadium nevyvíjí. Mláďata se rodí po 6-8 měsíční březosti při zimním spánku. V případech, kdy nemá matka dostatečné tukové zásoby se často mláďata rodí mrtvá nebo umírají krátce po porodu. V jednom vrhu bývá průměrně jedno až čtyři mláďata. Nejčastěji se rodí dvě, ačkoli byly zaznamenány i případy, kdy měla samice v jednom vrhu pět mláďat. Velikost mláďat závisí na věku matky, lokalitě a množství dostupné potravy. Starší samice rodí zpravidla větší mláďata než samice mladší. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama