Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad děláte prdel, ne. Takže sociální inženýrství a totalitu jednoho druhu nahradíme sociálním inženýrstvím a totalitou tisíckrát horšího kalibru, jo? Jděte se bodnout, řešení evidentně není tak jednoduché, aby ho vykoumalo pár levičáckých dokumentaristů, co jim jeblo v kouli a řekli si, tak jo, my teda zchráníme svět. Ale aspoň je mi jasný, kdo vlastně tohle celý financuje: jedině ilumináti a bilderberg jako svou skrytou, rafinovanou propagandu, protože když jsem to dokoukal, říkal jsem si, to raději novej světovej řád, než tohle! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vicemene uz po treti to same, obzvlast se jedna o jakousi Addendum v2.0, ale forma je zde konecne dovedena k dokonalosti. Od zacatku do konce velmi koncepcni vize - pricina, dusledky i reseni. Detailni (a pravdiva) analyza proc je svet kapitalismu, ve kterem zijeme spatna cesta, kterou je nutne zmenit. Jinymi slovy - proc je svet ve kterem zijeme totalne v pici. Zeitgeist: Moving Forward je "povinna cetba", jedna z tech veci, kterou je proste nutne videt a prozrit, je to free na YT, takze vsichni - check it out! "Now, we have to change our system - or perish." 9/10 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* další dokumenty Petera Josepha navazují na prvotní Zeitgeist a rozvíjí témata do větších podrobností. Oproti původnímu se rozhodně zlepšilo zpracování, takže je koukatelnější. Takže se tady dozvíte více o současné ekonomice, korporacích a možných směrech dalšího vývoje. Menší výhrady mám k pojetí, protože těch množství informací jsem chvilkami nezvládal pojmout a taky mohli být podány trochu srozumitelněji, ale to není problém si dokument zopakovat. Uvědomuji si, že některé názory jsou utopistické a v dnešním světě neuskutečnitelné, přesto je dobré znát směr, kterým by se mělo lidstvo dát na cestu, aby vývoj byl smysluplný a dlouhodobě udržitelný. Je to agitka, to si nebudeme namlouvat a snaží se nás ovlivnit jako ostatní. Svět vždycky byl, je a bude o tom, že ho budou dál posunovat lidí s velkou mocí a způsoby jejich manipulace můžou být tak krásně skryté. Ale je dobré znát i různé názory a trénovat své kritické myšlení. Proto všechny tyto filmy hodnotím velmi kladně a většinou potvrdil moje názory a pohled na svět [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Asi mám zde v tomto případě už problém se značkou Zeitgeist. To, že Peter Joseph "vyžírá" brand a už se dost opakuje (i když jsem na druhou stranu čekal větší opáčko jeho finančnictví - to se naštěstí ale nedostavilo) a pár věcí, hlavně hraných částí, bylo opravdu hodně laciných. 60 % ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Na nic podobného jsem nikdy nekoukal, tudíž mě to docela bavilo - ostatně je to i tím formátem takové hodně "působivé". Právě kvůli tomu formátu na to ale musí znalý člověk hledět skepticky. Není to totiž žádný dokument, ale propagandisticky orientovaný balíček konspiračních teorií. Sám bych přitom řekl, že nejsem konformistickým stádným tvorem, ale tohle je je bezpředmětná slátanina pro nesoudné antisystémové cvoky, kterým stačí zahrát na tu jejich notu, načež si budou připadati, že spolkli červenou pilulku, prozřeli a teď ví - respektive věděli anebo spíš tušili už před tím, ale tento "dokument" jim to citově založené mínění potvrdil pseudo-racionálním způsobem. Nedoporučuji, protože to předladěné diváctvo zapustí hlouběji do jejich bludů. Pravdy nutno hledat u lepších zdrojů a často to stojí mnoho více času a úsilí. Zeitgeist je zralý na to, aby si člověk ověřoval tvrzení za tvrzením... ()

Reklama

Reklama