Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s Markem Wahlbergem z kterého se vyklube pěkný floutek, pořádný parchant a šílenec. Ten jeho výraz v očích, když se naštve je fakt děsivý na první pohled. Ale co mi hodně vadilo a ubralo celkové hodnocení někam k bodu mrazu, byl otec hlavní hrdinky. Ten mi přišel víc dementní, než sám hlavní antihrdina, jeho chování je pro mně dost nepochopitelné, to on vyprovokoval tu bandu, aby napadla jeho rodinu. Ještě ke všemu mi už tak nesympatická postava přišla špatně zahraná, nudně, nezáživně a suše, takže kdybych měl hodnotit jen toho otce, dal bych tak jednu hvězdičku, a to jen za to, že nakonec svoji rodinu ochránil. Jenže díky teen slečnám Reese Witherspoon a Alysse Milano, celkový dojem opět výrazně stoupá nahoru :). ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Milenec nebo vrah? Drátem to levého nebo pravého oka? Příběh se nesnesitelně vleče, postavy bezradně klopýtají o bludné balvany, které jim scénář chystá do cesty, a když drama konečně dospěje ke slabomyslnému závěru, logika dá definitivně vale a hry v absurdistánu započnou. Hlavní psychopat vypadá jako celer a co by mohlo v normálním světě (filmu) sladkou Nicole přimět k tomu, aby si o něj byť jen opřela kolo, si lze těžko představit. Ale vezmeme-li v úvahu, že její taťka je nesnesitelný otrava, nevlastní matka mu zdatně sekunduje, nejlepší kamarád se chová dost přitepleně a nejlepší kamarádka je t. č. smažící nymfomanka, nějaké předpoklady by tu byly. Navíc tvůrci vkládají tomuto panoptiku do úst brilantní frky typu „voko za voko – a taky zub za zub,“ nebo „ty a já a nikdo jinej“. Jak vidno, i taková veteránka jako Reese měla v kariéře slabší chvilky. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pominu-li na můj vkus až moc romanticky slaďoučkej začátek, musím uznat, že byť již tradičně debilní překlad českého distributora excelentně dvěma slovy spoileruje jako půlky prdele v těsných džínách, z čehož vyplývá, že scénář nebude žádný majstrštyk, je tento oldschool thriller plně funkční a ve výsledku i podhodnocený. W+W za mlada si to dávají a speciálně Walhberga v kukátku si spojím s tímto filmem navždy. Pohodový thrillerek, fajn volba. 75% ()

rochelka 

všechny recenze uživatele

Thriller s hustou atmosférou a skvělými hereckými výkony! Podívaná u které se rozhodně nudit nebudete...stačí vypnout mozek a snažit se moc nevnímat logické pohnutky záporáka ( i dalších postav ) . Je pravda, že závěr byl už opravdu hloupý a scénář mi přišel dost slabý, ale tohle všechno jsem ochotna přehlédnout díky hereckému výkonu Marka Walberga. Z toho jeho úsměvu mi běhá mráz po zádech ještě teď. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Hmm, koukám, že se distributor zase vyznamenal. Přeložit titul "Fear" jako "Milenec nebo vrah", to fakt vystihl. :-)) I když, neměl bych se usmívat, český distribuční název je daleko věrnější ději "na plátně", kdopak by se taky Wahlberga bál, že? ;-) Nicméně, přesnější název by imho byl "Milenec nebo otec", neboť o to v tomhle filmu běží. Naučím vás číst, chcete? Ten film mezi řádky říká, že by Reese (respektive Nicole) ve svých šestnácti sedmnácti letech ještě neměla... ehm, jak to říct kulantně? ... dělat lásku (čumíte na drát, jak jsem se šikovně vyhnul výrazům "šu*at" a "pí*at", co?), raději by se měla - dokud může - přimknout k otci, protože ten jediný ví, co je pro ni nejlepší! Holčičko, jediný princ, kterému se zatím můžeš houpat na kolínku, je tvůj papa! Rozpuklá sexualita vede jen a jen k agresivitě! Kdyby byl "Krok za krokem" thriller, jedna z jeho z epizod by rozhodně vypadala právě takto. ___ První hodina = ukolébavka . Hádám, že bych neudělal hůř, kdybych si pustil "After". Ten film aspoň nezatajuje, komu (se) prodává. ___ Btw. některé metafory se fakt hodí pouze do parodií. Třeba spojitost orgasmu se stoupáním na horské dráze (ach, ta doslovnost). Použil toto záběrování někdo nějak jinak, než jak byl použito v Bláznivé střele? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Reese Witherspoon a Mark Wahlberg spolu po natáčení jistou dobu chodili. (zajda404)
  • Horská dráha, která se ve filmu objeví, se jmenuje The Coaster a jedná se o jednu z největších atrakcí vancouverského Playlandu. (zajda404)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno