Reklama

Reklama

Status-Online

všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní
Česko, 2010, 7 min

Obsahy(1)

Svět se změnil. Lidé se změnili. A s nimi i emoce. Kdo není on-line, ten neexistuje. Internet nabízí vše. Každý může být kdykoliv kdekoliv. Je nás tu spousta a stačí jen málo, abychom se znali všichni navzájem. Proč mít tajemství? Nač nám jsou vzpomínky? A k čemu vlastně slouží emoce? Známe ještě to slovo? Budoucnost nebo přítomnost?

V krátkometrážním filmu Status On-line je naštěstí tento popis zasazen do budoucnosti, kdy se odehrává i příběh mladého páru Andrewa a Jessicy. Oba jsou také omámeni digitálním světem, ale souhra náhod zapříčiní, že si Jessica vzpomene na své dětství, procitne a zatouží navštívit své oblíbené místo, knihovnu.Neváhá, a přivede Andrewa na toto tajemné místo plné starodávných knih. Když však vstoupí netuší, že i zde může číhat nebezpečí jménem on-line. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Itar 

všechny recenze uživatele

Z Karla Antonína možná v budoucnu něco bude. Snímek samotný ale bohužel až moc sází na jednoduchost a vizuální poutavost, což se mi u daného tématu jeví jako velmi nešťastné rozhodnutí. No a abychom to zakončili pozitivně, z Anny Stropnické možná v budoucnu taky něco bude. Minimálně charisma na to má. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Určitě nebylo třeba zasazovat film do tak daleké budoucnosti. Stačí se kolem sebe trošku rozhlédnout v nějakém dopravním prostředku nebo v restauraci. Každý čumí do svého smartfounu, internetové kavárny jsou plné "chudých" fejsbůkářů, novinky ze života vašich blízkých se skrz sociální sítě dozvíte prakticky okamžitě... Svět se změnil. Kuba Hrabák stoprocentně natočí lepší (promyšlenější) snímky, toto je jen taková ta první vlašťovka. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

iProducts antireklama. Sdělení krkolomné – takhle se k sociálním sítím staví kdekdo a beztak tam sebe sdílíme všichni – ale parádně natočené. Žádné home video. Profesionální kamera s výbornými filtry, skvěle nasvícené prostředí. Na člověka ve věku mé mladší ségry velmi dobře odvedená práce. Jen to chce buďto povyrůst, anebo být ještě o něco chytřejší. Takhle je ta bílá maska až moc velký kýč. ;-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na aktuální téma, technicky zvládnutě, vypravěčsky ale ještě ne úplně vyzrále. Snaha zaujmout diváka "čímsi víc" je evidentní, ale trochu kulhá propojení postulátu o naší realitě s tím, co se nám autor svým filmem snaží říct, respektive s tím, na čem nám to ve svém filmu ukazuje. Jinak gratuluji k získání Anny Stropnické, její "na okraji záběru" měnící se výrazy jsou nejsilnějším prvkem tohoto hlavní myšlenkou možná trochu konvenčního snímku. 70% s v podstatě výhradně pocitovými subjektivními výhradami. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Námět s líbivým, vděčně aktuálním námětem a zdařile profesionálním (děkuji za HD:) zpracováním. Které je však v tom největším a viditelném "rozletu" brzděno kratičkými sedmi minutami dané stopáže. Což je škoda. Kdyby byla jen o trochu delší, výsledek by byl ještě mnohem lepší. Snímek je v podstatě beze slov. Obsahuje veškerou digitální a futuristickou dokonalost zabalenou do stálého chladu světa budoucnosti. Do světa bez emocí, kde už lidé existují pouze jako technická součást a vyrobení "otroci" jednoho obrovského, rostoucího a nezastavitelného soukolí, které si kdysi sami, před dávnými léty vytvořili... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama