Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tam, odkud pocházím, je kněz a podvodník to samý." Mé oko již vidělo celou řadu filmů, ve kterých "někdo někoho zabíjí pro peníze, někdo se chce za něco pomstít, něco se přitom nepovede a pak se všechno povede", ale tenhle je výjimečný. JCVD totiž předvádí nevídané schopnosti - chovatel želv, šachový velmistr, odborník na drahé kamení a v neposlední řadě houslový virtuóz. Mimo to samozřejmě mlátí, kope či střílí, ale tahle část pohádky už tak vtipná není. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Buďto je pro Scotta Adkinse Jean Claude van Damme tak velkým idolem, že mu to zastírá úsudek při výběru rolí, nebo zaměstnává nejhoršího hereckého agenta v Hollywoodu. Jak jinak si vysvětlit, že se stále nechává uvrtat do matných béčkových story, v nichž dostává prostor vše, vyjma jeho fyzických schopností, které jsou i při té trošce, kterou film nabídne, stále v dimenzi, která odporuje možnostem obyčejných smrtelníků. Člověk nečeká antické drama, ale taková rutina dneska pomalu nemá co dělat ani v regále videopůjčoven. [PS: Jeanova hra na housle je jeden z nejbizarnějších momentů dějin kinematografie.] ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nejnebezpečnější zbraň proti nepříteli, je další nepřítel.......... Celkem podmanivá a pěkná hudba (Neal Acree), ale to je asi tak vše. Film má strašnou spoustu chyb. Z těch více viditelných jich sem pár napíšu. 1 - Když JVCD leze do svého "kumbálu" odsune hubici vodovodu vlevo. Po střihu je však hubice uprostřed.......... 2 - Když JVCD dostává diamanty jsou mu hozeny na stůl. Při tomto hodu jeden diamant z pytlíku vypadne na stůl. Při krátkém střihu už tam však není........... 3 - Jeden muž je zde zasažen šípem z kuše do pravé části plic. Když jej však odnášejí není zásah na bílé košili vůbec vidět. Natož nějaká krev........... 4 - Když Flint použije samonaváděcí samopal vystřelí z něj šestnáctkrát, ale děr ve zdi je jen devět............ 5 - (nesmyslná a nelogická) Tak bych nazval zásadní chybu jinak naprosto profesionálního zabijáka. JCVD si do svého bytu vezme naprosto neznámou ženu. Že to nebude tak jednoduché pochopí i blbec............... Film je klišé, viděné už snad stokrát, tady se ještě tvůrci přičiní tím, že nadělají spoustu chyb. Veřte, že jich je tam o hodně víc, než jsem napsal, stačí se jen pozorně podívat. Ale já už se nikdy nepodívám. Myslím si, že ten film je zbytečná blbost. Jedna hvězda za JCVD (Jean-Claude van Damme) a hudbu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Héééj, tohle nebylo zdaleka tak špatné, jak jsem od Van Damma očekával. I na to, co se dělo, taková poklidná, hladinu nečeřící až artově noirová záležitost, kde těch pár pohybů předvádí mladší generace a Jean-Claude se tak může na stará kolena šetřit. Na béčko překvapivě neodfláknutý scénář se zvraty a zradami, akce ani technika nechyběly (byť bylo obé trochu skromnější, leč filmu to nijak nevadilo) a za kamerou a stříhacím pultem taky nestála naprostá trdla. Tedy docela překvapení, které se samozřejmě do kin nedostane, ale na DVD produkci akčního thrilleru se stárnoucí hvězdou v hodně levných "kulisách" přinejmenším potěší. ~~~ 3,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Levný, avšak akční zájezd do Rumunska a na Ukrajinu s "Vandammeadkins" cestovkou. Neměli se nikdy potkat, ale stalo se. Dva nájemní zabijáci, kterým dost možná zbývá udělat poslední kšeft jejich života, než zavřou krám. Oddělat vlivného a sadistického mafiána, na jehož hlavu je vypsána zvláštní odměna. Vince jde po něm z obchodních a Roland z osobních pohnutek. Nejlepší způsob, jak ho dostat, je začít vzájemně spolupracovat. Když už máme ve filmu pohromadě takové borce, jako je Van Damme & Adkins, je na místě analyzovat, zda by bylo lepší v zájmu kontaktních fightů, udělat z nich vzájemné protivníky než přátele. Jistě by došlo na více kontaktních soubojů, které by ukázaly, kdo je v lepší formě. Jeden takový souboj tady k vidění je krátce před uzavřením jejich přátelství, ale příliš z něho soudit nelze a viděl bych to tak zhruba na plichtu. Na divákovi je také, koho si z obou borců oblíbí více. Oba mají velké charisma, oba své role hrají sympaticky a s nasazením a oba jsou velmi fyzicky zdatní, a tak to také vidím na další plichtu. Známý producent Brad Krevoy najal pro režijní účely celkem neznámého, televizního specialisty Ernie Barbarashe, který troufám si tvrdit z obyčejného scénáře vydojil víc, než by jeden za ten nízký rozpočet čekal. Bitky a přestřelky vypadají (emocionálně) dobře a i (emocionálně-sentimentální) mezihry mezi nimi, které hrají na citlivou notu, jsou až překvapivě neotřele zvládnuty. Film v tempu příliš výrazně nezadrhává. To všechno je globálně vzato ok. Filmu určitě neprospěl levný vizuál s filtrací. Nebýt tohoto záporného faktoru dávajícího svoji levnotu nechtěně na odiv, bylo by možné slavit ještě větší kvality snímku. V těchto levných produkcích už snad ani nemá smysl žehrat na stále stejné evidentně levné východoevropské lokace. A do třetice všeho nežádoucího je zde i Van Dammova záliba v houslích, na které ve filmu cvičil. Vypadalo to, že to bude pochutina jen pro skalní příznivce Van Damma, ale vyloupl se z toho akční film s téměř spektakulárními ambicemi. Proč ho nepodržet, že. Mé hodnocení: 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) přebírá diamanty za odvedenou práci, se na stůl vysype jeden diamant z pytlíku. V následujícím záběru, kdy po nich Brazil sahá, je však diamant zpět v pytlíku. (masekjc)
  • V scénke, keď sa Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) a Roland Flint (Scott Adkins) po prvýkrát stretnú v sklade a mieria na seba zbraňami, tak pri zábere zhora si môžeme vľavo hore všimnúť, že niekto zo štábu prebehol za okrúhlym strojom, pred ktorým stoja sudy. (ČSFD)

Reklama

Reklama