Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Snad 20 minut jsem měl ruku na spoušti a přesto jsem nepřepnul. Od začátku bylo zřejmé, že bude scénář chatrný, ale ponurá atmosféra, výprava, slušná kamera a takové to: Vlk je někdo z vás, mě přimělo film dokoukat přesto že se mi chtělo spát. Ono to ani na tři hvězdy nebude, ale v tomto žánru už byly natočeny kvanta daleko horších sraček s trapnými monstry, že jsou nakonec ty 3 hvězdičky docela optimální. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, co má ten film mít společného s příběhem o Karkulce, ale to je asi tak nejmenší problém celého filmu. Horší je, že to celé vypadá, jakoby režisérka ani nedorazila na natáčení. Všechny scény jsou totiž neskutečně nudné a chaotické a působí to tak, že někdo herce vyhnal na plac a jen jim suše oznámil "hrajte!". Navíc bije do očí skutečnost, že se studio pokusilo natočit středověkou verzi Twilightu, což naznačuje i účes hlavního hrdiny. Naprosto nevhodně vybraná hudba jen podtrhuje dost rozpačitý výsledek. Lehkou pochvalu si zaslouží akorát tak herci a pohádková výprava. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo nejhorší, ale určitě to taky nebylo nejlepší. Každopádně uplně špatné to nebylo, vcelku se na to i daloo koukat, Červená Karkulka to byla minimálně a scéna s "babičko, proč máš tak velké oči" by se rozhodně dala vypustit, působila příliš komicky. Ovšem, když si odmyslím název snímku, pak je to průměrný vcelku dobrý film. Můžu na rovinu říct, že jsem čekala daleko míň a daleko větší zklamání, nakonec jsem byla i celkem potěšena v rámci možností. 2 a půl *. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jako nic, ale vůbec nic jsem od toho nečekal, ale film mě mile překvapil. Čekal jsem Karkulku věčně běhající po lese. A co jsem dostal? Karkulku nařčenou z čarodějnictví, vlkodlaka , který se přestal ovládat a co víc, dostal jsem i překvapivý konec. Už jsem si říkal, že ten vlkodlak mohl být ve filmu někdo jiný než Peter a vůbec jsem nečekal, že babičku sežere její syn vlkodlak jenom proto aby ho neprozradila. Takže to pro mě byl zajímavýa zážitek a říkejte si co chcete, sice tam trocha toho románu jako ve Twilight byla, ale i tak to za mě jsou výborné 3 hvězdičky, jelikož větší či menší nedostatky tady určitě najdete - netřeba vyjmenovávat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červená karkulka (je drsný, že ani distributor to neumí správně pravopisně napsat) je původně francouzská pohádka, kterou sebral Ch.Perrault. V jeho podání ovšem končí smrtí babičky i Karkulky, jelikož jde o pohádku výchovnou varující mladé slečny před cizími pány. Moderní mix je jakýmsi slepencem od Stmívání, přes Vlka, Vlkodlaka k Vesnici a ještě asi tuctu dalších filmů. Obecně lze říci, že jde o červenou knihovnu zahalenou do pohádkového kabátu. Vizuál je velmi podařený a ani nevadí občasné kýčovité záběry s barevným listím či východem slunce. Škoda, že se tvůrci neodhodlali pro dospělejší variantu. Více krve, vášně, syrovosti a horroru by snímku jen prospělo. Hudba velmi dobrá, herecké výkony nevyrovnané. Hezky se kouká na obrázky, zejména les je okouzlující. Ovšem Společenství vlků od N.Jordana (1984) se vydalo tou lepší cestou. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Do role Petera tvůrci zvažovali obsazení Kerama Malicki-Sáncheze. (Conspi)
  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)
  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama