Reklama

Reklama

Sú síce sestry, ale rozdielne ako noc a deň. Pragmatická Nora Dominguezová (Camilla Belleová) práve začína so svojou právnickou kariérou, rozmaznanú Mary (Alexa Vegaová) zaujímajú predovšetkým šaty a muži. Ich pohodlný život v bohatom Beverly Hills sa však veľmi nečakane skončí. Ich otec zomrie v deň svojich 55. narodenín, a tak sa obe sestry ocitnú vo finančnej núdzi. Musia opustiť svoj domov, presťahovať sa k tete a prispôsobiť sa životu uprostred mexickej komunity vo východnom Los Angeles, ktorému bol ich doterajší svet vzdialený svetelné roky. Zhýčkaná Mary má zo všetkého strach a nevie si zvyknúť. Nora ju presvedčí, aby dokončila vysokú školu a naučila sa po španielsky. Nový život má však aj svoje svetlé stránky, a to predovšetkým vďaka pohostinnej tetinej rodine, ochotnému susedovi a sympatickému Edwardovi Ferrisovi (Nicholas D'Agosto), Norinmu nadriadenému... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Romány Jane Austenové jsou převážně střety charakterů, takže fungují dodnes a klidně i přenesené do současnosti. Ale tohle byl špatný pokus. Uznávám snahu nenatočit úplnou červenou knihovnu, ale nakonec to v ní víceméně skončilo. Zlé a nepříjemné postavy z románu Rozum a cit se v tomhle filmu proměnily v karikatury a ty dobré zase ztratily jakoukoliv plastičnost. K tomu ještě snímku ublížily některé zmatené dialogy. P. S. Obvykle je mi to jedno, ale tady český překladatel vymyslel opravdu příšerný název. /5. 5. 12./ ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Klišé typu "každý, kdo je dítětem bohatého člověka, je hrozně rozmazlený a neumí se pohybovat v normálním světě" mě už opravdu nebaví. Spíš už mě začíná rozčilovat. Navíc, jak už tu přede mnou více lidí psalo, film je spíš jako telenovela. Možná jsem měla dát odpad. Pokud chcete vidět film na toto téma, tak to už radši Krásky od krav. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to zvláštní, na film jsem se těšil a čekal již od prvního traileru, tudíž jsem po něm sáhl hned, jak se objevil v HáDéčku. Jednoduché schéma pohádky o tom, jak jsou bohaté sestřičky (jedna svědomitá a pracovitá, jedna barbie a naivní) nuceny opostit luxus prominentní čtvrti Kalifornie a přesunout se do chudé hispánské části LA ke svým příbuzným a ke svým mexickým kořenům. V tomto momentu naleznou samy sebe a přestanou se stydět za svůj původ. Povedené zasazení a jemné poukázání na sociální problémy latinoameričanů na jihu USA, přičemž se jasně projevují i zásadní kulturní rozdílnosti. Zde se ovšem nesetkáte s tradičním vykreslováním Mexičanů jako vyholených vrahů, zlodějů či necivilizovaných individuí bez budoucnosti (tento stereotypní pohled jasně odpovídá náhledu minimálně amerických elit na jejich tradiční sousedy). V tomto snímku naštěstí poznáme mexickou kulturu a mentalitu s té realističtější a pozitivnější stránky. Film je přirozeně i love-story a nutno říci, že poměrně povedenou. Dobré tempo, humor je dávkován přiměřeně a ačkoliv lze poměrně jasně předvídat vývoj příběhu i jak dopadne, tak From Prada to Nada ani chvíli nenudí. Z obsazení nutno vyzvednout především překrásnou Camille Belle, která překvapí svým vyzrálým projevem. Líbilo se mi to a hodně! 7/10! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie, takový austenovský Rozum a cit po mexicku. Hledáte-li něco nového, originálního a překvapivého, jděte jinam. Pokud hledáte spolu se mnou zábavu, klid, pohodu a příběh s příjemnými neokoukanými herci, který dopadne podle očekávání tak jak má, je tento film přesně pro vás. Jenom ten název je úplně mimo. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se z toho vyklubal svěží a zábavný romantický film... Byla jsem zvědavá na Wilmera Valderrama, mého oblíbence z That '70show, ale bohužel tady nedostal tolik prostoru. Jinak s ostatními herci z mého pohledu nebyl žádný problém. Se vším všudy je to perfektní oddychový film pro nedělní podvečer. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Když se dívky stěhují ze svého domu, služka dává hlavní hrdince truhlu jejich otce, a přitom hlavní hrdinka ještě drží v pravé ruce nástěnku. Ihned následuje záběr z dálky, kde ale hlavní hrdinka žádnou nástěnku v pravé ruce nedrží. (Dlee)

Reklama

Reklama