Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Teebo 

všechny recenze uživatele

Film, který je režijním debutem mladého, nezkušeného scénáristy, a opravdu tak i vypadá. Jako by Goldbach po svůj dosavadní život sbíral inspiraci pro několik svých filmů a nakonec všechen svůj materiál naládoval do jednoho. V první polovině nás film naladí na určitou vlnu, aby se v té druhé po prvotních náznacích definitivně proměnil v nesourodý mišmaš narušující atmosféru budovanou v úvodní části. Filmu by pomohlo více se soustředit na ústřední trojici na úkor vedlejších dějových linek, které zřejmě mají budit dojem, že i na malém městě je všechno možné, bohužel ale do filmu jako celku vůbec nezapadají a neospravedlňují divákovi svojí přítomnost (Rolly, bílé sako, ...). Vývoj jedné z hlavních postav (učitel) je vyloženě odfláknutý. Skoro bych napsal, že tu máme případ režiséra bez talentu, ale nezačínal náhodou Cameron na Piraních? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu veľmi pôsobivý autoportrét dospievajúceho dievčaťa, zmäteného z okolitého sveta, ktoré sa snaží nájsť tú správnu cestu tak, že si najskôr vyberie tu zlú. Vizuálne vyspelý film, ktorý vytvára melancholické prostredie v celom mestečku, v interiéroch domov, ktoré navštívime, v škole alebo v lese. Celé mestečko má vďaka tomu snový/neskutočný nádych, kde sa svetlo prediera cez hmlu a vodnú paru, ktorá každé ráno zahaľuje okolité lesy. Príbehy postavičiek majú nejaký veľký duševný defekt a s týmto defektom hľadajú šťastie. Je jedno či je to feťák, učiteľ, alebo vrah dievčat, ktorý sa po mestečku poneviera. S každého osudu cítiť bolesť, alebo aspoň nešťastie. Goldbach, dokázal na malom poli predostrieť pekné myšlienky a vďaka hercom, mohol pridať na uveriteľnosti a zaujímavosti. Nejedná sa o typický film, aj keď má typickú šablónu. Úprimne ani teraz presne neviem čo si mám o ňom myslieť aj keď pozitívne pocity prevládajú. Viem, že Kat Denningsová ako intelektuálka mi tu mierne liezla na nervy, ale všetci ostatný boli v pohode. Daydream Nation je film o dospievaní, bolesti, láske a strachu, ktorý je hlboko v nás zakorenený. Všetky zložky fungujú od humorných, po dramatické a aj vďaka tomu sa stáva Daydream Nation zaujímavým filmom, určený každému, kto ho objaví. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nesympatická hlavní hrdinka (ostatní postavy zrovna tak), z které se postupně stává nanejvýš otravná teenagerka, která si myslí, že spolkla veškerou moudrost světa. Snímek nejdřív staví na počáteční vcelku zajímavé zápletce, ale nakonec se zvrhne do obyčejného filmu pro náctileté. A snaha hrát si na „drámo“ směrem ke konci byl spíš špatný vtip, který šel emočně úplně mimo mě. Celkově mi tento počin vychází na horší průměr a poněkud nechápu jeho zdejší přirovnávání k Americké kráse. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Když dva se rádi mají, když v lednu je jak v máji...jenže někdy nám ten život dovede rozdat pěkně kruté karty. Co s tím pak? Po nástupu na jinou střední to bývá těžké, zvláště ve filmech ze zemí za velkou louží. A každý se s tím pere po svém. Nevím, jestli si začít s učitelem je cesta nejlepší, ale jako jedna z částí filmu to svůj účel splnilo. Všechny linie příběhu do sebe zapadaly a já jen čekala na vyvrcholení. Překvapení se dostavilo. Žádná teen slaďárna se nekonala a to byla úleva (po nějaké době). ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

V prvních vteřinách Daydream Nation navnadí skladbou záběrů a vyvolá očekávání originální a silné podívané, které se bohužel s každou další minutou stává planým příslibem, protože úvodní motivy se rozehrají a skončí ve zcela tuctové koláži...Kat Dennings splňuje to, co od ní scénář čeká, ale je zaměnitelná s každou svou předchozí rolí... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama