Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahaný a v mnoha ohledech až zbytečně uzavřený pohled na jednoho z nejobávanějších gangsterů americké minulosti. Johnny Depp nepůsobí, jako nebezpečný a všehoschopný gangster, i když pro vraždu nejde daleko a režie je po všech směrech fádní a bez nápadů. Jako celek funkční ale z materiálu mohla vzniknout obrovská pecka, místo snesitelného průměru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ano, je to kvalitní gangsterská retro práce, která se nabojí pustit žilou, bohužel geriatrický Johnny Depp s vizáží Bad Grandpa mě iritoval až tak, že jsem začal přemítat o tom, proč by každý kriminálnický násilnický vrahounský hovado mělo mít vlastní film, což je zde jen podtrženo suchým a klišoidním příběhem. Nebýt (samoúčelné) prokrvenosti, šel bych na 2*. Nebavilo mě to víc než na 55%. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoliv jiného je pro mě důležité, že se Johny Depp po letech pitvoření v pitomých filmech pod tunou makeupu a příšerných písniček zase předvedl tak, jak ho od mala miluju.Jako nejlepší herec na světě z jehož postavy Jamese Bulgera neběhal jenom mráz po zádech, ale jako byste měli nůž v žaludku.Neksutečný herecký výkon, bohužel v trošku nešťastně natahovaném ději, který mohl být bez debat akčnější.Cooper není natolik kvalitní režisér, aby si mohl hrát na Coppolu, ale pořád je film natočený s citem pro dobu, ve které se odehrává.Lokace, výprava a kostýmy jsou špička stejně jako herecký ansábl.Od filmu jsem určitě čekal podstatně víc jako od celku, ale od Deppa sem čekal přesně tohle, nejlepší herecký výkon roku 2015 a jestli nebude ani nominovaný na Oscara, už to bude vážně směšný.Docela mě pobavila Juno Temple, její agent musí bejt fakt sympaťák, jelikož sem tuhle holku viděl ve dvou filmech a pokaždý hrála tupou kurvu :) 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná gangsterka s vynikajúcim Deppom, ktorý ak dostane nomináciu na Oscara, tak naozaj zaslúžene. Skutočný príbeh mafiána je natočený s príznačnou a očakávanou surovosťou i nádychom napätia, predovšetkým pri Deppových výstupoch s kumpánmi, kde im jasne dáva najavo svoju autoritu. Strach z neho priam vtedy srší. A hlavne, konečne je tu Depp, starý dobrý herec, kde už nemusíme dokola pozerať na Sparrowské vystúpenie. Jeho výkon, gestikulácia i mimika po dlhom čase nepripomína tohto slávneho piráta. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne. Johny Depp je späť. Že mu to trvalo. Ale musím povedať, že som tomu len a len rád. Black Mass je konečne film, ktorý má skutočne silnú drámu, veľmi dobre spracovaný príbeh a venuje sa zaujímavému človeku, ktorý v minulosti páchal ťažké zločiny. Napriek tomu ho však občas môžeme vidieť ako človeka, v ktorom sú aj reálne emócie (aspoň teda v prvých častiach filmu). Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, spracovanie a temná atmosféra, ktorá nás neustále gniavi je absolútne fantastická. Vieme o Jimmym skutočne veľa, no stále máme pocit, že niečo skrýva a môže nás miestami šokovať. A je to tak. Pre mňa skutočne skvelý film tohto roku, ktorý rozhodne nesklamal moje očakávania. Ak máte radi temné filmy z gangsterského prostredia a Johnyho Deppa, tak je to film presne pre vás. Doporučujem. Hodnotenie: A- ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama