Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, ten kdo tohle vymyslel musel být geniální blázen s fantazií co nezná hranic. Co se vizuální stránky týká, je to něco neskutečně ujetého, šíleného a bláznivého a naprosto chápu, proč tady ostatní tak často zmiňují různé omamné látky a přirovnávají tento seriál k veselé halucinaci... Když se podívám na postavy, šílenější sbírku charakterů bych hledal asi těžko a to jsem toho viděl opravdu docela dost... Když vezmu hudební stránku věci, tak už třeba jen ten opening složený asi ze čtyř veršů je na jednu stranu zvláštní, ale když ho slyšíte potřetí, už ho z hlavy nedostanete... No a i kdyby to bylo jenom tohle, tak by to pro hodnocení díla jako něco zajímavého a unikátního naprosto stačilo, jenže... V momentě kdy se do toho člověk ponoří a vidí všechny ty drobné náznaky, zjistí, že tady je něco víc... Prakticky od dílu, kdy se objevily jisté kazety a začala se postupně rozkrývat minulost celého světa a jednotlivých charakterů, dostává tahle veselá zábavná show úplně nový rozměr a citace autora:„Zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota." začíná nabývat reálných kontur. Tajemno a občas i jistá pachuť se objevuje ve veselém království sladkostí a dodává téhle bláznivé jízdě hloubku, jakou bychom u něčeho, co má být určeno pro děti opravdu nečekali... Dalším pozitivem je i fakt, že se některé hlavní postavy pomalu, ale jistě vyvíjí (stárnou) a tím napomáhají dalšímu vývoji děje příběhu, který se ale sám o sobě také pomalu vyvíjí a rozkrývá odpovědi na některé otázky, ale zároveň přináší strašnou spoustu dalších a tím udržuje diváka neustále v pozoru a rozvíjí jeho zájem dál se tímhle světem a vším tím šíleným a tajemným dále zabývat... Když jsem to viděl poprvé, nechápal jsem a první náhled do říše Ooo byl jedním z těch rozpačitějších, ale velice rychle se mi to dostalo pod kůži a momentálně jsem asi ve stádiu závislosti. Jsem zvědavý co to se mnou provede a zda to na mě nechá nějaké negativní následky, ale za sebe to spíš vidím jako dokonalou potravu pro mou představivost, takže "What time is it? It's adventure time." 10/10 ()

Mii 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne ujety a bizardni ze to clovek proste nemuze nemilovat. Tvurci musi hodne velky zasoby LSD a extraze, protoze tohle proste nikdo pri normalnim vedomi vymyslet nemuze. A ta animace! Ta me dostava uplne do kolen. Dava tomu jeste dalsi rozmer silenosti. Finalni rozmer silenosti maj na svedomi postavy jako Lumpy Space princess, Lady Rainicorn, Ice king nebo princess Bubblegum, kteri jsou tak zvracene kouzelni az to cloveka dojima. ()

Reklama

Alergius 

všechny recenze uživatele

Někdo prostě hodil Žlutou ponorku, Futuramu a asdf movie do jednoho hrnce. Nemám potuchy co se děje v celém seriálu, ale stejně na to koukám, je to praštěné. Jo, a abych nezapomněl, písničky jsou úžasné a dost mě bere princezna Žvýkačka, což už je spíš moje osobní degenerace, než nějaké objektivní hodnocení. ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

To není seriál, to je umělecké dílo! Ale co to není určitě, je seriál pro děti. Ale čím dál se na to koukám, tím víc jsem z toho nadšená. Ten seriál není pouze dětský převyprávěný svět, je to neuvěřitelné retro spektrum fantazie, barev, světů a nápadů. Je to Švankmajerova Alenka, v kombinaci s fantazií Salvadora Dalího. Má to záhadnost a nevysvětlitelnost fenoménu světa za zrcadlem. Nebo tajemnost japonských animovaných filmů. Psychodelické mistrovské dílo. Plus podle mně úžasná kresba, animace, dabing a humor. Kdybych mohla, dám tomu 6 hvězdiček, protože tohle je o MNOHEM víc, než se na první pohled zdá. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co kdy vznikl. Hravý, vtipný, odvážný zkoušet nové věci a někam se posunout a na "dětský" seriál odvážný zajít někdy hodně daleko. Co dokázali v průběhu celého seriálu udělat s "obyčejným"  padouchem ze začátku, který jen Bowserovsky unášel princezny, se jen tak nevidí a bylo to skvělé. Má to 279 dílů a jen 1 z nich je vyloženě špatný a asi tak 250 je přímo výborných. Nevím, jestli si jakýkoliv jiný seriál dokázal tak dlouho udržet vytrvalou kvalitu. Škoda jen té pitomé nesmyslné cenzury od CN, kvůli které člověk musí vynakládat velké úsilí, aby to viděl v nejlepší možné podobě. Nejhorší na tom rozhodně je, že to skončilo. ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • Pravé jméno Princess Bubblegum je Bonnibel. (bignothing)
  • ČT Déčko vysílalo pouze 84 dílů. Je to z toho důvodu, že Cartoon Network se rozhodla prodávat do Evropy pouze díly vhodné mladým divákům. Chybí tak třeba všechny epizody s pekelným Lichem, který v seriálu symbolizuje zlo, nebo znepokojivé pasáže zobrazující postapokalyptický svět. (brmaku)
  • V epizodě se objeví modrá sojka, odkazující na seriál Normálka (od r. 2009). (bignothing)

Reklama

Reklama