Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

sirien 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace... a nádherný příběh. A nemálo sugestivní, upřímně přiznávám, že to jak to je smutné a přesvědčivé zároveň je důvod, proč jsem si to pustil jen párkrát. Nicméně kvůli tomu to nezavrhávejte, končí to poměrně hezky :) Rozhodně stojí za to - má to nápad, má to poměrně košatý děj, překvapí (hned několikrát) a vůbec je to krásně udělané. ROZHODNĚ to je kouzelnější, než hromada jiných věcí s draky. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Proč americký ptákoviny pro děti dostanou obří rozpočet, aby se pak ukázalo, že je to jenom další animovanej film, jako každej jinej a filmy jako tenhle se dočkaj jenom minimalistickýho (leč pěknýho a v mnoha ohledech kvalitnějšího) zpracování (raději nechci odpověď)?! Tohle přímo volá po velkym plátnu, 150 minutách a eRkovej přístupnosti a pokud se tak do budoucna nestane, tak zešílim. Super animace (ten prográmek neznam, ale je vidět, že povolaný dokážou vytvořit maximum), pěkná hudba, skvělej příběh (lepší, než v těch americkejch ptákovinkách) a naprosto perfektní závěr (nechť se jdou bodnout ti, kterým se konec nelíbil a ještě víc ti, kteří o něm řekli, že je předvídatelnej). ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Za 14 minut vcelku silný příběh s kvalitní grafickou stránkou a navíc volně šiřitelný film? Milé překvapení. Hudba podrtrhla zajímavou atmosféru, ale i tak jsem zde nalezl místa která byla dle mne zbytečná a to například postava jakéhosi starce v chýši, který tam byl víceméně k ničemu. Ale za 14 minut solidní podívaná. 4z5 ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Smyslem tohohle filmu původně bylo ukázat, co Blender (open source software pro vytváření animací) dokáže. Nedá se proto remcat, že ale ve srovnání s filmem od Disneyho je ta grafika jinde. No jasně že jo, protože tohle nikdo neplatí. Na vytvoření se podílela spousta lidí z celého světa, a co s tím prostě dokázali, je neskutečné. Nádherný příběh o přátelství a o tom, že máme tendence dělat ukvapené závěry. Bohužel ne všechna naše špatná rozhodnutí se dají vrátit zpět. Sice je to příběh na 15 minut, ale vždycky mě totálně rozbrečí. Miluju ho, ale nemůžu se na něj dívat často. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci príbeh s drakmi. Pomsta, ktorá si zaslúži potrestať zlo sa zmenila v pravý opak. Troška prehnaná akcia čo ma veľmi mrzelo spolu so záverom, ktorý dodal nádej a ospravedlnenie. Takto to v bežnom živote nefunguje a nemyslím, že príbeh mal mať rozprávkový podklad. Keby si zachoval realitu so smútkom, určite by to dopadalo na naše vcítenie sa do hlavnej hrdinky a hodnotenie by sa dalo inak vyjadriť. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)

Reklama

Reklama