Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaadvacetiletá Adele, které se v životě lepí smůla na paty stejně jako muži se sklony k násilí, uvažuje na kraji mostu v Paříži nad sebevraždou. Náhle k ní přistoupí, z ničeho nic, neznámý muž jménem Gabor. Mladík však má postranní motiv – živí se jako profesionální vrhač nožů a hledá někoho, kdo by byl ochotný být jeho cílem. Gabor má za to, že by Adele byla pro to jako stvořená, a tak jí nabídne práci. Ona odmítne a skočí. Gabor ale skočí za ní a brzy jsou ti dva na společné cestě do Monaka, kde se její život dramaticky změní a pro jednou ji v životě navštíví štěstí – nejen, že coby Gaborův terč zůstane bez úhony, i když vrhá nože se zavázanýma očima, navíc vyhraje v ruletě malé jmění. Jenže jak dlouho s nimi štěstí zůstane? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dvou ztracených duších, které se jednoho dne našly. Výborná atmosféra, krásná Vanessa Paradis a charismatický Daniel Auteuil, příjemná hudba a hlavně nezapomenutelné scény při házení nožů, kdy kamera střídá pohled z jednoho hrdiny na druhého a vám pomalu připadá, že jste na jejich místě, dělá z tohoto černobílého filmu, jeden z nejhezčích romantických filmů, které jsem viděla. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dívka na mostě je bezkonkurenčně dialogově naprosto precizně vybroušený film, který pohltí hnedle prvními slovy Vanessy Paradis, když v monologu vypráví o tom, co se všechno vlastně událo. Pak najednou bum, střih a přichází naprosto úžasná scéna na mostě, kde to, jak se bude život odvíjet je popisováno každým slovem a každou emocí. Na scénu nastupuje skvělý Daniel Auteuil a celý ten černobíle laděný příběh se odvíjí hrozně hezky, ale po všech stránkách trošku předvídatelně. To jediné mě na filmu mrzí. Jinak jsem nečekal, že bych z filmu mohl mít takový hezký pocit. Ale je pravda, že Francie to vždycky uměla. Hlavně ta starší. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

''Jsi moc mladá, na to abys byla smutná.'' Můj nový filmový objev, který mě doslova okouzlil. Ach, ta Francie. Jeden z nejlepších francouzských herců - Daniel Auteuil je zde naprosto uhraničivý..myslím, že i já bych ho nechala, aby na mě vrhal nože. :) Půvabná Vanessa byla výborná, pánové z ní musí být určitě hotoví :). Je to skvěle obsazená ústřední dvojice. Film má jedinečnou atmosféru..je to jakoby retro francouzské nové vlny, černobíle natočeno a se zajímavým soundtrackem...a některé záběry a scény jsou prostě nádherné....či geniální. :) Tato scéna se mi vryla do paměti (jako asi každému) http://www.youtube.com/watch?v=i5962bYtwKM ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Charisma vrhače nožů Daniela Auteuila a krása nymfovampa Vanessy Paradis coby dívky, která neví co chce, a střídá chlapy jako ponožky, aby vůbec něco v životě našla. Dvě neznámé ve filmu, který si neklade žádné cíle, jen a jen zachytit okamžik, uchopit moment, zastavit čas, lapit vítr. Černobílý snímek nás protáhne kabarety, večírky, kasiny i svatbami, obraz a atmosféra, to je oč tu běží. A hlavně chemie mezi dvěma lidmi, bezvadně fungující, kteří se sešli na mostě připravení skočit, a spojili se tím navždy...80% ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Snímek s artovými ambicemi, těžící z herecké ekvilibristiky Vannessy Paradis a Daniela Auteuileho. Černobílá kamera nechává díky hře světla a stínu vzpomenout některá klasická díla francouzské nové vlny. Krom nečekaně neromantické podoby lásky mezi mužem a ženou, se nám film snaží vsugerovat dva klíčové poznatky. ____________ 1) Skok z mostu není dobrý způsob sebevraždy. ___________ 2) Házení nožů poskytuje větší vzrušení než orgasmus, a to jak z pohledu vrhače, tak z pohledu terče. :-)______ Film je navíc vybaven kvalitním hudebním doprovodem např. I´m Sorry od Brandy Lee (u nás Přenosilová - Roň slzy). 59% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Úvodná scéna monológu Adèle (Vanessa Paradis) trvá viac ako 7 minút. V komentári na DVD režisér Patrice Leconte hovorí, že na natočenie tejto zdanlivo jednoduchej sekvencie bolo nutné použiť viacero kamier. (misterz)

Reklama

Reklama