Reklama

Reklama

Sňatek bez domova

  • Česko Svatba nanečisto (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mathilde (Vanessa Paradis) je sedmnáctiletá studentka. Problematická, provokující, svérázná dívka bez rodičů s cynickým pohledem na svět. Francois (Bruno Cremer) je jejím učitelem filozofie. Pokouší se jí pomoci s učením, ale postupem času propadá do vášnivého a zničujícího mileneckého vztahu se svou studentkou. Je jenom otázkou času, kdy vztah začne ruinovat jeho manželství i kariéru; ale je vůbec ještě cesta ven? (BDMarty007)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Danikaa 

všechny recenze uživatele

To bol veľký výkrik Mathildy z nefunkčnej rozpadnutej rodiny, k učiteľovi filozofie Francoisovi. Potrebujem lásku, potrebujem ochranu a chcem to od teba. Výborná Vanessa Paradise, trochu roztopašná, chvíľu dieťa, chvíľu až veľmi dospelá. A dôstojný Bruno Cremer na vážkach medzi láskou a zodpovednosťou. Veľmi citlivo natočené, žiadne oplzlosti, ani chlípne pohľady. Koniec ako inak, s orosenými očami. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Oblíbený a často těžený námět, kdy do už zařízeného pohodlného života vtrhne nová krev, zboří vše, co jen lze, a jako poslední závěj u pole roztaje s jarem, aby po ní nezbylo nic. Vanessa Paradis plně odhalená ve věku neplnoletosti, Bruno Maigret v nejlepší formě, krásné prostředí provinčního francouzského městečka a v neposlední řadě pěkný dům (chtěl bych taky takhle bydlet v Saint-Genest Malifaux u jezera) a manželka pana profesora. Typ filmu, u kterého od začátku víte, že to nemůže dopadnout růžově. Dobře napsané, zahrané. Tip na filmový klub ČT. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádherná mladinká Vanessa Paradis v příběhu o Lolitce, který však není zpracován tak silně, jak by mohl být. Děj mi rychle uběhl, ale měla jsem pocit, že celý příběh je podáván bez nějakých větších emocí. Působil na mě poněkud chladně. Výkony obou protagonistů výborné. Bohužel nemůžu, tak jako většina zde, říct, že by mě to emočně nějak dostalo. Zase na druhou stranu, nemusí být hned každý milostný příběh tak silný, že nás emočně úplně rozseká a rozcupuje. Na Noce Blanche se mi líbilo právě to, že na mě zapůsobil tak nějak lehce, navzdory tématu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Někteří lidé jsou vězni vlastního osudu.“ Přestože námět filmu vypadá banálně, byla jsem přesvědčena, že to nebude plytká lovestory studentky a profesora – Vanessa Paradis si totiž vybírá filmy velmi pečlivě a za tento obdržela ve svých 17 letech Césara. A nemýlila jsem se. Onen „banální“ příběh mi totiž slušně zamotal hlavu a ani po druhém zhlédnutí nemám úplně jasno o motivech postavy mladičké Mathilde, která se zamiluje a svede postaršího profesora filozofie. Ale možná ta slovesa mají být v opačném pořadí, kdo ví... Tvůrci se ani v závěru neobtěžují s jasnou odpovědí, a tak otázky přetrvávají. Vanessa Paradis i Bruno Cremer se na plátně chovají natolik přirozeně, že člověk rád přehlédne i občasné scénáristické škobrtnutí a příběh váženého pedagoga a křehké, ale nebezpečné lolitky si s jinými filmy na podobné téma určitě nesplete. (více zde) ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný príbeh postaršieho profesora a 17 ročnej študentky, ktorá si vybojuje u profesoríka milostný vzťah. Tu sa začína plochý dej nepodložený racionálnym psychológom, ktorý je z toho tak zdezorientovaný, že je ťažko prisúdiť niekomu opodstatnenosť svojho konania. Pripadalo to skôr, ako zaujať na túto známu tému niečím iným , čo sa akosi nepodarilo. Divadielko o samých psychiatroch, vôbec neoslovilo svojou kompetenciou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Vannesa Paradis získala za svou roli francouzskou cenu Césara. (Rosalinda)

Reklama

Reklama