Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(více)

Recenze (77)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lidi, na rovinu. S rozpočtem 300, 000 by si nevěděl rady ani Nolan (ikdyž ten možná jo, protože určitě bude mít známosti, ale ty Viktor nemá) A proto nesvádím vinu na režiséra, ale na studio, protože nechápu jak je možné, že chlápkovi co točil ucházející pokračování dali suché z nosa ? Takže herci jsou mizerní, ale né uplně. Prostředí je mizerné stejně jako výprava. Gore tam bylo a díky bohu nebylo digitální :) takže se na to dalo dívat, rozhodě bych to nezatracoval úplně. Ikdyž poprvé sem málem taky vyletěl. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Ono se to ze začátku nezdá jako taková katastrofa odpovídající 20% na csfd, ale čím dál to jde, tím horší to je. Rozpočet prý byl 300000 dolarů a předpokládám, že nejvíc padlo na pronájem vilky na kopci, část na těch pár herců, co si o plat říct můžou, zbytek byl catering na grilovačku ve vilce (protože proč si aspoň neudělat párty, když už nic) a na vykrmení pinheada. To je pravděpodobně důvodem, proč už nezbylo na herce hlavních rolí a tak někde na pláži naverbovali párek dudebros, co tam zrovna byli na prázdninách, s nabídkou honoráře v podobě piv a svačin z cateringu. Jinak si prostě nedovedu vysvětlit dva nejhorší herce v dějinách lidstva, takže prostě budem předpokládat, že to jednoduše nebyli herci a ani nevěděli, že doopravdy hrajou ve filmu. Každopádně i tak to byla blbost, která se stávala s každou minutou nesmyslnější, aby to nakonec byla momentka z běžného pracovního dne firmy Cenobit & syn s pantátou Pinheadem, co nám po těch letech trošku přibral a tak mu musel vypomáhat malej Pinďa junior. ()

Reklama

Aargh 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelné. Scénář je na poměry série nadprůměrný, najdou se v něm neotřelé nápady i návrat k myšlenkám prvního dílu. Triky jsou solidní a Garcia se snaží z mála vydupat maximum, ale co naplat, když studio film odkleplo pouze kvůli udržení licence s miniaturním třistatisícovým rozpočtem. Zázraky neumí dělat nikdo a už vůbec ne se špatnými ochotnickými herci, neschopným kameramanem a výpravou na úrovni papundeklové televizní inscenace. A samozřejmě nahrazení Douga Bradleyho směšným šišlajícím panákem nedopadlo dobře; navíc příchody cenobitů z jiné dimenze vypadají spíš jako kdyby Pinhead vylezl ze skříně. I tak jsem ale ochotný tento díl posadit na roveň se slabšími předchozími díly, třeba s Bloodline. A pořád je o míle lepší než imbecilní Hellworld. (Pořadí: H1, H2, H3, H7, H6, H5, H10, H4, H9, H8) ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Když se v hororu, při pohledu na hlavního záporáka, neubráníte smíchu, víte, že je něco špatně. Hellraiser: Revelations je rychlokvaška, vzniklá jen proto, aby studio dostálo svým smluvním závazkům a nepřišlo o práva na značku Hellraiser. A podle toho, to taky vypadá. Za 300 tisíc toho moc nepořídíte a režisér Garcia se snažil zuby nehty, aby z tak mizivého rozpočtu, něco vydupal. Těžko mu nadávat za výsledek, když mu studio svým rozpočtem hodilo pod nohy takový klacek, na kterém by si rozbil držku každý. To všechno by se ale dalo zapomenout, kdyby hrál Pinheada Doug Bradley a né obtloustlý idiot z ochotnického kroužku. Pohled na nového Pinheada, diváky nevyděsí. Spíš budou přemýšlet, jestli pod tím kostýmem není Steven Seagal, nebo že mají Cenobiti asi dobrou závodní jídelnu. Prostě i fanoušek Hellraisera, v doma udělaným kostýmu, by vypadal líp. Má ten film vůbec nějaké klady? No, někteří z těch herců nejsou tak hrozní a scenárista a tvůrce gore efektů v jednom, Gary J. Tunnicliffe, měl pár docela dobrých nápadů . A pokud stál film opravdu jen 300 tisíc, nevypadá po vizuální stránce tak zle. To je ale asi tak vše. Tenhle film prostě neměl nikdy vzniknout. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Revelations si nenávist fanoušků plně zaslouží. Hellraiserovská série je díky Botě už dávno mrtvá, a do toho hrobník García vždycky posral všechno, na co šáhnul (viz. jeho sequely k 30 Days of Night a Mirrors). Na tyhle snímky je potřeba nějaký budget, aby tvůrci mohli zamakat na maskách. Nestalo se a efekty i obsazení dopadly na hovno. Dalším průserem je Bradleyho absence. Nový Pinhead je totiž k smíchu. Čím déle je na plátně, tím víc sklouzávají jeho monology do trapnosti. Zkrátka moc kecá, nehledě na jeho ubohou vizáž. O dalších dvou Cenobitech netřeba dalších slov, jelikož tvůrci se nesnažili o náznak kreativity a vařili z vody. Za co teda ten bod? Zřejmě proto, že zdejší "zápletka" je mi o něco milejší, než internetoví Cenobité z Hellworldu. A taky za to, že místy jsem se vážně pobavil... jeho debilitou samozřejmě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od září do října roku 2010 v americkém Los Angeles. (gogos)
  • Doug Bradley, který ztvárnil Pinheada ve všech předchozích dílech filmové série, byl s nabídkou na roli osloven i tentokrát. Dlouho však váhal, scénář mu připadal nedokončený a nakonec roli definitivně odmítl kvůli nízké odměně, kterou přirovnal k „ceně lednice“. (gogos)
  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)

Reklama

Reklama