Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo mít společnýho s Hellraiserem? Kde byla ta základní myšlenka, že Pinhead a Cenobiti jsou uctívači provozovatelé bolesti. To se jako teď dali na cestu dobra, že chlapovi ukazovali, jak je ke svejm blízkejm hnusnej a že se z toho má poučit a začít žít jinak? Řeknu to takhle - místo Pinheada si klidně mohli vymyslet jakoukoliv jinou postavu a místo kostky jakejkoliv jinej předmět a příběh by tím nic neztratil. Těží to z popularity ošpendlíkovanýho záporáka, ale bohužel to v tomto filmu nemá smysl. Jediný, co se dá pochválit, jsou uřezané prstíky a nějaký ty potfory (no ale ty cvakající zuby a základní vzhled, to už je taky vykrádačka z předchozích dílů). ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jednička má své kouzlo a dozajista je to její zásluha, že Hellraiser si zasloužil tolik pokračování, ale bohužel mi tak něco k těm pěti hvězdičkám chybělo. Tady se nezdráhám je dát a obávám se, že lidi tento film zbrkle soudí jen proto, že už je pátý v pořadí. Ano trochu se odklání od původního sekání, nadměrného množství krve a retro efektů, ale mě to prosttě bylo příjemné. Pan pekel trochu zbrzdil a dopřává svým obětem trochu kreativnější formu utrpení než jsou pouze a jen háky na řetězech a mírná proháněčka po labyrintu pekla. Tato nová forma a celkem příjemná forma mučení, kdy člověk musí všechno to utrpení znovu a znovu v různých obměnách zažívat stále dokola. Pokud je urpení stále, učinky nejsou tak ničivé jako když přichází ve vlnách. Podstatné je, že to končí tak jak horor končit má a zlo není poraženo a jeho síla není ani zpochybněna jako tomu bylo ve čtyřce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Štúdiu trvalo 4 roky, kým sa otrepalo z katastrofickej tragédie v podobe štvorky, ktoré „muselo“ odobrať režisérovi, najať na dokončenie úplne iného a proste to bolo celé zle. Keď som štvorku po desaťročiach videl druhý raz, prekvapivo mi pripadala o dosť lepšie a myslím, že tie 3* si s prižmúrenou reťazou zaslúži. Ale nejaký žánrový klenot to fakt nie je. Päťka s podtitulom Inferno sa mi páčila nie že viac, ale je to môj najobľúbenejší diel z celej série! Tvorcovia si zrejme uvedomovali, že v predchádzajúcich štyroch dieloch už dosiahli takého závratne vysokého stupňa gore efektov, že nemalo význam pokúšať sa prebiť ich a i vďaka tomu je Hellraiser: Inferno v podstate megatemná detektívka na spôsob Angel Heartu (!), v ktorom ničnetušiaci detektív v podaní Craiga Sheffera (Plod noci tiež podľa Clivea Barkera, Amazonka v plameňoch, A rieka tečie) pátra o obludnej kocke, s ktorou majú vo zvyku do nášho sveta z pekelnej dimenzie prenikať brutálni sadomasoexperti Cenobiti v čele s Pinheadom. Postupné rozuzľovanie mestskej legendy o akomsi tajomnom Inžinierovi (a jeho kocke, ehm) je atmosférické a napínavé paradoxne možno i vďaka tomu, že my, diváci, na rozdiel od hrdinu dobre vieme, s čím si zahráva a preto sme zdesení zo smeru, akým sa príbeh nezadržateľne vyvíja. Alebo im proste nič iné, než to poňať takto komorne, ani neostávalo, lebo čo sa rozpočtu týka, dokázali dať dokopy len neskutočne biedne dva milióny (!). O to zvláštnejšie je, že snímka po vizuálnej stránke v skutočnosti vôbec nevyzerá zle, skôr naopak. Zrejme za to môže talent režiséra Scotta Derricksona (dnes vcelku renomovaného hollywoodskeho režiséra - Sinister, Doctor Strange), ktorý týmto filmom debutoval. Sheffer slušne zahral drsného, bezcharakterného, prípadom posadnutého policajta. Páčil sa mi i kontrast, ktorý vznikol medzi nadprirodzeným svetom Cenobitov a prísne realistickým svetom policajného zboru. S veľmi, veľmi prižmúreným (miestami až vyložene zatvoreným) okom (a s prihliadnutím na príšernosť nasledujúcich dielov) 4*. Nesmejte sa. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Standalone Hellraiser, u kterýho se mi nekřivily prsty na nohou nánosem cringe a v mých očích promarněnýho potenciálu skvělýho loru. Fantastická atmosféra, kde jako by se smíchal Silent Hill s Fincherovým Seven, překvapivě dobrá hudba, zajímavej a napínavej scénář (skoro jako od Proyase) a konečně Pinhead dělající sám sobě čest a ne ostudu. Haluz dle mého gusta. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z piateho dielu série, ak má na ne vôbec odvahu dívať sa, musel mať radosť aj sám Clive Barker. Noirová atmosféra s psychologicky prepracovanou postavou nejednoznačného detektíva pripomína niektoré jeho poviedky aj film LORD OF ILLUSIONS a pozornosť tvorcov si tu zaslúžil každý detail. Paradoxne prvá časť série, ktorá šla priamo na video, má nielen profesionálny look a nápaditý prístup k téme, ale aj bezchybnú precíznu réžiu, prekvapivo výborný výkon hlavného hrdinu, fantastickú hudbu a stále skvelé efekty. Nie že by sme ako diváci netušili, kam to bude smerovať, ale prepadanie sa do šialenstva je pôsobivé a uvedomenie si pekla dostatočne znepokojivé..Osobne som veľmi šťastný, že sa mi podarilo z toho pekelného kruhu uniknúť... prehral som si znovu niekoľkokrát prvú emotívnu scénu s Josephovou krásnou rodinou a tou nádhernou prostitútkou, a vypol film tesne predtým, ako otvorí kocku. Radšej večnosť váhať, či som neurobil chybu, ako celú večnosť svoje chyby opakovať... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama