Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

iolaos 

všechny recenze uživatele

Tony Randel se do toho oprel teda paradne. Styklovani pekelne atmosfery pomoci ruznych zanrovych prostredku certifikovanych svym predchudcem funguje, da se rici, bezchybne. Ikdyz na muj vkus se zbytecne v nekterych fazich Hellbounda Rendel urputne drzi ciste surrealistickeho vypraveni, nakonec vydava veledilko, nad nimz uznale tleskam. Je jen dobre, ze se nesnazi nekompromisne protlacit sve inovativni napady tykajici se brutality a okazale akce , ke ktere maji tvurci "dvojek" sklony, ale sympaticky navazuje na Barkeruv zaklad vypraveni (fantaskni podobu pekla a postavu letajiciho serdžna si ale klidne mohl odpustit)... O minimum slabsi nez jednicka, avsak stale elitni horror, jehoz pribeh exponencialne graduje a konzument se ani sekundu nenudi. 9/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už rok po jedničce přifrčela dvojka (ale bez Barkera), která začíná tam, kde jednička končí, a přivádí zpět všechny staré známé s výjimkou Kirstyna otce. Dvojka klasicky nabízí všeho mnohem víc - víc prostoru pro Cenobity, jejich dimenzi a mytologii i víc krvavých efektů, dokonce víc kostek. Výlet do labyrintu cenobití dimenze byl imaginativní, ale rozbití tajemství kolem Cenobitů a jejich polidštění mě nepotěšilo, zvlášť když jim scenárista nevymyslel nijak zajímavý background. I tak solidní pokračování, byť tuhle sérii ve vyložené oblibě nemám. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu má dvojka zásadní nedostatek - chybí totiž to očekávání, překvapení z toho, co přijde. Už víme, že existují Cenobité, že nejspíš uvidíme lidi bez kůže atd. Pocit znepokojení z jedničky je ve dvojce upozaděn, přesto má film zvláštní atmosféru zla. Julie prostě je ďáblice a doktor Channard zvrhlý šílenec, nehrají si na to, žijí tím. Ovšem zklamalo mě už to, že na začátku byl převyprávěn příběh z jedničky a tím jsem nabyl pocitu, že se dívám na film pro blbce. Tenhle pocit naštěstí odezněl a já si mohl docela dobře užít monstrózní fantazii tvůrců efektů a výtvarnou inovaci designérů a animátorů, která připomíná skoro až Švankmajera. Hlavně díky vizuálu si film podržuje některé kvality z prvního Hellraisera. HUDBA: Christopher Young z části navázal na svou práci pro první díl, zčásti přichází s novými motivy - hudba působí lehce nesourodě, což ale není na škodu. Škoda jen trochu nevyužitého potenciálu z jedničky (téma u Cenobitů prostě bylo lepší tam). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stačí jen pár kapek životodárné tekutiny na zkrvavené matraci a peklo může opět otevřít svou náruč. Tentokrát se místo Franka vrací do našeho světa jeho milenka Julie, ta vypočítavá děvka z předchozího dílu. A díky šílenému psychiatrovi Channardovi nám je odhalený svět uvnitř Lemarchandovy kostky: rozsáhlý labyrint plný hrůzy, bolesti a samozřejmě krvežíznivých Cenobitů... Aby bylo jasno, dvojka je posledním zářezem v sérii, která se ještě drží Barkerem načatého konceptu a hodně temné atmosféry. Neúprosný čas se tu podepsal především na některých efektech, jenže všechno ostatní, ať už skvělé masky nebo Youngova hudba, hezky dozrálo a tvoří výjimečný, fantastický horor. A těch pár matoucích nesmyslů (vyhořelý dům z jedničky opět stojí a ona matrace je plameny nedotčena) jsou pouhým detailem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ešte na začiatku sa to hralo, ako na zaujímavý nápad. Lenže potom to prestrelilo a už to išlo všetkými možnými smermi a na 110% Lenže bez toho, aby to skutočne niečo zaujímavé vypovedalo. Cesta do pekelného sveta mohla mať také množstvo zaujímavých scén, nápadov a vyústení. Stala sa z toho len prostoduchá záležitosť, ktorá síce v rámci kauzálnosti fungovala, ale tú dušu a napätie pôvodnej Barkerovej predlohy to skrátka stratilo. Ako príbeh, čo by mal celý ten vesmír rozvíjať, je to trestuhodne nevyužité. Až tak, že každá veľká scéna a zvrat je v zásade natoľko v rámci kontextu predvídateľný až sa pri svojej veľkoleposti predstaviť určitý aspekt tohto univerza stáva, nudným. Posledných dvadsať minút som prezýval. Takže niekde na pol cesty. Hlavne stále kvôli maskám a hudbe. Ale úpadok oproti predchádzajúcemu dielu je citeľný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)

Reklama

Reklama